Μαζεύουν και ετοιμάζουν εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ

Στον αστερισμό του Καταστατικού Συνέδριου που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου, έπειτα από σχετική απόφαση που λήφθηκε κατά το πρόσφατο Παγκύπριο Συνέδριο του κόμματος που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου, κινούνται στον ΔΗΣΥ.
 
Στο πλαίσιο αυτό, το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΣΥ ανέθεσε σε Επιτροπή την επεξεργασία και ετοιμασία εισηγήσεων με βάση και τις κατευθύνσεις που παρουσιάστηκαν στην ομιλία του πρόεδρου του κόμματος για την Κύπρο του 2030.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αβέρωφ Νεοφύτου: Αυτή την Κύπρο θέλει ο ΔΗΣΥ το 2030

Η Επιτροπή, υπό το συντονισμό του αντιπροέδρου Νίκου Νουρή και του Γενικού Διευθυντή του κόμματος, θα αναλάβει επίσης την συλλογή και την αξιολόγηση των όσων εισηγήσεων θα υποβληθούν. Βάσει του Άρθρου 13.2.3 του Καταστατικού, όλες οι εισηγήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2018.
 
Εισηγήσεις μπορούν να υποβληθούν είτε γραπτώς δια χειρός είτε ηλεκτρονικώς μέσω της ιστοσελίδας www.disy.org.cy/katastatiko2018 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση katastatiko@disy.org.cy
Η απόφαση του Παγκύπριου Συνεδρίου
Υπενθυμίζεται πως το 16ο Παγκυπρίο Συνέδριο του ΔΗΣΥ ενέκρινε ομόφωνα την εισήγηση του προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου για σύγκληση Καταστατικού Συνεδρίου την 4η Ιουλίου 2018, ημερομηνία που είναι και η γενέθλια ημέρα του κόμματος.
 
Ως εκ τούτου, όπως προνοείται από το Καταστατικό του ΔΗΣΥ, όλες οι εισηγήσεις που υπάρχουν για αλλαγές του Καταστατικού, θα πρέπει να κατατεθούν στον Γενικό Διευθυντή του κόμματος, τουλάχιστον 30 μέρες πριν, δηλαδή μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2018.
 
Το Σώμα υιοθέτησε ομόφωνα την εισήγηση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για την προκήρυξη του Καταστατικού Συνεδρίου, η οποία ήταν:  
 
«Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως σύγχρονο και ευρωπαϊκό κόμμα, οφείλει και μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. Οι ανάγκες και οι προτεραιότητες μας ως πολιτικός οργανισμός εξακολουθούν να πηγάζουν από τις ίδιες αρχές και αξίες για τις οποίες ο μεγάλος μας ηγέτης Γλαύκος Κληρίδης, προχώρησε στην ίδρυση του Κόμματος μας.
 
Η κοινωνία μας όμως προχωρά, εξελίσσεται, προοδεύει και οφείλουμε τουλάχιστον να την ακολουθούμε,  αν όχι και να την καθοδηγούμε μπροστά. Όλοι εμείς, οι πρωτεργάτες και ο στενός πυρήνας των αξιωματούχων, με την εμπειρία μας και μέσα από τη διαχρονική μας τριβή, είμαστε σε θέση να επισημαίνουμε τις αδυναμίες μας και να εισηγούμαστε λύσεις που θα βελτιώνουν τη λειτουργία μας, θα εκσυγχρονίζουν τον τρόπο λειτουργίας μας και επικοινωνίας μας με την κοινωνία και θα μας καθιστούν ως κόμμα, ακόμη πιο προσιτό στους πολίτες και στην ευρύτερη κοινωνία.
 
Επιθυμούμε ως νεοεκλεγείσα ηγεσία να προχωρήσουμε στη νέα πενταετία, στηριζόμενοι σε ανανεωμένη βάση και διορθώνοντας όλα όσα έχουμε και έχετε εντοπίσει. Επιθυμούμε να διατηρήσουμε το Δημοκρατικό Συναγερμό στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να πορευθούμε προς το 2030 με σύγχρονους τρόπους λειτουργίας, παραγωγής πολιτικής και επικοινωνίας.
 
Γι’ αυτό, βάσει του Άρθρου 13.2.3, το οποίο προνοεί για την αρμοδιότητα του Παγκυπρίου Συνεδρίου να αποφασίζει και να τροποποιεί το Καταστατικό του Κόμματος, ζητώ τη συγκατάθεση σας για την προκήρυξη Καταστατικού Συνεδρίου το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου 2018, γενέθλια ημέρα του κόμματος.
 
Όπως προνοείται, όλες οι εισηγήσεις που υπάρχουν, θα πρέπει να κατατεθούν στον Γενικό Διευθυντή του Κόμματος, τουλάχιστον 30 μέρες πριν, δηλαδή μέχρι και τις 4 Ιουνίου 2018».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε Καταστατικό Συνέδριο ο ΔΗΣΥ στις 4 Ιουλίου
 
 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ