Προσφεύγει στο ΕΔΑΔ κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας για την έδρα η Αλληλεγγύη

Την πρόθεση και ετοιμότητα του Κινήματος Αλληλεγγύη να στηρίξει τον Γιώργο Παπαδόπουλο να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων(ΕΔΑΔ) σε ό,τι αφορά το ζήτημα της επίδικης βουλευτικής έδρας της Λεμεσού, υπογράμμισε η πρόεδρος του Κινήματος Ελένη Θεοχάρους.
 
Μιλώντας  στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ «Πρώτη Ενημέρωση», η κ. Θεοχάρους υπέδειξε πως αυτό προετοιμάζουν αυτή τη στιγμή. «Θα κάνουμε κίνηση εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας, είμαστε πανέτοιμοι για αυτό το ζήτημα», τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη.
 
Περεταίρω, η Ελένη Θεομάχους διαμήνυσε πως αν γίνουν επαναληπτικές εκλογές, που θα είναι όπως υποστήριξε αντισυνταγματικές και παράνομες, η Αλληλεγγύη και αυτό το ενδεχόμενο θα το προσβάλει στα δικαστήρια.
 
«Δεν θα αφήσουμε την υπόθεση να εξελιχθεί όπως έχει αποφασίσει ο κ. Αβέρωφ. Ο κ. Αβέρωφ θα έπρεπε να έχει περιορίσει λίγο τις φραστικές επιθέσεις και τις λοιδορίες εναντίον μου και εναντίον της Αλληλεγγύης και απ’ εκεί και πέρα, να σκεφτεί και αυτό που είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, ότι η υπεροψία και όλες αυτές οι συμπεριφορές του έχουμε την εξουσία και κάνουμε ότι θέλουμε, δεν περνούν».
 
Η κ. Θεοχάρους κάλεσε με νόημα τον Αβέρωφ Νεοφύτου να απαντήσει στο ερώτημα πόσες φορές πήγε σε εκλογές για ν’ αναρριχηθεί στην κορυφή του ΔΗΣΥ και με ποιο τρόπο απέφυγε μέχρι τώρα τις εκλογές.
 
Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στις διαχρονικές σχέσεις της με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, ενώ αναφορικά με την κατηγορία που τις προσάπτεται από την ηγεσία του κόμματος, ότι πήρε την έδρα που εξασφάλισε στην Ευρωβουλή και έφυγε από το κόμμα, η Ελένη Θεοχάρους τόνισε: «Ούτε πήρα την έδρα του, ούτε κατσίκες του έκλεψα, ούτε αρνιά ούτε γουρουνόπουλα…»        

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ