Η Ιταλία ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κύπρου

Η Ιταλία είναι αυτή τη στιγμή ο τρίτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κύπρου, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως ο ενεργειακός τομέας έχει σημαντικές δυνατότητες και οι υποσχόμενες ανακαλύψεις υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας αποτελούν μια σημαντική παράμετρο της αυξανόμενης συνεργασίας Κύπρου – Ιταλίας.
 
Μιλώντας κατά τη διάρκεια δεξίωσης στην οικία του Ιταλού Πρέσβη στη Λευκωσία για την Εθνική Ημέρα της Ιταλίας, την Παρασκευή το βράδυ, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως η Κύπρος και η Ιταλία εργάζονται μαζί για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να επιτύχουν κοινούς στόχους, όπως την υποστήριξη του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, φέρνοντας την Ευρώπη πιο κοντά στους πολίτες της, και προάγοντας την ειρήνη και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Ευχαρίστησε επίσης την Ιταλία για την υποστήριξη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.
 
Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Ιταλίας στην Κύπρο Αντρέα Καβαλλάρι διαβεβαίωσε πως η Ιταλία είναι και θα παραμείνει στο πλευρό της Κύπρο ως ένας πραγματικός και στενός εταίρος στις προσπάθειες για ανάπτυξη μιας πιο δυνατής Κύπρου και για επανένωση του νησιού, με την προώθηση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης, σύμφωνης με τα σχετικά ψηφίσματα των ΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο, ώστε οι δυο κοινότητες να ζήσουν μαζί σε μια επανενωμένη Κύπρο.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο