Κίνδυνος οι τουρκικές ενέργειες σε Μεσόγειο και Αιγαίο, λέει ο Άγγελος Βότσης

Οι συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, θέτουν σε κίνδυνο όχι μόνο την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, αλλά εμποδίζουν και την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών της ΕΕ, οι οποίοι στοχεύουν στη διασφάλιση μιας ανταγωνιστικής θέσης στο μεταβαλλόμενο διεθνές σύστημα, ανέφερε ο βουλευτής Άγγελος Βότσης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Βότσης μαζί με τον βουλευτή Γιώργο Γεωργίου συμμετέχει στις εργασίες της 59ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών της ΕΕ (COSAC), στη Σόφια της Βουλγαρίας.
 
Οι εργασίες πραγματοποιούνται μεταξύ 17 και 19 Ιουνίου, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της τρέχουσας εξάμηνης Βουλγαρικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 
Σε παρέμβασή του, κατά τη συζήτηση των επιτευγμάτων της Βουλγαρικής Προεδρίας, ο κ. Βότσης χαιρέτισε τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Μαρτίου, αλλά και της Συνόδου της Βάρνας, τα οποία χαρακτήρισε σημαντικά.
 
Με τη συνδρομή της Βουλγαρικής Προεδρίας, συνέχισε, για πρώτη φορά η ΕΕ έστειλε σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα πρέπει να γίνουν σεβαστά τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιεί τους φυσικούς της πόρους στη δική της Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ).
 
Ανέφερε εξάλλου ότι η περίοδος, κατά την οποία η Βουλγαρία ανέλαβε την Προεδρία, χαρακτηρίζεται από παγκόσμιες αλλά και εσωτερικές ευρωπαϊκές προκλήσεις, οι οποίες αγγίζουν την ίδια την υπαρξιακή υπόσταση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για αποφασιστικότητα και ενότητα μεταξύ των κρατών μελών της Ένωσης, σημείωσε ότι εύστοχα η Βουλγαρική Προεδρία έθεσε ως πυρήνα των δράσεών της την αξία της «ισχύος εν τη ενώσει», διατηρώντας έτσι τη δυναμική που αναπτύχθηκε με τη Διακήρυξη της Ρώμης. Η δυναμική αυτή, ανάφερε, πρέπει να συνεχιστεί, ώστε η Ευρώπη, δυνατή, να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως μια αποτελεσματική και συνεκτική οντότητα στο ταχέως μεταβαλλόμενο περιβάλλον.  

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο κ. Βότσης τόνισε ότι θα πρέπει η Ένωση να είναι ένας χώρος οικείος, ασφαλής και δημοκρατικός για τους πολίτες, επισημαίνοντας παράλληλα την ευθύνη των εθνικών κοινοβουλίων για την επίτευξη αυτού του στόχου.
 
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό