Μήνυμα Κατσουρίδη στην ηγεσία του ΑΚΕΛ για την αποκατάστασή του

Μήνυμα προς την ηγεσία του ΑΚΕΛ πως δεν μπορεί να συνεχιστεί επ’ άπειρον η εκκρεμότητα σε σχέση με το θέμα της αποκατάστασης της κομματικής του ιδιότητας-ως πλήρες μέλος και όχι σε ειδικό καθεστώς- έστειλε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Νίκος Κατσουρίδης.
 
Φιλοξενούμενος στη μεσημβρινή ενημερωτική εκπομπή του Tv One, και ερωτηθείς επί του θέματος, ο Νίκος Κατσουρίδης υπέδειξε πως το κόμμα είναι αυτό που θα αποφασίσει πότε θα το απασχολήσει το ζήτημα, παραπέμποντας σε πρόσφατη δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, ο οποίος είχε πει ότι το ζήτημα θα εξεταστεί και θα απασχολήσει σύντομα το κόμμα.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανοίγει σύντομα το κεφάλαιο Κατσουρίδης το ΑΚΕΛ

«Περιμένω», σημείωσε ο κ. Κατσουρίδης, ο οποίος κληθείς να σχολιάσει κατά πόσο, κατά την άποψή του, παρατηρείται κάποια καθυστέρηση, υπέδειξε:  
 
«Νομίζω ότι θα μπορούσε ν’ αντικριστεί και νωρίτερα, αλλά δεν είμαι εγώ ο κριτής του θέματος, το ίδιο το κόμμα θα κρίνει τη στιγμή. Βέβαια δεν μπορεί να πάει επ’ άπειρον αυτή η υπόθεση».
 
Την ίδια ώρα, ο Νίκος Κατσουρίδης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί σε άλλο κόμμα, τονίζοντας πως το κόμμα στο οποίο ανήκει πρέπει να τον εκφράζει πρωτίστως ιδεολογικά και κατά δεύτερο λόγο πολιτικά.   
 
«Εγώ από το 1990 στην πρώτη μου συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης, ήμουν ξεκάθαρος πρώτα απ’ όλα για το κόμμα μέσα στο οποίο μεγάλωσα, αλλά και για οποιοδήποτε άλλο σχηματισμό», ανέφερε, για να εξηγήσει περαιτέρω:  
 
«Πρέπει να με εκφράζει πρωτίστως ιδεολογικά και κατά δεύτερο λόγο πολιτικά. Όταν θα πάψει κάτι να με εκφράζει, θα πάψω να είμαι μέλος του. Μπορεί να με εκφράζει και να έχω τις επί μέρους διαφωνίες μου. Εταίρο εκάτερο, αυτό συμβαίνει σε όλα τα κόμματα», υπογράμμισε.  
 
«Οπόταν», συνέχισε, «σε ένα άλλο κόμμα για να βρεθώ πρέπει να εκφράζει αυτά τα οποία με οδήγησαν να είμαι στο ΑΚΕΛ. Και δεν βλέπω να υπάρχει άλλο κόμμα που να είναι σε αυτή την κατεύθυνση. Τώρα αν εμφανιστούν άλλα να δούμε, αλλά δεν νομίζω να είναι αυτής της κατεύθυνσης».
 
Ο Νίκος Κατσουρίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτή τη στιγμή τα υπό εκκόλαψη σχήματα έχουν σαν κατεύθυνση από ιδεολογικής άποψης τη σοσιαλδημοκρατία.
 
«Και σε ό,τι αφορά τα πολιτικά ζητήματα με προεξάρχων το Κυπριακό, η μεν Συμμαχία Πολιτών είναι καθαρές οι θέσεις της γιατί είναι ένα κόμμα που έχει δηλώσει ο αρχηγός του ότι θα κινηθεί προς την αριστερή σοσιαλδημοκρατία περίπου. Αναμένουμε να δούμε την Δημοκρατική Παράταξη, ποια θα είναι η κατεύθυνσή της στο Κυπριακό. Γιατί ιδεολογικά πιστεύω ότι και αυτή θα είναι προς εκείνη την κατεύθυνση», κατέληξε ο κ. Κατσουρίδης.  
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΑΚΕΛ υπό… ανακαίνιση για ανάκτηση της χαμένης δυναμικής
 
 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη