Αλληλεγγύη για έδρα Λεμεσού - «Μας είπε πολλά αμίμητα ο Αβέρωφ»

Νέα επίθεση προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου εξαπολύει με ανακοίνωση της η Αλληλεγγύη.
 
Με αφορμή της χθεσινές δηλώσεις τους στο ραδιόφωνο του Τρίτου όπου ο κύριος Νεοφύτου επανέλαβε τη θέση του πως το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί με επαναληπτικές εκλογές, η Αλληλεγγύη κατηγορεί τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ πως ερμηνεύει με πολλή άνεση τις αποφάσεις του Εκλογοδικείου.
 
Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση της Αλληλεγγύης
 
Χθες σε συνέντευξή του στον κρατικό ραδιοσταθμό ο Αρχηγός του ΔΗΣΥ μάς είπε πολλά  αμίμητα. Ερμηνεύοντας με πολλή άνεση τις αποφάσεις του Εκλογοδικείου υπέδειξε ως μοναδική λύση τη διεξαγωγή αναπληρωματικής εκλογής για την έδρα στη Λεμεσό εκεί που ένας Γενικός Εισαγγελέας προσπαθεί με την επιστημοσύνη και τις νομικές γνώσεις που κουβαλάει να βρεί άκρη σε ένα πολύπλοκο νομικό ζήτημα. Ο κ. Αβέρωφ, ξεπερνώντας τις δυνάμεις του, με πολλή δόση σοφιστείας, κάλεσε τα εναντιούμενα κόμματα, αν τολμούν, να διεκδικήσουν την έδρα.
 
Δυστυχώς για τον κ. Αβέρωφ δεν είναι τα θέματα έτσι απλά. Τα Δικαστήρια εδώ και αλλού έχουν διακηρύξει ότι η νομική θεώρηση των πραγμάτων δεν συμβαδίζει πάντοτε με την πολιτική θεώρηση. Οι νομολογημένες αρχές όσο και οι νομοθετημένες καθορίζουν νομικά πλαίσια από τα οποία δεν μπορεί να ξεφύγει κανένας όσο και αν επικαλείται την πολιτική ηθική η οποία τελευταία έγινε της μόδας και την επικαλούμαστε κατά το δοκούν.
 
Το Κίνημα Αλληλεγγύη έχει δηλώσει από πολλού ότι άλλο ευρωπαϊκές εκλογές και άλλο εθνικές βουλευτικές εκλογές. Η μετακίνηση ενός Βουλευτή από ένα κόμμα σε άλλο, είμαι θέμα ειδικής νομοθεσίας, για όσους γνωρίζουν στοιχειωδώς το κοινοβουλευτικό δίκαιο, και δεν πρέπει να συγχίζεται με την εκλογική νομοθεσία που ισχύει. Από την άλλη και από απόψεως νόμου, οι αποφάσεις που λαμβάνονται αρμοδίως έχουν αρχή και τέλος και δεν επαναλαμβάνονται κατά το δοκούν ούτε και συνεκτιμούνται όταν καλούμαστε να πάρουμε θέση σε συγκεκριμένο ζήτημα. Έτσι λειτουργούν αλλού τα πράγματα και είμαστε πολύ μικροί για να καινοτομήσουμε.
 
Για όσους θέλουν να διαβάζουν και να κατανοούν σωστά το εκλογικό σύστημα, ο Γενικός Έφορος ολοκληρώνοντας μια σύνθετη πράξη έχει κατανείμει τη συγκεκριμένη έδρα στο Κίνημα Αλληλεγγύη. Το κενό που έχει επισημανθεί δοκίμασε ο Γενικός Εισαγγελέας να καλύψει κατ´ επίκληση της αρχής της αναλογικότητας, εφαρμόζοντας και υλοποιώντας την αρχή της νομιμότητας που στην ουσία επεσήμανε το Εκλογοδικείο. Εδώ πρέπει να επικεντρωθούν τα κόμματα και τα υπόλοιπα ζητήματα που εγείρονται εκ των υστέρων έχουν κάθε χρόνο να τα μελετήσουν αργότερα.
 

Δειτε Επισης

LIVE: Έστειλε μήνυμα για αλλαγή ο Αρμεύτης, μίλησε για «καθαρές δουλειές» ο Νικολαΐδης στη Λεμεσό
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ