Δύσκολα μαζί και οι τέσσερις του ενδιάμεσου χώρου στις Ευρωεκλογές

Ως πολύ δύσκολο, με τη βασική υποσημείωση «ποτέ μην πεις ποτέ», φαντάζει το εγχείρημα συμπόρευσης και των τεσσάρων κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου, που στις τελευταίες προεδρικές εκλογές συνεργάστηκαν στηρίζοντας την υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου, στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.
 
Μολονότι ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Κίνημα Αλληλεγγύη και Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, βρίσκονται σε διαρκή γραμμή επικοινωνίας και έχουν ήδη αγγίξει το κεφάλαιο Ευρωεκλογές- με τις ηγεσίες τους μάλιστα να συζητούν την προοπτική μιας τέτοιας συνεργασίας στο πλαίσιο πρόσφατης άτυπης συνάντηση που είχαν-, όπως υποδεικνύουν καλά ενημερωμένες πηγές θα χρειαστεί να γίνουν πολλά, ώστε να δούμε και τα τέσσερα κόμματα να κατέρχονται με κοινό ψηφοδέλτιο.
 
Κλειδί στο όλο εγχείρημα φαίνεται να αποτελεί η τελική στάση που θα τηρήσει το ΔΗΚΟ, και συγκεκριμένα το κατά πόσο θα προχωρήσει με την αρχική του θέση πως θα διεκδικήσει αυτόνομα τις Ευρωεκλογές, ή το παράθυρο που το τελευταίο διάστημα φέρεται ν’ αφήνει ανοικτό ο Νικόλας Παπαδόπουλος για συνεργασία, θα μετατραπεί σε… κάτι διαφορετικό.
 
Kαλά ενημερωμένες Δηκοϊκές πηγές πάντως, μιλώντας στον Reporter, άφηναν να νοηθεί πως στη ζυγαριά των πιθανοτήτων, τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα, μάλλον βαραίνει η πιθανότητα όπως το ΔΗΚΟ ακολουθήσει τον δικό του δρόμο στις Ευρωεκλογές, παραπέμποντας σε περαιτέρω συζητήσεις μετά την Εκλογική Συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής και σε λήψη οριστικών αποφάσεων στις αρχές του φθινοπώρου.
 
Όλα αυτά, την ώρα που το σενάριο συνεργασίας και των τεσσάρων κομμάτων φαίνεται να προκρίνεται και να ευνοείται ένθερμα από την Αλληλεγγύη, ενώ όσον αφορά την ΕΔΕΚ, παρόλο που δεν λέει όχι, δεν δείχνει να καίγεται και τόσο για την υλοποίηση του.  
 
Υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες Ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ συνεργάστηκε με τους Οικολόγους. Επανάληψη μιας τέτοιας συνεργασίας, με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και της Αλληλεγγύης, φαντάζει ως πιθανή, αν τελικά το ΔΗΚΟ κατέλθει αυτόνομα.
 

Δειτε Επισης

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι που στηρίζει το Κόμμα για τα Ζώα σε Λευκωσία
Στεφάνου: Οι Τοπικές Αρχές να αξιοποιηθούν ως πεδίο αγώνα
Xριστοδουλίδης: Oι μνήμες και οι σκέψεις όσων έζησαν τα τραγικά γεγονότα είναι πιο έντονες και επιτακτικές
Μ. Ραουνά: Εργαζόμαστε για μια επιτυχή Προεδρία ΕΕ με θετικό αποτύπωμα
Η επέτειος του σχέδιο Ανάν και οι διαφορετικές προσεγγίσεις στα κατεχόμενα
Συνδρομή για βοήθεια προς Λίβανο, επανεξέταση κατάστασης Συρίας ζητά από ομολόγους της η ΠτΒ
Εγκρίθηκαν οι νέοι δημοσιονομικοί κανόνες της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων