Ψηφίζουν τη νέα ηγεσία του κόμματός τους οι ΔΗΚΟϊκοί

Με το μεγάλο ενδιαφέρον να στρέφεται στην αναμέτρηση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Μαρίνου Μουσιούττα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, στο ΔΗΚΟ προσέρχονται σήμερα στις κάλπες για την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του κόμματος, μέσα από την οποία θα συμπληρωθεί το παζλ της ηγετικής πυραμίδας.
 
Τα μέλη του ΔΗΚΟ-όσα απέμειναν έπειτα από το πρόσφατο ξεκαθάρισμα του Μητρώου(σ.σ. γύρω στις 33 χιλιάδες)- καλούνται στις κάλπες για να εκλέξουν τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος, τους τρεις αντιπροέδρους, τα 15 αιρετά μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και των Επαρχιακών Επιτροπών.
 
Ως γνωστό, πρόεδρος του ΔΗΚΟ επανεκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο ο Νικόλας Παπαδόπουλος, ενώ χωρίς ανθυποψήφιο στη θέση του Γενικού Γραμματέα εξελέγη ο Άθως Αντωνιάδης. Χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγη εξάλλου στη θέση του Γενικού Οργανωτικού ο Φύτος Κωνσταντίνου.
 
Η προεκλογική εκστρατεία των υποψηφίων ολοκληρώθηκε χωρίς ιδιαίτερα παρατράγουδα και χωρίς την εκδήλωση των φαινομένων βαθιάς εσωστρεφείας του παρελθόντος, με το στοίχημα για το ΔΗΚΟ να εστιάζεται στη μέγιστη δυνατή προσέλευση των μελών του στην Εκλογική Συνέλευση, αλλά και στην απορρόφηση πιθανών κραδασμών που ενδεχομένως προκύψουν από το αποτέλεσμα των εκλογών. Δηλαδή, ως απόρροια του αισθήματος πικρίας που ίσως συνοδεύσει την αντίδραση των χαμένων της σημερινή εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης.
 
Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου διεκδικούν δύο υποψήφιοι, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και Μαρίνος Μουσιούττας, ενώ τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων έξι υποψήφιοι. Οι Αντώνης Αντωνίου, Μιχάλης Δαμιανός, Μάριος Κουκλής, Λοΐζος Λοΐζου, Χρίστος Ορφανίδης και Αλέκος Τρυφωνίδης.
 
Τις 15 αιρετές θέσεις του Εκτελεστικού Γραφείου διεκδικούν 23 υποψήφιοι ως εξής: Αλεξάντρου Αλέξης, Γεωργιάδης Αντρέας, Γεωργιάδου Αλέξια, Γιαλελής Μαρίνος, Δημητρίου Οδυσσέας, Κιούπη Στάλα, Κουλία Άντρη, Κωνσταντινίδης Φίλιππος, Νικηταράς Αντρέας, Νικολαΐδου Νικολέτα, Μιχαηλίδης Αντρέας, Ορφανός Μάριος, Παναγιώτου Μάριος, Παντελίδης Χρύσης, Παπαδόπουλος Νίκος, Ροδιάς Χρίστος, Σαββίδης Χρύσανθος, Σενέκης Χρίστος, Σιβιτανίδης Αντώνης, Σολωμού Γιώργος, Τσουλούπας Μάκης, Φακοντή Αυγούστα, Χατζηχάννας Γιώργος.
 
Όσον αφορά τις προεδρίες των Επαρχιακών Επιτροπών, εκλογές θα πραγματοποιηθούν μόνο για την Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου (Λάρνακας), την προεδρία της οποίας διεκδικούν δύο υποψήφιοι. Ο Ιωάννης Παπαπέτρου και ο Κωνσταντίνος Χρυσοδόντας.
 
Στις προεδρίες των υπόλοιπων Επαρχιακών Επιτροπών εκλέγηκαν άνευ ανθυποψηφίων οι εξής:   
 
*Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας: Κώστας Κόρτας.
*Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού: Πανίκος Λεωνίδου.
*Επαρχιακή Επιτροπή Λάρνακας: Κωνσταντίνος Σκεπαρνίδης.
*Επαρχιακή Επιτροπή Πάφου: Γιώργος Γεωργιάδης.
*Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου (Λεμεσού): Ανθούσα Σπύρου-Λελέκη.
*Επαρχιακή Επιτροπή Αμμοχώστου (Λευκωσίας): Κυριάκος Τρύφωνος.
*Επαρχιακή Επιτροπή Κερύνειας (Λεμεσού): Κώστας Χατζησάββας.
*Επαρχιακή Επιτροπή Μόρφου(Λευκωσίας): Ανδρέας Μερακλής.
*Επαρχιακή Επιτροπή Μόρφου(Λεμεσός): Αλέκος Αλεξάνδρου.
 
Για τους σκοπούς της Παγκύπριας Εκλογικής Συνέλευσης θα λειτουργήσουν σήμερα τα εξής εκλογικά κέντρα:
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ
Χώρος: Ξενοδοχείο HILTON PARK
 
Μέλη με δυνατότητα συμμετοχής: Τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης Λευκωσίας και τα μέλη των Επαρχιακών Οργανώσεων Κερύνειας, Αμμοχώστου και Μόρφου που διαμένουν στην επαρχία Λευκωσίας.
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΕΜΕΣΟΥ
Χώρος: ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 
 
Μέλη με δυνατότητα συμμετοχής: Τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης Λεμεσού και τα μέλη των Επαρχιακών Οργανώσεων Κερύνειας, Αμμοχώστου και Μόρφου που διαμένουν στην επαρχία Λεμεσού.
 
ΕΠΑΡΧΙΑ ΛΑΡΝΑΚΑΣ
Χώρος: ΕΥΡΥΒΙΑΔΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ (έναντι Επαρχιακών Γραφείων ΔΗΚΟ Λάρνακας και Αμμοχώστου)        
 
Μέλη με δυνατότητα συμμετοχής: Τα μέλη των Επαρχιακών Οργανώσεων Λάρνακας και Αμμοχώστου που διαμένουν στην επαρχία Λάρνακας καθώς και τα μέλη της Τ.Ο. από το Δασάκι Άχνας.
 
 ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΑΦΟΥ
Χώρος: ΛΥΚΕΙΟ ΚΥΚΚΟΥ (Πρώην Β’ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΦΟΥ)
 
Μέλη με δυνατότητα συμμετοχής: Τα μέλη της Επαρχιακής Οργάνωσης Πάφου και οι πρόσφυγες μέλη του Κόμματος που διαμένουν στην επαρχία Πάφου.
 
 ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ
Χώρος: Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ
 
Μέλη με δυνατότητα συμμετοχής: Τα μέλη των Τοπικών Οργανώσεων Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Αυγόρου, Βρυσούλων/Αχερίτου, Δερύνειας, Λιοπετρίου, Σωτήρας και Φρενάρους.
 
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις εννέα το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 6:30 το απόγευμα χωρίς διάλειμμα.
 
Κάθε μέλος, κατά την προσέλευσή του στο Εκλογικό Κέντρο, πρέπει απαραίτητα να έχει μαζί του την Πολιτική Ταυτότητά του ή το Εκλογικό του Βιβλιάριο.
 

Δειτε Επισης

Συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με επενδυτές στο Λονδίνο
Στις 6.359 οι νέες εγγραφές στον εκλογικό κατάλογο στην Πάφο
Εγκαίνια επιτελείου υποψήφιου Περιφερειάρχη Πάφου Χ. Πιττοκοπίτη
Καθοδήγηση Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Συζήτηση στη «βουλή» για την απαγόρευση εισόδου Τουρκοκυπρίων στην Τουρκία
Μικρό σκάφος βυθιζόταν στον κόλπο Λεμεσού-Ενεργοποιήθηκε το «Νέαρχος», διασώθηκαν δύο άτομα
Περιορισμένες αλλαγές στο προσχέδιο Συμπερασμάτων για ευρωτουρκικά-Αναφορά στον Λίβανο
Η ανάγκη του Νετανιάχου για πολιτική επιβίωση στο επίκεντρο της κρίσης Ισραήλ-Ιράν
Πώς αξιολογούν την ένταση Ιράν-Ισραήλ στα κατεχόμενα
Χειροπέδες σε 44χρονο για τον εμπρησμό 17 οχημάτων σε συνεργείο