Κυπριακό και τουρκικές προκλήσεις στις επαφές Αναστασιάδη στο Βελιγράδι

Oι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι σχέσεις ΕΕ - Σερβίας, καθώς και ζητήματα που άπτονται της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα Δυτικά Βαλκάνια ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τις συνομιλίες σήμερα των αντιπροσωπειών Κύπρου και Σερβίας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στο Βελιγράδι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έτυχε υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή, με στρατιωτικό άγημα να αποδίδει τιμές. Έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Κύπρου και Σερβίας, και στη συνέχεια οι δύο Πρόεδροι παρακάθισαν σε κατ΄ ιδίαν συνάντηση.

Ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, με επικεφαλής τους δύο Προέδρους. Από κυπριακής πλευράς στις συνομιλίες συμμετείχαν ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ανάμεσα στα υπό συζήτηση θέματα ήταν οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, οι σχέσεις ΕΕ - Σερβίας, και ζητήματα που άπτονται της επικείμενης συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τα Δυτικά Βαλκάνια, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό ο Νίκος Ανστασιάδης θα ενημερώσει και την Πρωθυπουργό της Σερβίας Ana Brnabić στο πλαίσιο γεύματος εργασίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια του γεύματος εργασίας περιλαμβάνονται οι σχέσεις ΕΕ – Σερβίας και οι διμερείς σχέσεις ανάμεσα σε Κύπρο και Σερβία.
 
Στο γεύμα παρακάθονται επίσης ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου.
 
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε συνάντηση και με την Πρόεδρο της σερβικής Εθνοσυνέλευσης κα Maja Gojković.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του