Απογοητευτικές οι τελευταίες δηλώσεις Αναστασιάδη, λέει ο Ερχιουρμάν

Οι τελευταίες δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη είναι απογοητευτικές, απορρίπτουν την πρόταση του Τ/κ ηγέτη της 30ης Απριλίου και δεν είναι στο πλαίσιο της ομοσπονδίας, της πολιτικής ισότητας, είπε σε δηλώσεις του ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, μετά από την εβδομαδιαία τακτική συνάντηση του με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ερχιουρμάν αναφέρθηκε στο Κυπριακό λέγοντας ότι παρόμοιες δηλώσεις και η στάση του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα της ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας αλλά και στο θέμα της πλειοψηφίας στην διοίκηση οδήγησαν τις συνομιλίες στο σημείο που βρίσκονται σήμερα.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω για ακόμα μια φορά στην ελληνοκυπριακή πλευρά και στους Ελληνοκύπριους πολιτικούς ότι η αλλαγή της στάσης τους στο θέμα της ομοσπονδίας και της πολιτικής ισότητας θα αποτελέσει τον μοναδικό δρόμο για τη λύση» είπε.

Συνεχίζοντας, είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον κ. Ακιντζί συζητήθηκε και το θέμα του ανοίγματος του οδοφράγματος Δερύνειας - Απλικίου λέγοντας ότι για τη διάνοιξη του οδοφράγματος χρειάζεται η συνεργασία και ο συντονισμός διαφόρων «υπηρεσιών», όπως της «υδατοπρομήθειας», της «αστυνομίας», του στρατού, του «υπουργείου» δημοσίων έργων.

Είπε ακόμα ότι με επίκεντρο το άνοιγμα του οδοφράγματος πραγματοποιείται στο «πρωθυπουργείο» σύσκεψη για τον καλύτερο συντονισμό των εργασιών.

Αναφερόμενος στη συνέχεια και στο θέμα της δολοφονίας του 7χρονου από την μητέρα του είπε ότι τέτοιου είδους περιστατικά έχουν τραυματική επιρροή στους πολίτες και ότι υπό την «προεδρία» του πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες συσκέψεις με τη συμμετοχή και ψυχολόγων, σχετικά με τη λήψη μέτρων για την παιδική κακοποίηση.

«Αυτά τα μέτρα δυστυχώς έπρεπε να παρθούν εδώ και καιρό. Θα αποφασίσουμε μια σειρά μέτρων και υπό την ομπρέλα ενός εθνικού σχεδίου θα τα εφαρμόσουμε άμεσα», πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι κάποια από τα μέτρα αφορούν σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς, για τους γονείς, τη δημιουργία κέντρου στήριξης της οικογένειας και την έναρξη τηλεφωνικής γραμμής βοήθειας για την οικογένεια.

Είπε ακόμα ότι κατά τη συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί συζητήθηκε και η κατάσταση στην οικονομία λέγοντας ότι παρά το γεγονός ότι κατά τις τελευταίες ημέρες η συναλλαγματική ισοτιμία της τουρκικής λίρας οπισθοδρόμησε «αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να επαναπαυτούμε και να σταματήσουμε τις προσπάθειες μας. Οι συσκέψεις για το θέμα της οικονομίας συνεχίζονται».
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Πράσινο Βουλής για χρονική παράταση χρηματοδότησης ελλειμμάτων ΟΚΥπΥ
Ανατροπή στο Ανώτατο της Ν. Υόρκης-Ακύρωσε την καταδίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν γιατί «δεν είχε δίκαιη δίκη»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Θλίψη Υφ. Πολιτισμού για τον θάνατο του Πέτρου Στυλιανού
Χάος στα αεροδρόμια της Βρετανίας, εξαιτίας τεχνικού προβλήματος-Ατελείωτες ουρές