Η Ντόχερτι ένθερμος υποστηρικτής της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου

Η Πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο Κάθλιν Ντόχερτι είναι «ένθερμος υποστηρικτής της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα», αναφέρει σε ανακοίνωση της η αμερικανική πρεσβεία, ενώ χαρακτηρίζει δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας για την αμυντική συνεργασία ΗΠΑ-Κύπρου ως ανακριβές.

«Με έκπληξη και απογοήτευση διαβάσαμε την Κυριακή σε κυπριακή εφημερίδα είδηση με ανακριβείς ισχυρισμούς σχετικά με το επίπεδο της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρεται.
 
Προστίθεται ότι «το άρθρο είναι ανακριβές και παραπλανητικό για τη θέση των Ηνωμένων Πολιτειών και για τη σκληρή δουλειά της πρέσβειρας Kathleen Doherty για τη βελτίωση των σχέσεών μας στους τομείς της ασφάλειας και άμυνας»
 
«Θα θέλαμε να είχαμε την ευκαιρία να απαντήσουμε σε αυτούς τους αναληθείς ισχυρισμούς, αλλά η εφημερίδα δεν επικοινώνησε ούτε με την Πρεσβεία ούτε με το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως είναι η σωστή δημοσιογραφική πρακτική», συμπληρώνεται. 
 
Η ανακοίνωση της Πρεσβείας αναφέρει ακόμη ότι η κ. Ντόχερτι είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα «και αν μας ζητείτο να σχολιάσουμε, θα μπορούσαμε να είχαμε αναφερθεί σε πολλές από τις προσπάθειες που έχουν κάνει προς αυτή την κατεύθυνση, τόσο η ίδια η Πρέσβειρα, όσο και η Πρεσβεία των ΗΠΑ». 
 
Αυτού του είδους τα δημοσιεύματα προκαλούν ζημιά στη φήμη των Κυπριακών Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής την περασμένη Κυριακή, 22 Απριλίου, η Πρέσβειρα Ντόχερτι παρουσιάζεται απολύτως αρνητική σε επίσκεψη στην Ουάσιγκτον του Κύπριου Υπουργού Άμυνας Σάββα Αγγελίδη, αλλά και σε συνάντηση του Υπουργού Άμυνας Τζέιμς Μάτις με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, σε μελλοντική επίσκεψη του ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Δημοσκόπηση IMR: Προβάδισμα Γιάννη Αρμεύτη στον Δήμο Λεμεσού
Κάνει αρχή στο Βερολίνο, ανιχνεύει θέσεις και προθέσεις πριν επιστρέψει στην Κύπρο η Ολγκίν
Τήρηση διεθνούς δικαίου ζητά η Αννίτα με αφορμή την Ημέρα Γενοκτονίας Αρμενίων
Πρόεδρος: Η αντιμετώπιση προκλήσεων στην ενέργεια ο μεγάλος στόχος για ανταγωνιστικότητα οικονομίας
Κ. Ιωάννου: Το μεταναστευτικό είναι εδώ για να μείνει και έχει πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις
Η Κύπρος μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν με Ερντογάν και Στάινμαϊερ
Υποβάλλονται την Πέμπτη οι υποψηφιότητες για Δημοτικές Εκλογές και ΕΟΑ