Ράγισε για τα καλά το γυαλί στις σχέσεις Μουσιούττα με Νικόλα

Βαθιές πληγές που μάλλον θα χρειαστεί χρόνος να επουλωθούν φαίνεται να αφήνει το αποτέλεσμα της Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΚΟ που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή, με το μεγαλύτερο ρήγμα να δείχνει αυτό στις σχέσεις του τέως Γενικού Γραμματέα του κόμματος Μαρίνου Μουσιούττα με τον πρόεδρο του κόμματος Νικόλα Παπαδόπουλο.
 
Ο Μαρίνος Μουσιούττας, ο οποίος ηττήθηκε πανηγυρικά από την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου στην εκλογική μάχη που έδωσαν για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, εμφανίζεται χολωμένος από την αντιμετώπιση της οποίας έτυχε, δείχνοντας τη δυσφορία του από το βράδυ των εκλογών μέσα από τις αιχμηρές τοποθετήσεις στις οποίες προέβη περί ξένων δεκανικιών κτλ.
 
Σήμερα το πρωί, ο κ. Μουσιούττας βρέθηκε στα γραφεία του ΔΗΚΟ παραδίδοντας τα κλειδιά του γραφείου που ως Γενικός Γραμματέας διατηρούσε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, με τη συνάντησή του με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να μην εξελίσσεται σε κλίμα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ιδιαιτέρως θερμό.
 
Όπως πληροφορείται ο Reporter, o Μαρίνος Μουσιούττας ξεκαθάρισε στον ηγέτη του ΔΗΚΟ πως δεν αποδέχεται και δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση που του υποβλήθηκε για να αναλάβει τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, στέλλοντας το μήνυμα πως το γραφείο του βρίσκεται πλέον στη Βουλή και «ξέρουν πού θα τον βρουν».
 
Υπενθυμίζεται πως στον κ. Μουσιούττα είχε και προεκλογικά υποβληθεί πρόταση όπως αποσύρει την υποψηφιότητά του για αναπληρωτής πρόεδρος και αναλάβει κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, την οποία ωστόσο και τότε απέρριψε επιμένοντας στην υποψηφιότητά του.    
 
Έπειτα από την εκλογή της στη θέση του αναπληρωτή προέδρου, η Χριστιάνα  Ερωτοκρίτου φέρεται να έχει καταλήξει στην απόφαση να μην διατηρήσει παράλληλα και τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου.   
 
Δεδομένης της άρνησης του Μαρίνου Μουσιούττα να την διαδεχθεί, και παρόλο που η όποια απόφαση θα ληφθεί σε επίπεδο κοινοβουλευτικής ομάδας και διά ψηφοφορίας αν χρειαστεί, το όνομα που παίζει και φαίνεται να προκρίνεται από πλευράς ηγεσίας για κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος είναι αυτό του βουλευτή Λεμεσού, προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου του κόμματος κατά την πρόσφατη διαδικασία διαγραφών, Πανικού Λεωνίδου.  
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το ρήγμα στις σχέσεις Μουσιούττα-Νικόλα δεν είναι το μόνο στις τάξεις του ΔΗΚΟ ως απόρροια του εκλογικού αποτελέσματος της περασμένης Κυριακής.
 
Αντικείμενο ποικίλων συζητήσεων και σχολίων συνεχίζει να είναι-κύριως ανάμεσα στις τάξεις των χαμένων υποψήφιων αντιπροέδρων του κόμματος-, η προώθηση της οποίας-όπως υποστηρίζεται-φαίνεται να έτυχε από την ηγεσία η υποψηφιότητα του Μιχάλη Δαμιανού, ο οποίος με 2007 ψήφους εξασφάλισε την τρίτη θέση αντιπροέδρου.
 
Ανάλογες συζητήσεις και σχόλια εξακολουθούν να γίνονται και για τις πολλές μονοσταυρίες στην Πάφο, όπου σαρωτική υπήρξε η επικράτηση του εκ Πάφου υποψήφιου και πλέον πρώτου αντιπροέδρου, Αντώνη Αντώνιου. Ο κ. Αντωνίου εξασφάλισε  στην Πάφο 1540 σταυρούς προτίμησης, σε αντίθεση με μόλις 251 του Αλέκου Τρυφωνίδη, 219 του Μιχάλη Δαμιανού, 90 του Μάριου Κουκλή, 77 του Λοΐζου Λοΐζου και 87 του Χρίστου Ορφανίδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι μπηχτές Μουσιούττα, τα παράπονα Τρυφωνίδη και η επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ν. Παπαδόπουλος: Δεν έδωσα δεκανίκια σε κανένα, δεν υπήρξαν ευνοούμενοι
 
Κατά τ’ άλλα, στις εννέα το πρωί της ερχόμενης Παρασκευής συνέρχεται η Γραμματεία του ΔΗΚΟ έπειτα από την Εκλογική Συνέλευση της περασμένης Κυριακής.
 
Η Γραμματεία αναμένεται να καθορίσει συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου και ενδεχομένως της Κεντρικής Επιτροπής, θέτοντας το νερό στ’ αυλάκι για διευθέτηση των διαφόρων εκκρεμοτήτων που παραμένουν και άπτονται της δομικής λειτουργίας του κόμματος.
 
Σε πρώτο πλάνο, βρίσκεται το θέμα πλήρωσης της θέσης του εκπροσώπου Τύπου,  ο οποίος επιλέγεται από την Γραμματεία κατόπιν εισήγησης του προέδρου του κόμματος.
 
Όπως όλα δείχνουν, νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ θα είναι ο προσφάτως ενταχθέντας στο κόμμα, βουλευτής Παύλος Μυλωνάς. 

Δειτε Επισης

Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων
Επισκέφθηκε τη ΔΕΑ ο Πρόεδρος της Εσθονίας
Μέντζη, Παπαχαραλάμπους και Πιερίδη υποστηρίζουν οι Οικολόγοι-Οι εκλεκτοί τους στη Λευκωσία
Στη Γενική Διεύθυνση Απασχόλησης της Κομισιόν μετακινείται ο Μάριο Νάβα
Είχε πάει για σέρβις το Dali πριν την πρόσκρουση στη γέφυρα-Στο φως ηχητικό ντοκουμέντο
Πρόεδρος: Σε 106 Δήμους και Κοινότητες ο Κοινωνικός Λειτουργός της Γειτονιάς, βήμα προς το κράτος πρόνοιας