Ανακηρύχθηκε και υποσχέθηκε ενότητα η νέα ηγεσία του ΔΗΚΟ

Με την εκλογή του Αναπληρωτή Προέδρου, των τριών Αντιπροέδρων και των 15 αιρετών μελών του Εκτελεστικού Γραφείου συμπληρώθηκε μέσα από την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΚΟ το παζλ της ηγετικής πυραμίδας του κόμματος.
 
Νέα Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, εξελέγη η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου η οποία εξασφάλισε 4008 ψήφους επικρατώντας του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούττα ο οποίος εξασφάλισε 2258.
 
Τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων εξασφάλισαν  οι Αντώνης Αντωνίου Αλέκος Τρυφωνίδης, ενώ και Μιχάλης Δαμιανός. Ο Αντώνης Αντωνίου εξασφάλισε 3133 ψήφους, ο Αλέκος Τρυφωνίδης 2310, ο Μιχάλης Δαμιανός 2007. Οι τρεις άλλοι υποψήφιοι για τις αντιπροεδρίες Χρίστος Ορφανίδης, Λοΐζος Λοΐζου και Μάριος Κουκλής εξασφάλισαν, 1476, 1070 και 877 ψήφους αντίστοιχα.
 
Η τελετή ανακήρυξης της νέας ηγεσίας του ΔΗΚΟ έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής στο Εκλογικό Κέντρο που λειτούργησε στη Λευκωσία, κατά την οποία ανακηρύχθηκαν και τα μέλη της ηγετικής πυραμίδας που εκλέγηκαν χωρίς ανθυποψήφιους, δηλαδή ο Πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, ο
Γενικός Γραμματέας Άθως Αντωνιάδης και ο Γενικός Οργανωτικός Φύτος Κωνσταντίνου.
 
Στις δηλώσεις του όλοι οι νεοεκλεγέντες αξιωματούχοι του ΔΗΚΟ έστειλαν μηνύματα ενότητας για το κόμμα και υποσχέθηκαν σκληρή δουλειά ώστε να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών του κόσμου που τους ψήφισε.
 
Με την ολοκλήρωση της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης, η ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ είναι η εξής:
Πρόεδρος: Νικόλας Παπαδόπουλος
Αναπληρωτής Πρόεδρος: Χριστιάνα Ερωτοκρίτου
Πρώτος Αντιπρόεδρος: Αντώνης Αντωνίου
Δεύτερος Αντιπρόεδρος: Αλέκος Τρυφωνιδης
Τρίτος Αντιπρόεδρος: Μιχάλης Δαμιανός
Γενικός Γραμματέας: Άθως Αντωνιάδης
Γενικός Οργανωτικός: Φύτος Κωνσταντίνου
 
Διαβάστε πιο κάτω όσα προηγήθηκαν της εκλογής και ανακήρυξης της νέας ηγεσίας του ΔΗΚΟ
 
 
  • 22:35 Ανακυρήσσεται η νέα ηγεσία του κόμματος 
  • 22:32 Έφτασε στο χώρο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος
  • 22:16 Όσο αφορά τις αντιπροεδρίες, βάση των τελικών αποτελεσμάτων ο Αντώνης Αντωνίου εξασφάλισε 3133 ψήφους, ο Αλέκος Τρυφωνίδης 2310, ο Μιχάλης Δαμιανός 2007, ο Χρίστος Ορφανίδης 1476, ο Λοΐζος Λοΐζου 1070 και ο Μάριος Κούκλης 877. Βάσει των αποτελεσμάτων έχουν εκλεγεί οι Αντώνης Αντωνίου, Αλέκος Τρυφωνίδης και Μιχάλης Δαμιανός.
  • 22:08 Σε πολύ λίγο αναμένεται η ολοκλήρωση της καταμέτρησης για τις αντιπροεδρίες, τις οποίες φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει οι Αντώνης Αντωνίου, Αλέκος Τρυφωνίδης, Μιχάλης Δαμιανός. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι εκτός ηγετικής πυραμίδας μένει ο εν ενεργεία βουλευτής του ΔΗΚΟ στην Επαρχία Λάρνακας Χρίστος Ορφανίδης.
  • 21:44 Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται τόσο για τις τρεις θέσεις Αντιπροέδρων, όσο και για τις 15 αιρετές θέσεις του Εκτελεστικού Γραφείου. Όσο αφορά τις Αντιπροεδρίες τις δύο θέσεις φαίνεται να έχουν κλειδώσει οι Αντώνης Αντωνίου και Αλέκος Τρυφωνίδης, ενώ για την τρίτη παλεύουν Μιχάλης Δαμιανός και Χρίστος Ορφανίδης, με τον κ. Δαμιανό να διατηρεί αυτή τη στιγμή προβάδισμα.
  • 21:41 Στη δική της δήλωση η νεοεκλεγείσα Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ευχαρίστησε όλα τα στελέχη που συνέλαβαν στην άψογη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και συνεχάρη όλους τους υποψήφιους για την προσπάθεια τους με πρώτο τον φίλο και συναγωνιστή όπως τον χαρακτήρισε Μαρίνο Μουσιούττα. Για το ΔΗΚΟ, είπε η κ. Ερωτοκρίτου, αρχίζει σήμερα μια καινούρια περίοδος αγώνα για την Κύπρο και τον λαό μας.
  • 21:30 Ο χαμένος της εκλογικής διαδικασίας για τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου Μαρίνος Μουσιούττας, σε σύντομη δήλωση στην οποία προέβη, ευχαρίστησε όλα τα μέλη που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα, συνεχάρη την Χριστιάνα Ερωτοκρίτου για την εκλογή της και της ευχήθηκε καλή επιτυχία και στα νέα της καθήκοντα. Ταυτόχρονα ευχαρίστησε όλους όσοι πίστεψαν και ψήφισαν τη δική του υποψηφιότητα, διαβεβαιώνοντας τους πως θα παραμείνει πιστός φίλος και πολιτικός τους συνοδοιπόρος. Καταλήγοντας ο Μαρίνος Μουσιούττας ανέφερε με νόημα, πως στην πολιτική του σταδιοδρομία έμαθε να μην στηρίζεται σε ξένα πολιτικά δεκανίκια κατά την έκφραση του, αλλά μόνο στους δικούς του πολιτικούς συνεργάτες.
  • 21:19 Συγχαρητήρια, αλλά και μπηχτές από Μαρίνο Μουσιούττα. «Έμαθα να μην στηρίζομαι σε ξένα πολιτικά δεκανίκια», είπε μεταξύ άλλων
  • 21:14 Στον χώρο της καταμέτρησης έφθασε πριν από λίγο ο χαμένος των εκλογών για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου Μαρίνος Μουσιούττας.​​​​​​ ο οποίος απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ αυτή την ώρα 
  • 21:03 Ο Μαρίνος Μουσιούττας εξασφάλισε 2258 ψήφους,ποσοστό 36,4%
  • 21: 02 Η νεοεκλεγείσα αναπληρωτής Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ετοιμάζει δήλωση την οποία αναμένεται να αναγνώσει σε μερικά λεπτά
  • 20:58 Η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εξασφάλισε 4008 ψήφους,ποσοστό 63,9%
  • 20:57 Η ανακήρυξη θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας καταμέτρησης και των Αντιπροέδρων
  • 20:55 Συνολικά ψήφισαν στη Λευκωσία 2.456, στη Λεμεσό 1.059, στην Αμμόχωστο (που διαμένουν στη Λάρνακα) 289, στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου 372, στη Λάρνακα 797, στην Πάφο 1.830.
  • 20:52 Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου του ΔΗΚΟ εξασφάλισε κατά τη σημερινή Εκλογική Συνέλευση του κόμματος η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου η οποία επικράτησε του ανθυποψηφίου της Μαρίνου Μουσιούττα
  • 20:39 Σε ό,τι αφορά την κούρσα για τις αντιπροεδρίες, στην Λευκωσία προηγείται ο Αλέκος Τρυφωνίδης, ενώ στην Πάφο με μεγάλη διαφορά ο Αντώνης Αντωνίου
  • 20:30 Σύμφωνα με πληροφορίες,στην μάχη για την εκλογή αντιπροέδρων,προβάδισμα φαίνεται να εξασφαλίζουν βάσει της καταμέτρησης οι Αλέκος Τρυφωνίδης και Αντώνης Αντωνίου
  • 20:20 Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, από την καταμέτρηση ισχυρό προβάδισμα στην κούρσα για την θέση του Αναπληρωτή Προέδρου φαίνεται να διατηρεί έναντι του Μαρίνου Μουσιούττα, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου
  • 20:08 Πρώτα αναμένεται το αποτέλεσμα για αναπληρωτή πρόεδρο και μετά για τους αντιπροέδρους. Αργότερα για τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου
  • 19:40 6803 ο τελικός αριθμός των μελών του ΔΗΚΟ που ψήφισαν
  • 19:17 Ξεκίνησε η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων 
  • 19:08 Aκολουθεί η καταμέτρηση των ψήφων σε πολύ λίγο. Αργότερα απόψε αναμένεται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η ανακήρυξη της νέας ηγεσίας του κόμματος
  • 18:50 Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία υπολογίζεται πως η προσέλευση του δηκοϊκού κόσμου ξεπέρασε τις 6500 χιλιάδες με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Φύτο Κωνσταντίνου να σημειώνει σε γραπτή δηλωσή του το μεσημέρι πως  η διαδικασία εξελίχθηκε ομαλά
  • 18:41 Έκλεισαν οι κάλπες, ολοκληρώθηκε ομαλά η διαδικασία
Υπενθυμίζεται πως Πρόεδρος του κόμματος επανεκλέγεται ο Νικόλας Παπαδόπουλος χωρίς ανθυποψήφιο. Τη θέση του Αναπληρωτή Προέδρου διεκδικούν η Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο Βουλευτής Μαρίνος Μουσιούτας.

Τις τρεις θέσεις των Αντιπροέδρων διεκδικούν οι Αντώνης Αντωνίου, Μιχάλης Δαμιανός, Μάριος Κουκλής, Λοϊζος Λοϊζου, Χρίστος Ορφανίδης, Αλέκος Τρυφωνίδης.
 
Τις 15 αιρετές θέσεις του εκτελεστικού γραφείου διεκδικούν 23 υποψήφιοι  Όλες οι θέσεις των προέδρων των επαρχιακών επιτροπών έχουν πληρωθεί καθώς οι υποψήφιοι δεν είχαν ανθυποψηφίους, πλην της επαρχιακής επιτροπής Αμμοχώστου (Λάρνακας) την οποία διεκδικούν ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας.
 
Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος δήλωσε πως σήμερα αρχίζει μια νέα περίοδος πολιτικής και κοινωνικής πολιτικής προσφοράς για το κόμμα με την ανάδειξη της νέας του ηγεσίας μέσα από την εκλογική διαδικασία που διεξάγεται με κάλπες σε όλες τις επαρχίες.

Σήμερα ο κόσμος του ΔΗΚΟ, επιλέγει την ηγεσία και τα συλλογικά όργανα που θα οδηγήσουν το κόμμα σε μια νέα εποχή.
Ευχαρίστησε την εφορευτική επιτροπή, του εθελοντές και το προσωπικό του κόμματος για τη σκληρή δουλειά που έκαναν μέχρι σήμερα.
 
Περαιτέρω συνεχάρη όλες και όλους τους υποψηφίους για το ήθος τους και ευχήθηκε καλή ψήφο.
 
Ο υποψήφιος Αναπληρωτής Πρόεδρος Μαρίνος Μουσιούττας αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε ότι υπάρχει αθρόα προσέλευση των μελών του ΔΗΚΟ στις κάλπες και ευχήθηκε να διεξαχθεί ένα συνέδριο, με τάξη και ομαλότητα, όπως άρχισε και να συνεχιστεί η αθρόα συμμετοχή του κόσμου.
 
Ο κόσμος κρίνοντας τη διαχρονική πορεία του καθενός μας, να ψηφίσει με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον του κόμματος, την ενότητα, τη συνοχή και την προσπάθεια που κάνουμε όλοι μαζί, να φέρουμε το ΔΗΚΟ, εκεί όπου του αξίζει, δηλαδή ψηλά, όπως ήταν στον παρελθόν, δήλωσε.
 
Η υποψήφια Αναπληρώτρια Πρόεδρος Χριστιάνα Ερωτοκρίτου αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, παρατήρησε ότι η εκλογική διαδικασία συνιστά γιορτή δημοκρατίας για το κόμμα.
 
«Είναι η μέρα που ο κόσμος του ΔΗΚΟ, θα έχει την ευκαιρία και την ευθύνη να εκλέξει αυτούς που επιθυμεί να τον εκπροσωπούν για τα επόμενα πέντε χρόνια».

Πρόσθεσε ότι το ΔΗΚΟ ήταν πάντοτε συνεπές σε διαχρονικές αρχές και αξίες, οι οποίες πρέπει να είναι πολύ πιο έντονα στην πρώτη γραμμή τα επόμενα χρόνια καθότι οι προκλήσεις που θα έχει ο τόπος και ο λαός θα είναι τεράστιες και χρειάζονται καθαρές θέσεις και σύγχρονες λύσεις, πρόσθεσε.
 
Η κ. Ερωτοκρίτου κάλεσε τα μέλη του ΔΗΚΟ να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία και ζήτησε "για ακόμα μια φορά την εμπιστοσύνη τους για να συνεχίσουμε μαζί την κοινή μας πορεία".

 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη