Αλέκος Τρυφωνίδης: Θα είμαι υποψήφιος για αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ

Την απόφασή του να διεκδικήσει μια εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων του ΔΗΚΟ κατά την Εκλογική Συνέλευση του κόμματος που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα, μιλώντας στον Reporter, o πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής του ΔΗΚΟ Λευκωσίας και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου, Αλέκος Τρυφωνίδης.
 
Ο κ. Τρυφωνίδης, μολονότι τους τελευταίους μήνες προβληματίστηκε έντονα κατά πόσο θα διεκδικούσε, είτε μια εκ των θέσεων αντιπροέδρων είτε τη θέση του αναπληρωτή προέδρου, κατέληξε τελικά στην απόφαση διεκδίκησης μιας εκ των αντιπροεδριών, με στόχο-όπως τονίζει στη δήλωση του στον Reporter- να εργαστεί σκληρά και μεθοδικά για την αποκατάσταση της ενότητας της βάσης του κόμματος, αλλά και να συνεισφέρει αποτελεσματικά στην παραγωγή πολιτικής από μέρους του ΔΗΚΟ σε όλους τους τομείς, τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.
 
Η δήλωση-εξαγγελία της υποψηφιότητας του Αλέκου Τρυφωνίδη για μια εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων του ΔΗΚΟ είναι η εξής:  
 
 «Μετά από 33 χρόνια συνεχούς και αδιάλειπτης δράσης στα δρώμενα του ΔΗΚΟ, ξεκινώντας από το φοιτητικό κίνημα Αναγέννηση, μετά στη ΝΕΔΗΚ και στη συνέχεια σε όλα τα πόστα της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας με τελευταίο την προεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής, αλλά και μέλος του Εκτελεστικού Γραφείο, θεωρώ ότι διαθέτω το αναγκαίο πολιτικό υπόβαθρο και την πείρα να διεκδικήσω μια θέση στην ανώτατη ηγεσία του κόμματος.
 
Αποφάσισα να διεκδικήσω μία από τις θέσεις του αντιπροέδρου. Στόχος μου, είναι να εργαστώ σκληρά και μεθοδικά για την αποκατάσταση της ενότητας της βάσης του κόμματος, αλλά και να συνεισφέρω αποτελεσματικά στην παραγωγή πολιτικής από μέρους του ΔΗΚΟ σε όλους τους τομείς, τόσο στο Κυπριακό όσο και στα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης.
 
Τα προβλήματα της κοινωνίας είναι πάρα πολλά και επιβάλλεται το ΔΗΚΟ να προτείνει και να δίνει λύσεις, συζητώντας τόσο με την εκάστοτε εκτελεστική εξουσία όσο και σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.
 
Καλώ τον κόσμο του ΔΗΚΟ να συμμετέχει σύσσωμος στις εκλογικές διαδικασίες του κόμματος, κρίνοντας όλους με βάση τη διαχρονική τους πορεία, την πείρα, αλλά και τη δυναμικότητα και θέλησή τους να παράξουν ουσιαστικά αποτελέσματα.  
 
Η πολιτική ζωή του τόπου απέδειξε περίτρανα ότι χρειάζεται ένα ΔΗΚΟ συμπαγές και δυνατό, το οποίο με μετριοπάθεια, αλλά και με δυναμισμό, θα συνεισφέρει ουσιαστικά και αποτελεσματικά στην πρόοδο, στην επίλυση των προβλημάτων και στην ανάπτυξη της χώρας μας».      
 
Θέλει Βότση…
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Reporter, ο Αλέκος Τρυφωνίδης φέρεται να προκρίνει για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ΔΗΚΟ τον βουλευτή Λεμεσού του κόμματος Άγγελο Βότση, θεωρώντας πως πιθανή ανάληψη του δεύτερου τη τάξει αξιώματος στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΚΟ από τον κ. Βότση- δίπλα από τον Νικόλα Παπαδόπουλο- μπορεί να δημιουργήσει και να διασφαλίσει συνθήκες ενότητας στο κόμμα.
 
Την σχετική του άποψη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Αλέκος Τρυφωνίδης μετέφερε και στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, με την παρότρυνση όπως Νικόλας Παπαδόπουλος  κινηθεί προς την κατεύθυνση του Λεμεσιανού βουλευτή,  προκειμένου να τον πείσει να εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.   
 
Σημειώνεται πως την υποψηφιότητά του για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου έχει προ πολλού εξαγγείλει ο νυν γενικός γραμματέας του κόμματος Μαρίνος Μουσιούττας, ενώ φέρονται να το σκέφτονται επίσης η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου και ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης. Επίσης, διερευνητικού χαρακτήρα επαφές, προκειμένου να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει πρόσφορο έδαφος διεκδίκησης της θέσης του αναπληρωτή προέδρου, φέρεται να πραγματοποιεί και ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Κλεάνθους.
 
Οι αντιπροεδρίες
Όσον αφορά τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων του ΔΗΚΟ, πέραν του Αλέκου Τρυφωνίδη που εξήγγειλε την υποψηφιότητά του, φέρονται να ενδιαφέρονται επίσης  ο πρώην βουλευτής Πάφου Αντώνης Αντωνίου, το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου Χρύσανθος Σαββίδης και ο βουλευτής Λάρνακας, Χρίστος Ορφανίδης. Πιέσεις για να διεκδικήσει μια εκ των τριών θέσεων φέρεται να δέχεται εξάλλου ο επίσης βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Προκοπίου, ενώ παρόλο που προβληματίστηκε κατά πόσο θα είναι ή όχι υποψήφιος για τις αντιπροεδρίες, ο βουλευτής Λεμεσού Πανίκος Λεωνίδου φαίνεται να καταλήγει στην απόφαση να μην διεκδικήσει αντιπροεδρία, αλλά την παραμονή του στην προεδρία της Επαρχιακής Επιτροπής του κόμματος στη Λεμεσό.
 
Γενικός Γραμματέας
και Γενικός Οργανωτικός
Σε σχέση με τη θέση του Γενικού Γραμματέα, φέρεται να ενδιαφέρεται νυν εκπρόσωπος Τύπου Άθως Αντωνιάδης, ενώ στη θέση του Γενικού Οργανωτικού φαίνεται να παραμένει άνευ ανθυποψήφιου ο Φύτος Κωνσταντίνου.
 
Υπενθυμίζεται πως βάσει μιας εκ των προωθούμενων Καταστατικών αλλαγών, που αναμένεται να εγκριθούν στο επερχόμενο Καταστατικό Συνέδριο της 6ης  Μαΐου, ο Γενικός Οργανωτικός καθίσταται έμμισθη, χωρίς δικαίωμα διεκδίκησης πολιτειακών αξιωμάτων εκτός και αν παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Οργανωτικού δύο χρόνια προηγουμένως.
 
Όπως πληροφορούμαστε, και μολονότι δεν βρίσκεται κάτι τέτοιο μέσα στις Καταστατικές αλλαγές που προωθούνται, σκέψεις για ανάλογη ρύθμιση γίνονται και για τη θέση του εκπροσώπου Τύπου. Δηλαδή, να καταστεί έμμισθη και ο εκάστοτε κάτοχος της να έχει δικαίωμα διεκδίκησης πολιτειακού αξιώματος, αφού πρώτα παραιτηθεί από εκπρόσωπος Τύπου.   
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελική ευθεία για το Καταστατικό Συνέδριο με φόντο την Εκλογική Συνέλευση
 
 

Δειτε Επισης

Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»