Ανοίγει τα φτερά του για την Κύπρο του 2030 το «αγγελούδι» του ΔΗΣΥ

Για την Κύπρο του 2030 φτερουγίζει το… «αγγελούδι» του ΔΗΣΥ, εναρμονιζόμενο με τη σειρά του και αυτό στη γραμμή πλεύσης που χαράζει για την Κύπρο της επόμενης δεκαετίας η ηγεσία του κόμματος.
 
Συγκεκριμένα, με βάση το όραμα που ανέπτυξε κατά το πρόσφατο Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ ο Αβέρωφ Νεοφύτου για την Κύπρο του 2030, η Πινδάρου προχωρεί σε επικαιροποίηση του εμβλήματος-λογοτύπου του κόμματος, εμπλουτίζοντάς το τρίπτυχο «Ασφάλεια, Σταθερότητα, Ανάπτυξη», με περιεχόμενο που θα αντικατοπτρίζει το κύριο πλαίσιο πολιτικής της παράταξης, περιστρεφόμενο γύρω από τη φράση «2030».
 
Προς το σκοπό αυτό, ο ΔΗΣΥ προχωρεί σε εξαγγελία ανοιχτού διαγωνισμού για την επιλογή του λογοτύπου, σε μια πρωτοποριακή όπως χαρακτηρίζεται σκέψη ανοίγματος προς την κοινωνία, επιβραβεύοντας μάλιστα τον νικητή του διαγωνισμού με το χρηματικό βραβείο των 1000 ευρώ.
 
Λεπτομέρειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού έδωσε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που παρέθεσε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, πλαισιωμένος από τον πρόεδρο της ΝΕΔΗΣΥ, Θεόδουλο Ιωάννου.
 «Σήμερα», ανέφερε ο κ. Νεοφύτου, «παρουσιάζουμε κάτι καινούργιο. Κάτι, που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως κινητήριος δύναμη για την επίτευξη της Κύπρου του αύριο, αλλάζει, εξελίσσεται, μπαίνει στην ψηφιακή εποχή.
 
Αξιοποιεί ταλέντα από όλους τους χώρους και δίνει την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να συμμετέχει και να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.
 
Έχουμε όραμα για την Κύπρο του 2030. Και το 2030 δεν είναι μακριά. Φτάνει να αναλογιστούμε μόνο ότι τα παιδιά που θα πάνε στην α’ τάξη δημοτικό σχολείο φέτος τον Σεπτέμβριο, το 2030 θα αποφοιτούν από την μέση εκπαίδευση. 
 
Έχουμε λοιπόν, όραμα για την Κύπρο του αύριο. Την Κύπρο της ψηφιακής εποχής στην οποία η τεχνολογία είναι το όχημα για να ξεπεράσουμε το μικρό μας μέγεθος. Της ποιότητας και της δημιουργίας. Της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.
 
Την Κύπρο της έξυπνης βιομηχανίας, της πράσινης οικονομίας, της πιο δυναμικής ναυτιλίας και της γαλάζιας οικονομίας. Την χώρα που γίνεται ενεργειακός κόμβος.  Ένα κράτος που στηρίζει και ενδυναμώνει την ιδιωτική πρωτοβουλία.
 
Μια τεχνολογικά προηγμένη πολιτεία στην οποία η παιδεία αποτελεί θεμέλιο και  συνδέεται με την έρευνα».
 
«Στο πλαίσιο αυτό», υπέδειξε, «ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανακοινώνει, ως πρώτη ενέργεια, την προκήρυξη ανοικτού διαγωνισμού για την δημιουργία προσθετικού  λογοτύπου «Κύπρος 2030», το οποίο θα συνοδεύει απ’ εδώ και μπρος το έμβλημα μας και την ονομασία μας. 
 
Ένα διαγωνισμό, στον οποίο μπορεί να συμμετέχει ο οποιοσδήποτε πολίτης. Όπως είπα και πιο πάνω, είμαστε η Πολιτική Δύναμη που θέλει να αξιοποιεί ταλέντα από όλους τους χώρους και να δίνει την ευκαιρία σε κάθε πολίτη να συμμετέχει και να συμβάλει στην προσπάθεια αυτή.
 
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει καθημερινά να εκσυγχρονίζεται με στόχο την μετεξέλιξη του σε ψηφιακό κόμμα και την πλήρη αξιοποίηση της τεχνολογίας». 
 
Πληροφορίες διαγωνισμού
Ανοικτός διαγωνισμός: Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός σε επαγγελματίες, σε φοιτητές, μαθητές των γραφικών τεχνών αλλά και σε όλους τους πολίτες. Οι συμμετέχοντες καλούνται να δημιουργήσουν και να καταθέσουν την δική τους πρόταση για το λογότυπο.
 
Προθεσμία υποβολής: Η προθεσμία υποβολής των προτάσεων είναι η 15η Ιουνίου 2018, μέχρι τις 5:00μ.μ.
 
Διαδικασία και Όροι
•Κάθε συμμετέχοντας μπορεί να καταθέσει μέχρι και δύο (2) λογότυπα προς αξιολόγηση.
 
• Οι προτάσεις πρέπει να αποστέλλονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyprus2030@disy.org.cy  με επισύναψη των προσωπικών στοιχείων του συμμετέχοντα.
 
• Το λογότυπο θα πρέπει να είναι πρωτότυπο, προϊόν δημιουργικής προσπάθειας, το οποίο θα εκφράζει το όραμα του ΔΗΣΥ για την Κύπρο του 2030 όπως αυτό παρουσιάστηκε στο Παγκύπριο Συνέδριο της 12ης Μαΐου 2018.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ Νεοφύτου: Αυτή την Κύπρο θέλει ο ΔΗΣΥ το 2030

• Το λογότυπό θα πρέπει να δημιουργηθεί σε αρχείο εικόνας (EPS ή Adobe Illustrator) ή σε υψηλής ανάλυσης αρχείο TIFF ή JPEG (τουλάχιστον 300 dpi σε επιφάνεια Α4).
 
• Το λογότυπο θα πρέπει να περιλαμβάνει το λεκτικό «Κύπρος 2030» και να υπάρχει σαφής συσχέτιση με το όραμα και τους στόχους του ΔΗΣΥ, θα πρέπει δε να παραδοθεί και στην αγγλική του εκδοχή (Cyprus 2030) και να υπάρχει πρόβλεψη για μονόχρωμη και πολύχρωμη εφαρμογή.
 
•Ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει το δικαίωμα απόρριψης προτάσεων αν αυτές καταπατούν δικαιώματα τρίτων ή δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.
 
•Μετά την επιλογή του νέου λογοτύπου όλα τα αποκλειστικά δικαιώματα για χρήση, δημοσίευση, διαφήμιση, αντιγραφή, αλλαγή, τροποποίηση και αναπαραγωγή με όλους τους πιθανούς τρόπους, για όλα τα λογότυπα που θα κατατεθούν στο πλαίσιο του διαγωνισμού, ανήκουν στον Δημοκρατικό Συναγερμό.
 
Επιλογή
Τα λογότυπα θα αξιολογηθούν από 6μελή επιτροπή η οποία έχει συσταθεί για τους σκοπούς του διαγωνισμού, μετά από απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου της παράταξης και αποτελείται από τους:
 
•Λευτέρη Χριστοφόρου, Αναπληρωτή Πρόεδρο ΔΗΣΥ
•Θεόδουλο Ιωάννου, Πρόεδρο ΝΕΔΗΣΥ
•Μάριο Πελεκάνο, Πρόεδρο ΟΝΕ
• Δέσπω Λευκαρίτη, Διευθύνουσα Σύμβουλο DeLeMa/MCCann
• Σούλη Μαλέκο, Διευθύνοντα Σύμβουλο Grandad Advertising
•Γαλάτια Παμπορίδη, graphic designer
 
Τα λογότυπα με τις τρεις υψηλότερες βαθμολογίες θα παρουσιαστούν από την επιτροπή στο Εκτελεστικό Γραφείο του Δημοκρατικού Συναγερμού, το οποίο θα προχωρήσει στην τελική αξιολόγηση, ψηφοφορία και επιλογή του νικητή.
 
O νικητής του διαγωνισμού, όπως έχει προναφερθεί, θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 1000 ευρώ.

Οι Καταστατικές αλλαγές
Την ίδια ώρα, στην Πινδάρου προχωρεί η ετοιμασία, παραλαβή, αξιολόγηση και επεξεργασία των εισηγήσεων που υποβάλλονται για καταστατικές αλλαγές ενόψει του Καταστατικού Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου.
 
Η σχετική προετοιμασία ανατέθηκε σε Επιτροπή που συστάθηκε υπό τον αντιπρόεδρο του κόμματος Νίκο Νουρή, καθώς και τον Γενικό Διευθυντή, τα χρέη του οποίου ασκεί ο Διευθυντής Οργανωτικού Δημήτρης Στυλιανού.  
 
Βασική στόχευση μέσα από τις Καταστατικές αλλαγές είναι η παραχώρηση ευελιξίας στον πρόεδρο του κόμματος για δομικές αλλαγές(σ.σ. όπως για παράδειγμα κατάργηση ή δημιουργία νέων Διευθύνσεων), αλλά και για την εξειδίκευση στην παραγωγή πολιτικής μέσα από τη δημιουργία Γραφείων Ερευνών και Μελετών.
 
Βασική καταστατική αλλαγή που πρόκειται να επέλθει εξάλλου, αφορά στην κατάργηση της δυνατότητας που σήμερα παρέχεται στο Πολιτικό Γραφείο κατά τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων του κόμματος (σ.σ. π.χ. υποψήφιοι βουλευτές), να επεμβαίνει επί των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας έκαστης Επαρχιακής Εκλογικής Συνέλευσης, προβαίνοντας σε προσθαφαιρέσεις και καταρτίζοντας με βάση το ευρύτερο κομματικό συμφέρον, και μετά από διαβούλευση με την αντίστοιχη Επαρχιακή Γραμματεία, το τελικό ψηφοδέλτιο.  
 
Πρόκειται για αναγκαιότητα την οποία στην Πινδάρου αναγνώρισαν έπειτα από τα όσα ουδόλως τιμητικά για το κόμμα γεγονότα έλαβαν χώρα κατά τη διαδικασία επιλογής των υποψηφίων του για τις βουλευτικές εκλογές του 2016, και τα οποία όπως εν συνεχεία αναγνωρίστηκε είχαν αρνητικό αντίκτυπο και προεκτάσεις επί του ποσοστού που ο ΔΗΣΥ τελικά εξασφάλισε στην προ διετίας εκλογική αναμέτρηση.
 
Με την σχετική καταστατική αλλαγή τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έκαστης Επαρχιακής Εκλογικής Συνέλευσης καθίστανται δεσμευτικά.
 
Συμπληρώνει θέσεις…   
Στο μεταξύ, τις πρώτες του αποφάσεις αναφορικά με την πλήρωση κενών θέσεων στη δομή του κόμματος, όπως είναι για παράδειγμα αυτή του εκπροσώπου Τύπου, ετοιμάζεται να ανακοινώσει εντός των προσεχών ημερών ο πρόεδρος της παράταξης, Αβέρωφ Νεοφύτου.
 
Πρόκειται για αποφάσεις οι οποίες εμπίπτουν στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιάρθρωσης και αναδιοργάνωσης του κόμματος, περιλαμβανομένων και των υφιστάμενων έξι Διευθύνσεων, αλλά και των Ινστιτούτων της παράταξης( Ινστιτούτο Γλαύκος Κληρίδης, Ινστιτούτο Πολιτισμού, Ινστιτούτο Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης).  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει… λίφτινγκ ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ- Αναδιοργάνωση δομών σε δύο άξονες

Δειτε Επισης

Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»
Αιχμές στην Επ. Εσωτερικών για έλλειψη διαβούλευσης στα ν/σ Περί Αλλοδαπών και Μετανάστευσης
Οι αγωνιστές ΕΟΚΑ 1955-1959 καταγγέλλουν το Υφ. Πολιτισμού για «θέμα γλώσσας» στη Μπιενάλε
Στις 3232 οι υποψηφιότητες για τις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης-Δείτε αναλυτικά ανά δήμο και επαρχία
Ε/κ και Τ/κ κόμματα ενθαρρύνουν προσπάθειες επανέναρξης συνομιλιών για Κυπριακό
Απαντά στην καταχώρηση της αγωγής από τον Αναστασιάδη ο Δρουσιώτης-«Κίνηση πανικού και εκφοβισμού»
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον