Στηρίζει Χαμπιαούρη, ρίχνει τους τόνους στην Παιδεία ο Αναστασιάδης

Στόχος όλων θα πρέπει να είναι η επικράτηση συνθηκών ομαλότητας για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Παιδείας, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι οι ενέργειες του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού τυγχάνουν της στήριξής του.
 
Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο περιθώριο του μνημόσυνου των πεσόντων κατά το πραξικόπημα, και κληθείς να σχολιάσει τα πρόσφατα γεγονότα και την αναταραχή στον τομέα της Παιδείας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι προς τα τέλη του μηνός «θα έχουμε να πούμε περισσότερα».
 
«Από αύριο, εν πάση περιπτώσει, η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να εμπλακεί σε περαιτέρω είτε δημόσιες είτε κατά τρόπο άλλο δηλώσεις ή συζητήσεις από οπουδήποτε, για να περάσει μια περίοδος νηφαλιότητας, προβληματισμού, και εν συνεχεία θα αναληφθούν πρωτοβουλίες».
 
Ερωτηθείς αν στηρίζει τις ενέργειες του Υπουργού Παιδείας κ. Κώστα Χαμπιαούρη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απάντησε «βεβαίως. Αλλά δεν θέλω, επαναλαμβάνω, από τη μια να λέω ότι δεν θέλω να συνεχίσουν αυτές οι συζητήσεις για να μην οξύνεται το κλίμα περαιτέρω, και από την άλλη (να προβαίνουμε σε δηλώσεις).
 
Στόχος και σκοπός όλων θα πρέπει να είναι η επικράτηση συνθηκών ομαλότητας, έτσι ώστε να δούμε το καλώς νοούμενο συμφέρον της Παιδείας, και πιστεύω ότι προς αυτή την κατεύθυνση όλοι ενδιαφέρονται».
 
Εξάλλου ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Χαμπιαούρης, σε γραπτή δήλωση του σημειώνει πως «ως ελάχιστη τιμή στη μνήμη των θυμάτων του πραξικοπήματος και της εισβολής, θεωρώ ότι θα πρέπει να αποφευχθούν οι δημόσιες δηλώσεις και αντιπαραθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες».
 
«Με νηφαλιότητα, ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για το καλώς νοούμενο συμφέρον της Παιδείας μας". Γι' αυτό, είπε, παραμένουμε ανοικτοί στον διάλογο» καταλήγει ο Υπουργός.
 
Οδυσσέας: Τα καταγγέλλω από το 2011
 
Την ίδια ώρα με ανάρτηση του στο Facebook ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επαναλαμβάνει πως από το 2011 η υπηρεσία του έθεσε το θέμα εξορθολογιμού του χρόνου εργασίας των εκπαιδευτικών.
 
«Οι πρώτες αναφορές ήταν το 2004. Εξ ου και η πρόνοια στα προσχέδια των Μνημονίων 7.11.2012 και 27.3.2013 για αύξηση των διδακτικών περιόδων κατά μία» σημειώνει ο Γενικός Ελεγκτής.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διαμαρτυρία φοιτητών ΤΕΠΑΚ για μεταφορά μαθημάτων στην Πάφο
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
«Το Ισραήλ παρουσίασε χάρτες στους οποίους θα ελέγχει το 20% της Λωρίδας μετά τον πόλεμο»
Ο πιο χαλαρός κροκόδειλος-Πήρε έναν υπνάκο στη ρόδα πολεμικού αεροσκάφους
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου