Ποντάρει στην ναυτιλία ο Νίκος Αναστασιάδης

Tην σημασία που δίνει στην ναυτιλία τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Όπως είπε, η ναυτιλία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης για τη σταθερότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Προς το σκοπό αυτό, πρόσθεσε, η Ναυτιλία, αποτελεί μέρος των τριμερών συμφωνιών με γειτονικές χώρες, όπως το Ισραήλ και η Αίγυπτος.
Σε χαιρετισμό στο Επίσημο Δείπνο του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης επισήμανε ότι μέσω ενός ευφυούς σχεδιασμού και στρατηγικών συμμαχιών, είναι σαφές ότι ο τομέας της Ναυτιλίας θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στις κοινές προσπάθειες για δημιουργία νέου, πιο αποτελεσματικού και αειφόρου μοντέλου στην περιοχή.
Σημειώνοντας ότι η κυπριακή ναυτιλία λειτουργεί μέσα σε ένα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εισαγάγει τους απαραίτητους μηχανισμούς για την προστασία, την ανάπτυξη και την ενίσχυση αυτού του σημαντικού τομέα.
Αναφερόμενος στις προσπάθειες για επίλυση του κυπριακού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι έχει δημιουργηθεί μια θετική δυναμική τόσο σε ό,τι αφορά τις συνεχείς προσπάθειες για επίτευξη μιας συνολικής διευθέτησης στο κυπριακό, όσο και στις εξελίξεις στην ανάκαμψη και εκμετάλλευση των φυσικών πόρων.
Μια βιώσιμη και λειτουργική  λύση του κυπριακού, τόνισε, αναπόφευκτα  θα οδηγήσει στην άρση των τουρκικών  απαγορευτικών μέτρων σε κυπριακά πλοία, μια εκκρεμούσα υποχρέωση της Αγκυρας έναντι της Κύπρου και της  Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η κυβέρνηση, είπε, θα συνεχίσει να εργάζεται άοκνα προς αυτή την κατεύθυνση.
 

Δειτε Επισης

Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»