Λάβρος κατά των συνδικαλιστών ο Αναστασιάδης

Λάβρος κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων που εκπρόσωπουν τους εργαζόμενους στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας εμφανίστηκε σε αποψινές του δηλώσεις ο Πρόσεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.
 
Συγκεκριμένα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε, «σέβομαι απόλυτα τον συνδικαλισμό, αλλά δεν θα επιτρέψω σε κάποιους των συνδικαλιστών να νομίζουν ότι τους εξέλεξε ο λαός για να τον τυραννούν ή για να του δημιουργούν προβλήματα».
 
«Δεν θα επιτρέψω να μετατραπεί το κράτος σε συνδικαλιστικό φέουδο», τόνισε, σημειώνοντας ότι «θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι υπάρχει Σύνταγμα, υπάρχουν νόμοι, πρέπει να τους σεβόμαστε».
 
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνέχισε λέγοντας ότι «δεν διανοούμαι ν’ ακούω ότι αίρουν την εμπιστοσύνη συνδικαλιστικές οργανώσεις σε αξιωματούχους του κράτους που δεν τους διορίζουν».
 
«Δεν διανοούμαι ν’ ακούω τα όσα ακούω από κάποιους συνδικαλιστές στην Παιδεία», είπε.
 
«Έχουμε 110 και τόσες χιλιάδες μαθητές στα δημοτικά, στα γυμνάσια, παντού. Έγινε ένα τραγικό ατύχημα», ανέφερε. Αντί, είπε, «να επικεντρώσουμε την προσοχή μας πως είναι δυνατόν μέσα από μέτρα να αποφευχθεί ανάλογη επανάληψη, προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα μέγα θέμα ότι δεν υπάρχει σ’ αυτόν τον τόπο είτε ασφάλεια στα σχολεία, είτε οι απαραίτητες υποδομές κτλ».
 
Για το οργανωμένο έγκλημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε ότι «ναι, η απόφαση είναι με κάθε τρόπο να παταχθεί το οργανωμένο έγκλημα, όπως το έχω δηλώσει και όπως ήδη μέσα από επιχειρήσεις η Αστυνομία επιδιώκει και δεν θα σταματήσει».
 
Έκανε λόγο ωστόσο και για μια υπερβολή σε ό,τι αφορά το μέγεθος του προβλήματος, σημειώνοντας πως δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι διαχρονικά υπήρχε το έγκλημα.
 
«Δεν υποβαθμίζω και δεν υποτιμώ ποσώς τη σοβαρότητα της κατάστασης», είπε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το να λέμε ότι σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση τόσο τραγική όσο θέλουν κάποιοι να την παρουσιάσουν, απλά να υπενθυμίσω ότι και το 1960 υπήρχαν οργανωμένα εγκλήματα και πολύ αργότερα, δεν χρειάζεται να αναφέρω τώρα ονόματα ή παραδείγματα για τι συνέβαινε».
 
«Η ουσία είναι μία: να συνεργαστούμε όλοι, να δούμε πως αντιμετωπίζεται αυτό το απαράδεκτο, απαράδεκτο, το επαναλαμβάνω, φαινόμενο», ανέφερε.
 

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι είναι υπερβολικοί οι συνδικαλιστές στην παιδεία και την υγεία απάντησε ότι «από τη μια θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση και από την άλλη είτε παρευρίσκονται συνδικαλιστές την ώρα που υποτίθεται ότι διενεργούνται οι πειθαρχικές καταθέσεις κτλ». Από τη μια, πρόσθεσε, «έχουμε τους γιατρούς να λένε ότι σέβονται την έρευνα που θα γίνει, αλλά από την άλλη να προσπαθούν να επηρεάσουν τις έρευνες είτε μέσα από την απαράδεκτη δίωρη απεργία στην οποία κατήλθαν είτε μέσα από τη νέα ανακοίνωση ότι τάχα αίρουν την εμπιστοσύνη τους». 
 
«Όταν θα βάλει υποψηφιότητα η κ. Γιαννάκη να μην την ψηφίσουν οι κύριοι που νομίζουν ότι έγιναν κυρίαρχοι σ’ αυτόν τον τόπο», είπε.
 
«Κάνω πολλή υπομονή, αλλά κάποτε η υπομονή εξαντλείται», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας