Κλείδωσε για τις 23 Ιουλίου η συνάντηση Αναστασιάδη-Τζέιν Χολ Λουτ

Για τις 23 του μήνα κλείδωσε σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη με την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες Τζέιν Χολ Λουτ, η οποία όπως δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, θα βρεθεί στην Κύπρο περί τις αρχές της τελευταίας εβδομάδας του Ιούλη(σ.σ. η άφιξή της τοποθετείται στις 21-22 του μήνα).
 
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Active, o υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε-ενόψει της καθόδου Λουτ στο νησί-, πως η βούληση της δικής μας πλευράς είναι ξεκάθαρη και πως σε αυτό το πλαίσιο είναι που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα της παρουσιάσει τις απόψεις του.
 
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης εξέφρασε την ελπίδα όπως η τουρκική πλευρά μεταφέρει προς την ειδική απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα μηνύματα τα οποία να επιτρέπουν αισιοδοξία για θετικές εξελίξεις, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως ανάμεσα σε αυτά που θα συζητηθούν κατά τις διαβουλεύσεις της Τζέιν Χολ Λουτ, θα είναι και η καταγραφή, στην έκθεση του Γ.Γ., των δηλώσεων του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου για μορφή μιας άλλης λύσης στο Κυπριακό.
 
Σημειώνεται πως αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ και ανάμεσα σε άλλα που θα συζητηθούν, αναμένεται να είναι και κυοφορούμενη νέα πρωτοβουλία για το Κυπριακό.  
 
«Αυτό που έχει σημασία τις επόμενες ημέρες», υπέδειξε σχετικά ο Νίκος Χριστοδουλίδης, «είναι η συζήτηση στα πλαίσια της Συνόδου του ΝΑΤΟ μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού και του Τούρκου Προέδρου».
 
Για τα διαμειφθέντα κατά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν σε σχέση με το Κυπριακό, θα ενημερωθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνομιλίας που θα έχουν.

Δειτε Επισης

M. Σιζόπουλος: Το μεταναστευτικό δεν επιλύεται με ρατσισμό ή την ανοχή στη λογική «μπάτε σκύλοι αλέστε»
Εξήγγειλε επίσημα υποψηφιότητα για τη Δημαρχία Αγλαντζιάς ο Ανδρέας Κωνσταντίνου
Μονόλεπτη σιγή στη Βουλή στη μνήμη των θυμάτων από τη Γενοκτονία Αρμένιων
ΑΚΕΛ για την έγκριση αιτήματος Κοσόβου για ένταξη στο ΣτΕ-«Καταψηφίσαμε την έκθεση Μπακογιάννη και ΕΛΚ»
Δύσκολη συζήτηση των 27 στις Βρυξέλλες για ανταγωνιστικότητα λόγω κεφαλαιαγορών
Η Βουλή τίμησε τα θύματα του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών στην Ελλάδα
Απάντησε στα πυρά του Τουρκικού ΥΠΕΞ για Συμπεράσματα ο Κόμπος-«Επιλογή της άλλης πλευράς αν θα προχωρήσει»
Απαντά για το επίδομα ενοικίου σε διπλωμάτη το ΥΠΕΞ-«Η Εισαγγελία γνωμάτευσε πως δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα»
Γκάφα στο Υπουργείο Επικρατείας του ΗΒ-Κρέμασαν ανάποδα τη σημαία της Κύπρου
Ετοιμότητα Βουλής για στήριξη έργου ΚΣΣΕ εξέφρασαν Κύπριοι Βουλευτές στον Θεόδωρο Ρουσόπουλο