Σε ρυθμούς εσωκομματικών εκλογών ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών

Στους ρυθμούς των εσωκομματικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν στις 10 και 17 Ιουνίου κινούνται ΔΗΚΟ και Συμμαχία Πολιτών αντίστοιχα, με τους υποψήφιους στο ΔΗΚΟ να εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα και τις υποψηφιότητες στη Συμμαχία Πολιτών να υποβάλλονται σήμερα.
 
Από το Εκλογικό Συνέδριο της Συμμαχίας Πολιτών, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου, θα προκύψει η νέα ηγεσία του Κινήματος. Θα εκλεγούν συγκεκριμένα: Ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος, οι τρεις αντιπρόεδροι, ο Γενικός Γραμματέας, ο  Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων, τα 15 μέλη της Πολιτικής Συγκλήτου και οι έξι πρόεδροι των Επαρχιακών Επιτροπών.
 
Πέραν του Γιώργου Λιλλήκα, ο οποίος θα επαναδιεκδικήσει την προεδρία του κόμματος, πρόθεση υποβολής υποψηφιότητας για τη θέση του προέδρου εξέφρασε το προηγούμενο διάστημα ο σημερινός Διευθυντής Οικονομικών Θεμάτων Παναγιώτης Σαββίδης.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως το Εκλογικό Συνέδριο της Συμμαχίας πραγματοποιείται στη σκιά των αποχωρήσεων δεκάδων πρώην πρωτοκλασάτων στελεχών του κόμματος, τους προηγούμενους μήνες, οι οποίοι έφυγαν από το κόμμα διαφωνώντας με την απόφαση του Γιώργου Λιλλήκα να κατέλθει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.
 
Προτεραιότητα της νέας ηγεσίας που θα προκύψει από το Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο, όπως πληροφορείται ο Reporter, θα είναι μεταξύ άλλων η διερεύνηση του εδάφους για σύναψη συνεργασιών ενόψει των Ευρωεκλογών του Μάιου του 2019.
 
Στο ΔΗΚΟ
Την ίδια ώρα, το προεκλογική τους προσπάθεια εντείνουν οι υποψήφιοι στο ΔΗΚΟ, ενόψει του Εκλογικού Συνεδρίου της 10ης Ιουνίου, όπου ξεχωρίζει η αναμέτρηση Μαρίνου Μουσιούττα και Χριστιάνας Ερωτοκρίτου για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

 

Τη δική τους μάχη δίνουν ταυτόχρονα και οι έξι υποψήφιοι για τις τρεις αντιπροεδρίες του κόμματος, με τους Αλέκος Τρυφωνίδη, Αντώνης Αντωνίου, Χρίστο Ορφανίδη, Μιχάλη Δαμιανό, Λοΐζο Λοΐζου και Μάριο Κουκλή να διεκδικούν παρουσία στην ανώτατη ηγετική πυραμίδα του κόμματος.   

 

Το δικό της ενδιαφέρον εξάλλου παρουσιάζει και η μάχη των 23 υποψήφιων οι οποίοι διεκδικούν μια από τις 15 αιρετές θέσεις στο Εκτελεστικό Γραφείο.
 
Υπενθυμίζεται πως στην προεδρία του ΔΗΚΟ επανεξελέγη χωρίς ανθυποψήφιο ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Χωρίς ανθυποψήφιο εξελέγη στη θέση του Γενικού Γραμματέα ο Άθως Αντωνιάδης, ενώ επίσης χωρίς ανθυποψήφιο επανεξελέγη στη θέση του Γενικού Οργανωτικού ο Φύτος Κωνσταντίνου.  

Δειτε Επισης

Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Ισραήλ vs Ιράν-Σύγκριση αεροπορικών δυνάμεων και συστημάτων αεροπορικής άμυνας (pics)
Εικόνες από τον σεισμό 5,6 Ρίχτερ στην Τουρκία-Πληροφορίες ότι κατέρρευσαν μιναρέδες, ζημιές σε σπίτια