Υποψήφια «δήμαρχος» Λευκωσίας του τ/κ ΔΚ η κόρη του Ντερβίς Έρογλου

Δυσκολίες στην συμμαχία των 4 «συγκυβερνώντων» κομμάτων φαίνεται να προκαλεί η επιλογή του Δημοκρατικού Κόμματος του Σερντάρ Ντενκτάς να υποδείξει τελικά υποψήφιο στις «τοπικές εκλογές» της 24ης Ιουνίου στον «δήμο» Λευκωσίας και μάλιστα την κόρη του Ντερβίς Έρογλου, Γκεντζιάι, ενώ η άλλη κόρη του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ρεσμιγιέ Τσιαναλτάι είναι ήδη «βουλευτής» του ΚΕΕ στην «επαρχία» Αμμοχώστου.
 
Ο νυν «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί, που προέρχεται από τον εταίρο του ΔΚ στην «κυβέρνηση», κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας επαναδιεκδικεί τη θέση του ενώ το ΚΕΕ, αν και δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως ακόμα, θα κατεβάσει υποψήφιο τον νυν πρόεδρο της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου.
 
Η υποψηφιότητα της Έρογλου, που χαρακτηρίζεται από τ/κ ΜΜΕ ως έκπληξη, εγκρίθηκε σήμερα από την κομματική βουλή, το ανώτατο κομματικό όργανο του ΔΚ, με τον Σερντάρ Ντενκτάς να δηλώνει ότι ο Οκγιάι Σαντίκογλου που είχαν υποδείξει ως υποψήφιο για τον «δήμο» Λευκωσίας, αποσύρθηκε πριν μερικές μέρες και με την Γκεντζιάι Έρογλου σήμερα «πατάμε το κουμπί για τις εκλογές». Η ίδια η κόρη του Ντερβίς Έρογλου είπε ότι υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για να είναι υποψήφια και «μια τέτοια πρόταση δεν μπορούσα να την απορρίψω».
 
Η υποψηφιότητα Έρογλου πέρασε κατά πλειοψηφία από το ανώτατο κομματικό όργανο του ΔΚ με τον Σερντάρ Ντενκτάς να δηλώνει ότι μέχρι τώρα δεν υπήρξε γυναίκα υποψήφια «δήμαρχος» για την Λευκωσία και γι’ αυτό υπέβαλλαν πρόταση στην κ. Έρογλου.
 
Σύμφωνα με τ/κ ιστοσελίδες, η υπόδειξη από το ΔΚ της Γκεντζιάι Έρογλου φαίνεται ότι αλλάζει τα δεδομένα και για τον μεγάλο εταίρο της τετρακομματικής «κυβέρνησης», το ΡΤΚ. Η Κίπρις ποστασί γράφει ότι υπάρχουν πληροφορίες ότι και το ΡΤΚ θα κατεβάσει τώρα υποψήφιο στον «δήμο» Λευκωσίας ενώ μέχρι τώρα αντιστέκονταν στο έντονο αίτημα μελών του για κάτι τέτοιο, επιλέγοντας να στηρίξει την «κυβερνητική» συμμαχία.
 
Ο οργανωτικός γραμματέας του ΡΤΚ, Ουρουν Σολγιαλί δήλωσε σε τηλεοπτική εκπομπή ότι το κόμμα του θα υποδείξει σε 16 «δήμους» υποψήφιους και πως παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στον «δήμο» Λευκωσίας. Θα συνεχίσουν, πρόσθεσε, τις επαφές με τα «συγκυβερνώντα» κόμματα για συνεργασία στις «τοπικές εκλογές» και γι’ αυτό θα υπάρξουν τετραμερείς, τριμερείς ή και διμερείς συμμαχίες από «δήμο» σε «δήμο», όπως ανέφερε.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Δειτε Επισης

«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου