Πρόταση Νόμου για παραμονή της έδρας στον Παπαδόπουλο της Αλληλεγγύης

Στη κατάθεση Πρότασης Νόμου, προκειμένου να ρυθμιστεί το θέμα που πρόεκυψε με την βουλευτική έδρα της Λεμεσού και να επανέλθει η Βουλή στον αριθμό των 56 βουλευτών όπως ορίζει το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησαν οι βουλευτές Μιχάλης Γιωργάλλας της Αλληλεγγύης, Νικόλας Παπαδόπουλος του ΔΗΚΟ, Μαρίνος Σιζόπουλος της ΕΔΕΚ και Γιώργος Περδίκης του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών.
 
Αυτό αναφέρει σε δήλωσή του ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Μιχάλης Γιωργάλλας, σημειώνοντας τα εξής:  
 
«Το κρίσιμο πολιτειακό ζήτημα που προέκυψε και άφησε τη Βουλή με 55 Βουλευτές, αναμέναμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών θα έδειχνε το αναγκαίο ενδιαφέρον και θα πρόβαινε σε πρωτοβουλίες προκειμένου να το επιλύσει, δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε.
 
Προ του κινδύνου να δημιουργηθούν άλλες επιπλοκές είμαστε αναγκασμένοι να ρυθμίσουμε με Πρόταση Νόμου την πλήρωση της έδρας της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό».
 
Υπενθυμίζεται πως το θέμα θα συζητηθεί στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής που θα πραγματοποιηθεί στις τέσσερις το απόγευμα της ερχόμενης Τετάρτης.
 
Η Πρόταση Νόμου που κατέθεσαν οι τέσσερις βουλευτές εδράζεται στο σκεπτικό ότι:
 
Πρώτο: Η διενέργεια αναπληρωματικής εκλογής θα αλλοίωνε το αποτέλεσμα της κατανομής εδρών όπως αυτό προέκυψε από τις γενικές εκλογές στις 22 Μαΐου 2016 και θα καταστρατηγούσε τη λαϊκή βούληση και κυριαρχία, όπως αυτή διαμορφώθηκε με το αποτέλεσμα των εκλογών.
 
Δεύτερο: Η απόφαση του εκλογοδικείου δεν έχει ακυρώσει την εκλογή, ούτε τη διάθεση των εδρών κατά τη δεύτερη και τρίτη κατανομή στις εκλογές της 22ας Μαΐου 2016, αλλά έχει ακυρώσει την ανακήρυξη του συγκεκριμένου επιλαχόντα βουλευτή της Αλληλεγγύης, Γεώργιου Παπαδόπουλου.
 
Τρίτον: Δυνάμει του άρθρου 69 του Συντάγματος η απόδοση της ιδιότητας του Βουλευτή προηγείται της νενομισμένης διαβεβαίωσης και της ανάληψης των καθηκόντων των νεοεκλεγέντων βουλευτών στην Ολομέλεια Ορκωμοσίας.
Δηλαδή, η ιδιότητα του Βουλευτή αποδίδεται στο πρόσωπο που εκλέγεται αμέσως μετά την ανακήρυξη του από τον έφορο εκλογής.
 
Πιο συγκεκριμένα, οι υποβάλλοντες την πρόταση Νόμου, ζητούν να ρυθμιστεί ότι Βουλευτής στον οποίο η Πολιτεία έχει αποδώσει την βουλευτική ιδιότητα με την ανακήρυξη του ως βουλευτή, να αντικαθίσταται με τον πρώτο επιλαχόντα του ίδιου συνδυασμού στην περίπτωση που ο νεοεκλεγέντας - είτε λόγω θανάτου είτε λόγω άλλου κωλύματος- αδυνατεί να προσέλθει στην τελετή επίσημης διαβεβαίωσης στην Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για να ορκιστεί.

Δειτε Επισης

Η ώρα της κρίσης για την Ρούλα Πισπιρίγκου-Αποφασίζει το Δικαστήριο για το θάνατο της Τζωρτζίνας
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία