Α. Κυπριανού: «Στο κυπριακό δεν χωρούν κομματικές σκοπιμότητες»

 Στο Κυπριακό δεν χωρούν οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, κάνοντας έκκληση προς όλα τα πολιτικά κόμματα να συνεργαστούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Δήμου Μόρφου με επικεφαλής το Δήμαρχο Χαράλαμπο Πίττα, ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι η λύση του Κυπριακού είναι ύψιστης προτεραιότητας για το ΑΚΕΛ.

“Θεωρούμε ότι αν θέλουμε ο τόπος και ο λαός μας να έχουν μέλλον και προοπτική θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά για να πετύχουμε σωστή λύση, λύση, η οποία θα βασίζεται στο συμφωνημένο πλαίσιο. Ως ΑΚΕΛ θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση στεκόμενοι πάνω από τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Θεωρούμε ότι στο Κυπριακό δεν χωρούν οι όποιες κομματικές σκοπιμότητες και θα επαναλάβουμε την έκκληση μας προς όλα τα πολιτικά κόμματα – ο στόχος είναι καθορισμένος και να συσπειρωθούμε γύρω από τον στόχο, να συνεργαστούμε όλοι μεταξύ μας και να βοηθήσουμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πετύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα”.

Όταν θα έχουμε το αποτέλεσμα, συνέχισε, ο καθένας θα το κρίνει και θα μπορεί να διατυπώσει την δική του άποψη, όποια και να είναι αυτή. Ως τότε, είπε, ας συνεργαστούμε για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτή είναι η έκκληση, σημείωσε, που απευθύνουμε σε όλα τα πολιτικά κόμματα.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε ως πολύ εποικοδομητική τη συζήτηση που είχε με αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Μόρφου. “Ο Δήμος ζήτησε την συνάντηση για να τους ενημερώσουμε για τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Είχα την δυνατότητα να τους ενημερώσω εξαντλητικά για τις θέσεις μας στο Κυπριακό, για την ενημέρωση που έχουμε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο Εθνικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και για τα αποτελέσματα της επίσκεψης μας στην Κωνσταντινούπολη”, συμπλήρωσε.

Ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, ανέφερε ότι “η αγωνία που διακατέχει Δήμαρχο και Δημοτικό Συμβούλιο της κατεχόμενης Μόρφου, η αγωνία που επεκτείνεται και διακατέχει τον κάθε Μορφίτη και την κάθε Μορφίτισα αλλά και τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής Μόρφου για τη φάση που περνά σήμερα το εθνικό μας θέμα, μας οδήγησαν σε μια ομόφωνη απόφαση να πραγματοποιήσουμε μια σειρά συναντήσεων με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου, για να δούμε μαζί τους την φάση που περνά σήμερα το εθνικό μας θέμα”.

Σήμερα, είπε, είχαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε με το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού, να μας ενημερώσει λεπτομερώς για το Κυπριακό, να μας ενημερώσει για τις συναντήσεις που ο ίδιος είχε στην Κωνσταντινούπολη, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό, αλλά και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών.

“Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας γι αυτήν την συνάντηση και αυτή την ενημέρωση. Μας δόθηκε κι εμάς η ευκαιρία να εκφράσουμε κι εμείς τις δικές μας απόψεις ως Μορφίτες, ως πρόσφυγες μετά από 42 χρόνια πικρής προσφυγιάς. Να εκφράσουμε την επιθυμία, αλλά και την αποφασιστικότητα μας για λύση του εθνικού μας προβλήματος, γιατί με κανένα τρόπο δεν έχουμε συμβιβαστεί με την κατοχή, διχοτόμηση, με τα τετελεσμένα της τουρκικής κατοχής της πόλης μας”, συμπλήρωσε.

Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε μέσα από αυτές τις επαφές, είπε, είναι η δική μας στήριξη και συμπαράσταση σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια για λύση του εθνικού μας προβλήματος αλλά και την έκκληση και παράκληση μας σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο της Κύπρου να ενώσουμε την φωνή μας, τις δυνάμεις μας για λύση του Κυπριακού, μια λύση βιώσιμη και λειτουργική.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Πρόεδρος: Ενδεχομένως προ της 1ης Μαΐου να είναι έτοιμο το λιμάνι στη Γάζα
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Ανοιχτά και το Σάββατο τα Επαρχιακά Γραφεία για εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους
Συνέρχεται εκτάκτως το Υπουργικό-Εξετάζει μέτρα κατά της ακρίβειας, εκτός συζήτησης η μείωση φόρου στα καύσιμα
Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κύπρο, οι διαφορές ΚΚΕ-ΑΚΕΛ και η δράση της Κουμμουνιστικής Πρωτοβουλίας
Μεταφορά φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας ζητά ο «υπεξ»
Επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι η συνολική διευθέτηση του Κυπριακού
Επανεξελέγη Πρόεδρος της APPG για την Κύπρο η Κάρολαϊν Νόουκς
Ίδρυση Γραφείου διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων στην Κύπρο στηρίζει η ΕΕ