Ολοκληρώνει τις επαφές του στις ΗΠΑ, πάει Παρίσι ο Αβέρωφ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου ολοκληρώνει σήμερα το ταξίδι του στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ.
 
Ο κ. Νεοφύτου κατά την επίσκεψή του στην αμερικανική πρωτεύουσα είχε πέραν των 20 συναντήσεων με αξιωματούχους της Κυβέρνησης των ΗΠΑ, Γερουσιαστές, επικεφαλής και διευθυντές δεξαμενών σκέψης και Ινστιτούτων καθώς και άλλες προσωπικότητες και δημοσιογράφους. Παράλληλα ο Πρόεδρος του κόμματος ήταν κύριος ομιλητής στο 4ο Φόρουμ Ουάσιγκτον για Πετρέλαιο και Φυσικό Αέριο. 
 
Μεταξύ άλλων, συναντήσεις έγιναν με τους υφυπουργούς Εξωτερικών κ. Jonathan Cohen και Οικονομικών κα Jennifer Fowler όπως επίσης με την επικεφαλής του ΔΝΤ για Κύπρο κα Rachel van Elkan καθώς και με την σύντομα νέα επικεφαλής του ίδιου τμήματος, Anita Tuladhar. Συναντήσεις έγιναν ακόμη με τους Γερουσιαστές Chris Van Hollen, John Sarbanes, Gus Bilirakis και την Carolyn B. Maloney όπως επίσης και με τον Πρέσβη της ΕΕ στις ΗΠΑ κ. David O’ Sullivan. Συναντήθηκε επίσης με τον Διευθυντή του Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου Dan Twining όπως και με τον Πρόεδρο του Αμερικανικό-Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI) κ. Nick Larigakis.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ, ο Αβέρωφ Νεοφύτου, ανέπτυξε το θέμα «Ηνωμένες Πολιτείες και Κύπρος στην Νέα Ενεργειακή Εποχή», ενώ στο επίκεντρο όλων των επαφών ήταν η ενεργειακή πολιτική της Κύπρου, το κυπριακό, καθώς και το οικονομικό επίτευγμα της χώρας μας να εξέλθει της κρίσης και να κινείται σε πλεονασματικούς ρυθμούς.
 
Στο φόρουμ ομιλητές μεταξύ άλλων ήταν οι Αμερικανοί υφυπουργοί εξωτερικών κα. Sandra Oudkirk, ενέργειας κος Shawn Bennett και εσωτερικών κα. Katharine MacGregor. Επίσης οι γερουσιαστές Rob Bishop, Gus Bilirakis και Scott Taylor, ο γενικός διευθυντής του Γερμανικού υπουργείου οικονομικών και ενέργειας, εκπρόσωποι δεξαμενών σκέψης, οργανώσεων και εταιρειών.
 
Κοινή εκτίμηση όλων ότι οι πολιτικές αποδίδουν και η οικονομία προχωρά προς την ορθή κατεύθυνση και ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει το κέντρο σταθερότητας που χρειάζεται η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για την περεταίρω ανάπτυξη των ενεργειακών σχεδιασμών με όφελος όλων των εμπλεκομένων χωρών.
 
Οι επαφές του Αβέρωφ Νεοφύτου στο εξωτερικό θα συνεχιστούν και στο επόμενο διάστημα. Την 21η Ιουνίου ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι προσκεκλημένος ως ομιλητής στο διακεκριμένο «Economic Ideas Forum» στο Παρίσι, το οποίο διοργανώνει το «Wilfried Martens Centre». Στο Forum προσκεκλημένοι είναι Ευρωπαίοι ηγέτες, Επίτροποι της Ε.Ε., μέλη της Ευρωβουλής, οικονομολόγοι και ακαδημαϊκοί διεθνούς κύρους.
 
Ανάμεσα στους Ομιλητές θα είναι ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Επίτροπος Jyrki Katainen, ο Πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Joseph Daul, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΛΚ κ. Antonio Lopez, η γενική γραμματέας του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος της Γερμανίας CDU Annegrete Kramp-Karrenbauer, ο Πρόεδρος του Γαλλικού κόμματος των ρεπουμπλικάνων Laurent Wauquiez και άλλοι.  
 

Δειτε Επισης

Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Συστηματικές αδυναμίες και παραλείψεις στη διαχείριση Natura εντοπίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Εγκαινιάστηκε ο αρχαιολογικός χώρος της Πύλης Πάφου στη Λευκωσία
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Στην οικοδομική βιομηχανία τα περισσότερα εργατικά ατυχήματα
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό
Θεώρησε πως θα έστελνε λανθασμένα μηνύματα στην κοινωνία το Εφετείο εάν ανέστελλε την ποινή του 82χρονου