Πυροβολεί ανελέητα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη το ΑΚΕΛ

Στη σκιά της σφοδρής αντιπαράθεσης που μαίνεται ανεξέλεγκτη το τελευταίο διάστημα μεταξύ Κυβέρνησης και ΑΚΕΛ αναφορικά με το Κυπριακό, και συγκεκριμένα της οξείας κριτικής που ασκεί το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού συναντήθηκε σήμερα με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Χριστοδουλίδη.
 
Οι επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά του Νίκου Αναστασιάδη συνεχίστηκαν και σήμερα σε ιδιαίτερο έντονο ύφος, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Λουκαίδη να κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως κάνει πολιτική στο Κυπριακό για εσωτερική κατανάλωση και να υποστηρίζει πως ενόσω ο Νίκος Αναστασιάδης δεν προβαίνει σε ξεκάθαρη δήλωση ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει με τον τρόπο που εισηγείται ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, καμιά πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αναληφθεί, ενώ η ένταση θα κλιμακώνεται με άμεσο κίνδυνο να εξελιχθεί σε κρίση.
 
Η νέα επίθεση του ΑΚΕΛ προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έγινε με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας «Αλήθεια».  
 
Ακολουθεί αυτούσια η δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΑΚΕΛ:  
 
«Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ‘’Αλήθεια’’ αναφορικά με τις προθέσεις του Γ.Γ. του ΟΗΕ για το Κυπριακό είναι άκρως ανησυχητικό και επιβεβαιώνει πλήρως τις εκτιμήσεις και προειδοποιήσεις του ΑΚΕΛ.
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα, πολύ δύσκολα μπορεί να πεισθεί ο κ. Γκουτέρες να εμπλακεί ξανά, είτε άμεσα είτε έμμεσα στο Κυπριακό, ενώ η αντιπαράθεση για το Πλαίσιό του τον αποθάρρυνε ακόμα περισσότερο.
 
Οι πληροφορίες της εφημερίδας δεν συνδέουν τις δυσκολίες με την άρνηση της Τουρκίας να δώσει την έγκρισή της στην προταθείσα απεσταλμένη, αφού την αποδίδουν στις επερχόμενες εκλογές και την θεωρούν προσωρινή.
 
Ο προβληματισμός του Γ.Γ. είναι βαθύτερος και έχει να κάνει με την άγονη αντιπαράθεση και τις συγκρουσιακές πρακτικές των ηγετών των δύο κοινοτήτων.
 
Το προεδρικό αρέσκεται να κατηγορεί το ΑΚΕΛ ότι έχει μετατραπεί σε συνήγορο των τουρκικών θέσεων και εκτιμήσεων. Όσα γράφει η ‘’Αλήθεια’’ δεν διαφέρουν επί της ουσίας σε τίποτε από την κριτική που ασκεί το ΑΚΕΛ στον Πρόεδρο για τους χειρισμούς του.
 
Διερωτόμαστε αν τώρα το προεδρικό θα κατηγορήσει και τη συγκεκριμένη εφημερίδα ως εκφραστή τουρκικών θέσεων.
 
Η ουσία είναι μία: Ενόσω ο Πρόεδρος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, κάνει πολιτική στο Κυπριακό για εσωτερική κατανάλωση και ενόσω δεν κάνει μια ξεκάθαρη δήλωση ότι είναι έτοιμος να προχωρήσει με τον τρόπο που εισηγείται ο Γ.Γ. του ΟΗΕ, καμιά πρωτοβουλία δεν πρόκειται να αναληφθεί ενώ η ένταση θα κλιμακώνεται με άμεσο κίνδυνο να εξελιχθεί σε κρίση».
 

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics