Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο Λιλλήκας-Επανεκλέγηκε χωρίς ανθυποψήφιο

Αποφεύχθηκε τελικά η εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση για τη θέση του προέδρου της Συμμαχίας Πολιτών, με τον Γιώργο Λιλλήκα να παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης και να επανεκλέγεται χωρίς ανθυποψηφίο.

Η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου του Κινήματος που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου έλαβε σήμερα χώρα, χωρίς ο  Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων του κόμματος Παναγιώτης Σαββίδης, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα είχε εκφράσει πρόθεση διεκδίκησης της προεδρίας της Συμμαχίας, να υποβάλλει υποψηφιότητα για το ανώτατο σκαλοπάτι της ηγετικής πυραμίδας του Κινήματος.
 
Ο Παναγιώτης Σαββίδης υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, για να εκλεγεί και αυτός με τη σειρά του χωρίς ανθυποψήφιο.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών
 
Χωρίς ανθυποψήφιους εξελέγησαν επίσης οι Κωνσταντίνος Φιλαρέτου και Πηνελόπη Νεοφύτου Νικολάου στις θέσεις του Γενικού Γραμματέα και Διευθυντή Οικονομικών Θεμάτων, αντίστοιχα.  
 
Τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων διεκδικούν οι:
*Γιώργος Λάρκος,
*Ανδρέας Θ. Θεμιστοκλέους,
*Νίκος Πιτάτζιης,
*Λουκία Παναγή.
 
Τις 15 θέσεις της Πολιτικής Συγκλήτου διεκδικούν: Χρηστάκης Γερασίμου, Πέτρος Γεωργίου, Ανδρέας Χατζήπαπας, Σάββια Σάββα Γεωργίου, Γεώργιος Φιλιαστίδης, Ανδρέας Αποστόλου, Νίκος Χριστοφή, Μιχάλης Χατζήκυριακος, Μάριος Παύλου, Μαρία Ζαβρού, Αμαλία Χοιρομερίδου, Στέλιος Στυλιανού, Ντίνος Χριστοδουλίδης, Παναγιώτης Νούρου, Μάριος Πίρτας, Ντίνος Παστός, Δημήτρης Σαββίδης, Γιώργος Κετώνης, Γεωργία Αντωνίου, Δημήτριος Δημητριάδης, Λάκης Ζάγανος, Λάκης Φιλιππίδης και Ευτύχιος Ευσταθίου. 
 
Για τις θέσεις των Επαρχιακών Προέδρων εκλέγηκαν άνευ ανθυποψηφίου οι:
 
*Πρόεδρος Επαρχιακής Πάφου Χριστόδουλος Στυλιανίδης,
 
*Πρόεδρος Επαρχιακής Κερύνειας Γιάννης Τσαγγαρίδης,
 
*Πρόεδρος Επαρχιακής Αμμοχώστου Αννίτα Λίλη.
 
*Τη θέση του Επαρχιακού Προέδρου Λευκωσίας διεκδικούν οι: Γιώργος Αχιλλέως και Άριστος Ευριπίδου.
 
*Τη θέση του Επαρχιακού Προέδρου Λεμεσού διεκδικούν οι: Αντώνης Αντωνίου και Παναγιώτης Παντελή.
 
*Τη θέση του Επαρχιακού Προέδρου Λάρνακας διεκδικούν οι: Δώρος Χριστοδουλίδης και Σωτήρης Πάμπου.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στις κάλπες για νέα ηγεσία με το βλέμμα στραμμένο στις Ευρωεκλογές
 
«Θέλω να εκφράσω καταρχήν τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη και στελέχη της Συμμαχίας Πολιτών για την εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο μου. Θέλω ταυτόχρονα να ευχηθώ σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία και να διεξάγουμε ένα προεκλογικό αγώνα με αλληλοσεβασμό και με πνεύμα συναίνεσης έτσι ώστε μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία η Συμμαχία Πολιτών να βγει ενωμένη και πιο δυνατή», δήλωσε μετά την υποβολή της υποψηφιότητάς του ο Γιώργος Λιλλήκας.
 
«Εκτιμώ», συνέχισε, «ότι μέσα στο 2018 θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις στο κυπριακό και έχει μεγάλη σημασία η Συμμαχία Πολιτών να είναι ισχυρή, έτσι ώστε να μπορέσει να προάγει τις σωστές και τεκμηριωμένες θέσεις  και απόψεις της για την εθνική μας υπόθεση. Ως Συμμαχία Πολιτών έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να καταθέτουμε ολοκληρωμένες Προτάσεις που θα στοχεύουν στην επίλυση των κοινωνικο-οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος μας με ένα και μοναδικό κριτήριο: την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του πολίτη».
 
«Για αυτό μέσα από αυτή την εκλογική διαδικασία», επισήμανε ο Γιώργος Λιλλήκας, «μας δίδεται η ευκαιρία να επικοινωνήσουμε με την κοινωνία, με τους πολίτες, να καταθέσουμε τη δική μας ταυτότητα που μας διαφοροποιεί από όλα τα πολιτικά κόμματα  ή κινήματα στην Κύπρο και με τις Προτάσεις που θα καταθέσουμε να συμβάλουμε στον εκσυγχρονισμό και τη μεταρρύθμιση του κράτους, της οικονομίας και της κοινωνίας για να μπορέσουμε να κληροδοτήσουμε  στα παιδιά μας μια καλύτερη Κύπρο, ένα καλύτερο και αποτελεσματικότερο κράτος που θα στέκεται έμπρακτα στο πλευρό όλων των παιδιών του και δεν θα παραγνωρίζει τις ανάγκες ή τα όνειρα του όποιου πολίτη. Με αυτές τις αρχές είναι που διεξάγουμε τις εργασίες και του εκλογικού συνεδρίου και είμαι σίγουρος ότι η Συμμαχία Πολιτών θα βγει ακόμα πιο ενωμένη και ακόμη πιο ισχυρή από αυτή την διαδικασία».

Δειτε Επισης

Δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων