Επιχειρούν απορρύθμιση Υγείας και Παιδείας οι συνδικαλιστικές οργανώσεις

Απορρύθμιση του τομέα της υγείας, καθώς και της παιδείας στη χωρά, επιχειρούν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους στους δύο αυτούς ζωτικούς για την εύρυθμη για τη λειτουργία της Πολιτείας τομείς.
 
Επικαλούμενες διαχρονικά προβλήματα και αδυναμίες του όλου συστήματος, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις σπεύδουν να αξιοποιήσουν ένα τραγικό περιστατικό, αυτό του θανάτου του δεκάχρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, ανοίγοντας μέτωπα αποσταθεροποίησης και εφευρίσκοντας λόγους αντιπαράθεσης και συγκρουσιακής πορείας με το κράτος.
 
Ενδεικτικό της όλης κατάστασης, απόρροια της στάσης του συνδικαλιστικού κινήματος σε υγεία και παιδεία, ήταν το χθεσινοβραδινό ξέσπασμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος διαμήνυσε πως δεν θα επιτρέψει να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο, υποδεικνύοντας ταυτόχρονα πως θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχουν Σύνταγμα και Νόμοι, που πρέπει να τους σεβόμαστε.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Λάβρος κατά των συνδικαλιστών ο Αναστασιάδης
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε σε σημερινές του δηλώσεις και ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, τονίζοντας πως δεν μπορούν οι συνδικαλιστές να υποκαταστήσουν την Πολιτεία.
 
Ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε πως δεν τιμά την κοινωνία το γεγονός ότι ο άδικος θάνατος ενός δεκάχρονου, αντί να δημιουργήσει σε όλους την ευκαιρία της περισυλλογής, της αυτοκριτικής και της διόρθωσης του συστήματος, έχει μετατραπεί ως εφαλτήριο συνδικαλιστικών απαιτήσεων και αντιπαραθέσεων.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ εξέφρασε την απόλυτη συμφωνία του με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, δηλώνοντας πως θα είναι δίπλα του σε αυτή την αποφασιστικότητα του.
 
«Σεβόμαστε το δικαίωμα του συνδικαλίζεσται, σεβόμαστε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν τα αιτήματα τους, δεν μπορούν όμως να υποκαταστήσουν την Πολιτεία και αυτό πρέπει να είναι σαφέστατο», υπογράμμισε.
 
Αναφερόμενος ειδικότερα στην απόφαση της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών να άρει την εμπιστοσύνη της προς τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ο Αβέρωφ Νεοφύτου υπέδειξε πως αυτό ήταν κάτι πρωτάκουστο. Πρόσθεσε πως η κ. Γιαννάκη είναι χρόνια Γενική Διευθύντρια και διερωτήθηκε πότε αποφάσισε η ΠΑΣΥΚΙ να άρει την εμπιστοσύνη της.
 
«Είναι έγκλημα επειδή η κ. Γιαννάκη μέσα σε χρόνο ρεκόρ και εντός Σαββατοκύριακου συμπλήρωσε την έρευνα για τυχόν ευθύνες ιατρικών λειτουργών για τον άδικο θάνατο μιας αγνής ψυχούλας ενός 10χρονου αγοριού», διερωτήθηκε, και κατέληξε: «Ας μαζευτούμε όλοι και ας περιοριστούμε αυστηρά σε αυτά που είναι η αποστολή μας».

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ