Μοιράζουν τομείς αρμοδιοτήτων οι αντιπρόεδροι του ΔΗΚΟ

Στην πρώτη της συνεδρία έπειτα από τη συμπλήρωση του παζλ της νέας ηγεσίας του κόμματος, και στη σκιά των πικριών που άφησε πίσω της η Εκλογική Συνέλευση της περασμένης Κυριακής, συνήλθε σήμερα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ.
 
Η Γραμματεία, η οποία ασχολήθηκε ως επί τω πλείστω με λειτουργικά θέματα καθώς και με τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, αποφάσισε τη σύγκληση Εκτελεστικού Γραφείου για την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τους τρεις νεοκλεγέντες αντιπροέδρους, Αντώνη Αντωνίου, Αλέκο Τρυφωνίδη και Μιχάλη Δαμιανό, όπως έρθουν σε συνεννόηση για τους τομείς τους οποίους έκαστος θα αναλάβει.
 
Σημειώνεται πως βάσει της πρόσφατης καταστατικής αλλαγής που επήλθε σε ό,τι αφορά τη δημιουργία τριών θέσεων αντιπροέδρων και την εκλογή τους, ο κάθε ένας εξ’ αυτών αναλαμβάνει ξεχωριστό τομέα ευθύνης, όπως αυτοί καθορίζονται από το Εκτελεστικό Γραφείο, ενώ η επιλογή γίνεται με βάση τη σειρά εκλογής.
 
Απ’ εκεί και πέρα, το θέμα της πλήρωσης της θέσης του εκπροσώπου Τύπου δεν συζητήθηκε, παρόλο που δεδομένη πρέπει να θεωρείται η ανάληψη της συγκεκριμένης θέσης από τον Παύλο Μυλωνά, μιας και ο βουλευτής απάντησε θετικά στη σχετική πρόταση που του υπέβαλε ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Βάσει του Καταστατικού, η επιλογή του εκπροσώπου Τύπου γίνεται από τη Γραμματεία κατόπιν εισήγησης του προέδρου του κόμματος.
 
Εκκρεμότητα εξακολουθεί να αποτελεί το τι μέλει γενέσθαι με τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, έπειτα από την ηχηρή άρνηση του Μαρίνου Μουσιούττα να διαδεχθεί τη νεοεκλεγείσα αναπληρωτή πρόεδρο Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.
 
Ψηλά στη λίστα των εν δυνάμει «υποψήφιων» να αναλάβουν τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου παραμένει το όνομα του βουλευτή Πανίκου Λεωνίδου, ενώ στο προσκήνιο φαίνεται να επανέρχεται και το όνομα του Άγγελου Βότση.  

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων