Στο «Economic Ideas Forum» στο Παρίσι ο Αβέρωφ-Σημαντικές επαφές

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ επισκέφτηκε χθες το απόγευμα τη Γαλλική Γερουσία όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον Γερουσιαστή Jean Bizet.
 
Κατά τη συνάντηση με τον κ. Bizet, ο οποίος είναι και Πρόεδρος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας, έγινε ανταλλαγή απόψεων για θέματα της Ε.Ε., την οικονομική πορεία της Ευρωζώνης, ενώ παράλληλα συζητήθηκαν το Κυπριακό αλλά και οι ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου η Γαλλία διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο.
 
Ο κ. Bizet εξέφρασε την πλήρη στήριξή του, τόσο στις προσπάθειες της πλευράς μας για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό όσο και τους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κύπρου.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, μέσω tweet του, με το πέρας της συνάντησης σημείωσε πως «με τον φίλο Jean Bizet, Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλικής Γερουσίας. Τα χρόνια συμμετοχής μας, στα διεθνή των Κοινοβουλίων μας δουλεύουν προς το συμφέρον των χωρών μας. Ευχαριστώ για την ουσιαστική συζήτηση, στήριξη και φιλία».
Χθες, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ είχε επαφές και στο Υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, όπου μεταξύ άλλων συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης του γαλλικού ΥΠΕΞ Jean-Claude Tribollet, καθώς και με τον αναπληρωτή  της Διεύθυνσης Ηνωμένων Εθνών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του γαλλικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Jean-Marc Sere-Charlet.
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου συναντήθηκε επίσης και με τον Γάλλο Γερουσιαστή Simon Sutour, ενώ αργότερα, όπως έχει προαναφερθεί, συναντήθηκε με τον γερουσιαστή Jean Bizet.
Σήμερα, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ θα παρευρεθεί στο Φόρουμ «Economic Ideas Forum», όπου προσκεκλημένοι είναι Ευρωπαίοι ηγέτες, Επίτροποι της Ε.Ε., μέλη της Ευρωβουλής, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου, στα πλαίσια του Φόρουμ, θα πραγματοποιήσει επαφές και συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν Επίτροπο Jyrki Katainen, την γενική γραμματέα του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας CDU Annegrete Kramp-Karrenbauer, τον Πρόεδρο του Γαλλικού κόμματος των ρεπουμπλικάνων Laurent Wauquiez, τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) κ. Joseph Daul, καθώς και με τον γενικό γραμματέα του ΕΛΚ κ. Antonio Lopez.
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, θα είναι ομιλητής και θα συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Το όραμα για την ευρωζώνη, σε μια εποχή μεταρρυθμίσεων της Ε.Ε.» στο συγκεκριμένο Φόρουμ, το οποίο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο «Wilfried Martens Centre».

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του