Δεν συνομιλούμε ούτε διαπραγματευόμαστε υπό το κράτος εκβιασμών, διαμηνύει ο Ιωνάς

Την θέση ότι η  παρούσα κυβέρνηση ούτε  συνομιλεί ούτε και διαπραγματεύεται υπό το κράτος, εκβιασμών ή απειλών εξέφρασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου.

Σε επιμνημόσυνο λόγο του  ήρωα του 1974, Αρέστη Παναγιώτου  που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στην Αμαργέτη ο κ. Νικολάου ανέφερε πως υπό το βάρος που δημιουργεί η επαίσχυντη παρουσία χιλιάδων τουρκικών στρατευμάτων, στα καθαγιασμένα χώματα της πατρίδας μας, αναλογιζόμαστε σήμερα με περίσκεψη, τις ιστορικές μας ευθύνες.

Ευθύνες  συνέχισε ο Υπουργός για τα εγκληματικά λάθη του παρελθόντος, οι οποίες δεν επιτρέπουν τη διάψευση των προσδοκιών του πολύπαθου λαού μας. Ιδιαίτερα της νέας γενιάς, που μεγαλώνει μετέωρη, σε μία πατρίδα ημικατεχόμενη, με σημεία διέλευσης και οδοφράγματα. Σε μια πατρίδα ακρωτηριασμένη, που δεν τους επιτρέπει την πλήρη απόλαυση των δικαιωμάτων τους, όπως είπε.

Επιπρόσθετα ο Υπουργός Δικαιοσύνης σημείωσε  πως για τη επαναφορά και διασφάλιση αυτών των δικαιωμάτων, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε.

Πρόσθεσε ακόμη πως  με  σκοπό,  τη χρονικά ταχύτερη επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, αναλώνονται όλες οι προσπάθειες του Προέδρου Αναστασιάδη.

Διαπραγματεύσεις στις οποίες σημείωσε , παρά τις εξ’ αντιθέτου επιμονές, δεν θα επανέλθουμε χάριν απλώς της πειθήνιας συμμετοχής. 

Η κατάλληλη προετοιμασία, η διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστούν από το σημείο που διακόπηκαν και εντός του πλαισίου που καθορίζει ο Γενικός Γραμματέας, αποτελούν παραμέτρους οι οποίες, εάν ικανοποιηθούν, πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες ευόδωσης σημείωσε ο κ. Νικολάου.
Καθόσον αφορά την αναγκαία διαμόρφωση κλίματος εμπιστοσύνης, η εμπρηστική ρητορική εκ Τουρκίας, είναι κάτι που μπορούμε (έστω ελέω προεκλογικής περιόδου), να παραγνωρίσουμε,. Αυτό που δεν μπορούμε, ούτε να  παραβλέψουμε και ούτε να ανεχθούμε, είναι η επανάληψη οποιασδήποτε προκλητικής ενέργειας είπε ο Υπουργός, προσθέτοντας πως καμία αμφισβήτηση επί των αναπαλλοτρίωτων κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, δεν θα μείνει διπλωματικά αναπάντητη. 

Επιδίωξη του Προέδρου και ελπίδα όλων μας, είπε ο κ. Νικολάου “ είναι το νέο εγχείρημα, να μετουσιωθεί αυτή τη φορά, σε μια ισορροπημένη και άμεσα λειτουργική συμφωνία” σημειώνοντας πως απαραίτητη  προϋπόθεση για να μπορέσει να καταστεί πλειοψηφικά αποδεκτή, είναι η άρση των αναχρονιστικών επιδιώξεων της Αγκύρας. Των επιδιώξεων να καταστεί το νησί, κηδευόμενο κράτος, ανάδοχο ξένων εγγυητών στο οποίο θα επικρέμαται ο κίνδυνος της έξωθεν επέμβασης. 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έκπληκτη η ιδιοκτήτρια του δικηγορικού γραφείου για την επίθεση με πυροβολισμούς
Κ. Κόμπος: Η προσπάθεια για την αποστολή βοήθειας μέσω του θαλάσσιου διαδρόμου θα συνεχιστεί
Δύο νέα λεωφορεία για τους εγκλωβισμένους ενέκρινε το Υπουργικό
Πράσινο Υπουργικού για εκσυγχρονισμό διαχείρισης τ/κ περιουσιών-Τι αλλάζει στα κριτήρια διάθεσης
Καταργείται η υπόδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας
«Ναι» στα αιτήματα των συγγενών από την Ευρωβουλή-Σιγή ιχθύος από το Μαξίμου
Φορτηγό ακινητοποιήθηκε και μπλόκαρε τον αυτοκινητόδρομο-Έκλεισε η μια λωρίδα
Άνοιξαν πυρ κατά δικηγορικού γραφείου στην Πάφο
Εξωθούσαν ανήλικες στην πορνεία και τις πλήρωναν με κοκαΐνη στην Αθήνα-Τέσσερις συλλήψεις
Μόρφου Νεόφυτος για το σκάνδαλο στη Μονή-«Δαιμονικές δυνάμεις κάνουν πολλαπλές επιθέσεις, δοκιμάζεται η πίστη»