ΔΗΣΥ εναντίον όλων για την έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό

Συμφώνησαν ότι διαφωνούν και θα επανέλθουν σε νέα σύσκεψη στην οποία θα παρευρεθεί και ο Γενικός Εισαγγελέας, ούτως ώστε να ρίξει φως στα νομικά ζητήματα που προκύπτουν, αποφάσισαν οι αρχηγοί των κομμάτων που παρακάθισαν στη σημερινή σύσκεψη με θέμα την επίδικη έδρα της Αλληλεγγύης στη Λεμεσό.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ψάχνουν την άκρη του νήματος για την έδρα της Λεμεσού οι αρχηγοί
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στην παρουσία του Γενικού Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη. 
 
Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της σύσκεψης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου επανέλαβε τη θέση του, πως τάσσεται κατά σε όποιαδήποτε τροποποίηση του Συντάγματος, ούτως ώστε να επιλυθεί το ζήτημα με την έδρα της Αλληλεγγύης.
 
«Ο ΔΗΣΥ δεν θα συναινέσει στην αλλαγή του Συντάγματος και ανέπτυξα τους πολιτικούς λόγους μέσα στη σύσκεψη. Αν είναι δυνατό να αλλάξουμε το σύνταγμα για να κάνουμε συνταγματικές νομοθεσίες που κρίθηκαν αντισυνταγματικές», ανέφρερε μεταξύ άλλων ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ επεσήμανε πως και στις τρεις επιλογές που βρίσκονται ενώπιον τους θα πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στο Σύνταγμα. Εξήγησε πως ο Γενικός Εισαγγελέας θεωρεί πως, είτε γίνει τροποποίηση του Συντάγματος για να μπει ο επιλαχών Γιώργος Παπαδόπουλος στη Βουλή είτε πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο Σύνταγμα.

 
«Για αυτό το λόγο εμείς έχουμε εισηγηθεί ότι θα πρέπει να καταλήξουμε σε μια πρόταση που θα είναι νομικά και συνταγματικά ορθή. Εμείς πιστεύουμε πως πρέπει να εφαρμοστεί η απλή αναλογική. Η έδρα ανήκει στην Αλληλεγγύη, γιατί αυτό έχει αποφασίσει ο λαός», κατέληξε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, σημείωσε πως στη σύσκεψη επικράτησε το ίδιο κλίμα αντιπαράθεσης και εμμονής, ενώ κάλεσε τον ΔΗΣΥ να επιδείξει ανωτερότητα και ανοικτό πνεύμα συνεργασίας, να εγκαταλείψει τη στείρα, όπως τη χαρακτήρισε, στάση και να αποδεχθεί μια από κοινού διαδικασία που θα καταξιώσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του νωρίτερα, οι οποίες προηγήθηκαν της σύσκεψης αρχηγών, και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού τάχθηκε υπέρ της παραμονής της έδρας στην Αλληλεγγύη.
 
«Ο κόσμος έχει αποφασίσει και έχει δώσει την έδρα στην Αλληλεγγύη και δεν μπορεί με οποιονδήποτε τρόπο αυτή η έδρα να πάει αλλού», ανέφερε ο Άντρος Κυπριανού.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Α. Κυπριανού: Και η κ. Θεοχάρους έπρεπε να επιστρέψει την έδρα της στον ΔΗΣΥ 
 

Το ΕΛΑΜ
«Υπό τις περιστάσεις η κενωθείσα κοινοβουλευτική έδρα ανήκει στο Κίνημά Αλληλεγγύη, αφού ο λαός με την ψήφο του στις τελευταίες Βουλευτικές εκλογές του 2016, αποφάσισε ότι το συγκεκριμένο κόμμα πρέπει να τον εκπροσωπεί με τρεις βουλευτές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΛΑΜ.
 
«Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) τονίζει ότι θα πρέπει να λυθεί το συντομότερο δυνατόν το θέμα που προέκυψε με την κενωθείσα έδρα, για να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου.
 
Η λαϊκή ετυμηγορία πρέπει να είναι σεβαστή από όλους», επισημαίνει.
 
 

Δειτε Επισης

Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση