Πάνε Προεδρικό για να μελετήσουν τις επιστολές Αναστασιάδη

Στη σκιά της σφοδρής αντιπαράθεσης που μαίνεται μεταξύ Νίκου Αναστασιάδη και ΑΚΕΛ με φόντο τους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κυπριακό, ο ηγέτης του κόμματος της μείζονος αντιπολίτευσης Άντρος Κυπριανού ανεβαίνει αύριο τα σκαλιά του Προεδρικού για να μελετήσει, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, τις επιστολές του Νίκου Αναστασιάδη, τόσο προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ όσο και προς άλλους εμπλεκόμενους φορείς, με τις οποίες εκφράζει την ετοιμότητα της δικής μας πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο στο οποίο τερματίστηκαν στο Κρανς Μοντάνα.  
 
Την πρόθεσή του να καλέσει τον Άντρο Κυπριανού στο Προεδρικό εξέφρασε-απαντώντας στις επικρίσεις που δέχεται από το ΑΚΕΛ-, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο συνέντευξής του την περασμένη Δευτέρα στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος».
 
Σήμερα, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανακοίνωσε πως έλαβε χθες το μεσημέρι σχετική επιστολή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητά να μεταβούν στο Προεδρικό για να αναγνώσουν τις επιστολές.
 
«Παρόλο που μας είχε υποσχεθεί πριν από ένα μήνα ότι θα μας έστελλε τις επιστολές, και μαζί κάποιες άλλες βέβαια, εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, ήδη έχει επικοινωνήσει ο Τουμάζος Τσιελεπής με το Προεδρικό και έχει διευθετηθεί συνάντηση κάποια ώρα αύριο, για να μελετήσουμε τις επιστολές», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.  
 
Την ίδια ώρα ωστόσο, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ διαμήνυσε πως για το κόμμα του η ουσία παραμένει η ίδια.
 
«Γνωρίζουμε κάποιες από αυτές τις επιστολές, έχουν δοθεί και στη δημοσιότητα. Ξέρουμε λοιπόν, πρώτον και κύριο, ότι ένα έγγραφο υπάρχει, αυτό της 30ης του Ιούνη, σε αυτό αναφέρεται ο κ. Αναστασιάδης στις γραπτές του επιστολές, δεν ξέρω που ανακάλυψε την 4η Ιούλη.
 
Και το δεύτερο είναι ότι εάν θέλουμε πραγματικά να δοθεί ώθηση στο Κυπριακό και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων αμέσως μετά τις εκλογές στην Τουρκία. 
 
Πρέπει να προετοιμάσουμε το όλο κλίμα καταλλήλως, και λυπούμαι να πω ότι η στάση που τηρείται αυτή τη στιγμή από την Κυβέρνηση, τόσο σε ό,τι αφορά την προετοιμασία της κοινής γνώμης, αλλά και  γενικότερα την προετοιμασία για επανέναρξη του διαλόγου, είναι πάρα πολύ  αρνητική και κάθε άλλο συμβάλει προς τη σωστή κατεύθυνση».
 
Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ σημειώνει πως στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί αύριο το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και επικεφαλής του Γραφείου Κυπριακού του ΑΚΕΛ Τουμάζος Τσιελεπής για να δει τα έγγραφα-επιστολές για το Κυπριακό, στις οποίες έχει αναφερθεί δημόσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Μετά από πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας, διευθετήθηκε όπως ο Τουμάζος Τσιελέπης μεταβεί αύριο στο Προεδρικό για να του παρουσιαστούν έγγραφα/επιστολές τις οποίες επικαλείται ο κ. Αναστασιάδης στις δημόσιες παρεμβάσεις του» καταλήγει η ανακοίνωση.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Νέα σκληρή απάντηση Αναστασιάδη στο ΑΚΕΛ- Στηρίζει τις τουρκικές θέσεις 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι υποψήφιοι της ΔΗΠΑ στα Δημοτικά Διαμερίσματα της Λευκωσίας
Το μεταναστευτικό συζήτησαν χώρες ΕΕ του Νότου με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής
«Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει»-Οι προκλήσεις ενώπιον του Υπουργού Εσωτερικών
Κόβει τη κουβέντα ο Πρόεδρος για την κόντρα Εισαγγελίας με Ελεγκτή-«Δεν είμαι εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας»
ΠτΒ: Στην Κύπρο εργαζόμαστε για την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών
Πολλές αναφορές για κυβερνητική διαφθορά στην Κύπρο καταγράφηκαν σε έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Συγκάλεσε Εθνικό Συμβούλιο ο Πρόεδρος-Ενημερώνει αρχηγούς κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό
ΠΙΝΑΚΕΣ: Η ανάλυση των εκλογέων ανά επαρχία
Παγιδευμένος στη διογκούμενη θεσμική κρίση ο Πρόεδρος-O αντίκτυπος και το ντόμινο από τη πιθανή προσφυγή
«Υλοποιήθηκαν πρωτοποριακά έργα»-Έκανε τον απολογισμό της επταετίας ο Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης