Κούρσα τετραπλής παραλλαγής η μάχη για τις αντιπροεδρίες στον ΔΗΣΥ

Μερικά μόνο 48ωρα πριν από την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση του ΔΗΣΥ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 28 Απριλίου, οι τέσσερις διεκδικητές των τριών θέσεων αντιπροέδρων του κόμματος κορυφώνουν την προεκλογική τους προσπάθεια με απώτερο στόχο την κατάληψη μιας εκ των θέσεων αυτών.
 
Στέλλα Κυριακίδου, Γιώργος Γεωργίου, Νίκος Νουρής και Ευθύμιος Δίπλαρος, τρέχουν από τις 16 Μαρτίου, οπόταν και υποβλήθηκαν και επίσημα οι υποψηφιότητές τους, σε μια εκλογική κούρσα η έκβαση της οποίας φαντάζει ανοικτή για κάθε αποτέλεσμα. Δηλαδή, ανοικτή ως προς το ποιοι τρεις από τους τέσσερις θα επικρατήσουν και ποιος εκ των πραγμάτων θα αποδειχθεί… ο πιο αδύναμος κρίκος.
 
Οι τέσσερις υποψήφιοι πραγματοποίησαν όλο αυτό το διάστημα εξορμήσεις και προεκλογικές συγκεντρώσεις, έχοντας επαφές με τα μέλη και φίλους του ΔΗΣΥ σε όλη την ελεύθερη Κύπρο, σε μια προεκλογική εκστρατεία που κινήθηκε εντός των πλαισίων της απόλυτης δεοντολογίας και μακριά από συμπεριφορές και ενέργειες που θα μπορούσαν να τραυματίσουν τη συνοχή του κόμματος.

Κάτι που αποτελούσε και το διακαή πόθο της ηγεσίας του ΔΗΣΥ, ειδικά στην παρούσα χρονική συγκυρία κατά την οποία η Πινδάρου πέτυχε πριν από μόλις μερικούς μήνες τη σχετικά άνετη επανεκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, και που στοχεύει μέσα από την εσωκομματική αναδιοργάνωση που επιχειρείται σε όλα τα επίπεδα, τον εκσυγχρονισμό και μετάβαση της παράταξης σε μια εντελώς νέα εποχή.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάνει… λίφτινγκ ο Αβέρωφ στον ΔΗΣΥ- Αναδιοργάνωση δομών σε δύο άξονες
 
Ζητούμενο για τον ΔΗΣΥ, αλλά και τους ίδιους τους υποψήφιους, αποτελεί ενόψει της Εκλογικής Συνέλευσης του ερχόμενου Σαββάτου, η μέγιστη δυνατή προσέλευση των μελών και «φίλων» του κόμματος, αφού κατά γενική ομολογία το ενδιαφέρον είναι περιορισμένο. Γεγονός απόλυτα φυσιολογικό, από τη στιγμή που οι εκλογές πραγματοποιούνται μόνο για τις αντιπροεδρίες, μιας και τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος επανεξελέγησαν χωρίς ανθυποψήφιους.
 
Η παράμετρος αυτή, δηλαδή του βαθμού προσέλευσης των Συναγερμικών με δικαίωμα ψήφου, θεωρείται πως μπορεί ενδεχομένως να αποβεί και καθοριστική ως προς το αποτέλεσμα της Εκλογικής Συνέλευσης, κυρίως ανάλογα με τη γεωγραφική της σύνθεση. Και αυτό, καθώς έκαστος των υποψηφίων είναι λογικό να συγκεντρώνει τη μάζα της δύναμης πυρός του στην επαρχία από την οποία προέρχεται.
 
Σημειώνεται πως για τους σκοπούς της Εκλογικής Συνέλευσης του ΔΗΣΥ θα λειτουργήσουν συνολικά 85 εκλογικά κέντρα, εκ των οποίων τα τρία στο εξωτερικό.
 
Με γνώμονα τη διευκόλυνση των μελών και «φίλων» του κόμματος(σ.σ. οι οποίοι επίσης έχουν δικαίωμα ψήφου), ως προς την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος, αλλά και με βάση τις εμπειρίες προηγούμενων Εκλογικών Συνελεύσεων, έχει γίνει διαχωρισμός των μελών του κόμματος σε εκλογικά κέντρα με βάση την Τοπική Οργάνωση στην οποία ανήκουν, ενώ σε ό,τι αφορά τους «φίλους», ο διαχωρισμός έγινε με βάση τη διεύθυνση κατοικίας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως όσα μέλη ή «φίλοι» το ΔΗΣΥ σπεύσουν ν’ ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, θα πρέπει να δώσουν τη ψήφο τους σε δύο ή τρεις υποψήφιους, απαγορεύεται δηλαδή-για ευνόητους και προφανείς λόγους- η μονοσταυρία.

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ