Ο κυπριακός ελληνισμός αντιστέκεται σε υπόσκαψη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Η αυριανή 14η επέτειος του δημοψηφίσματος της 24ης Απριλίου, στέλνει ξανά το μήνυμα, εντός και εκτός Κύπρου, ότι ο Κυπριακός Ελληνισμός έχει και το σθένος και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει να αγωνίζεται για το δίκαιο, την αξιοπρέπεια και την ιστορία του και να αντιστέκεται σε σχέδια, υποχωρήσεις και ενέργειες που υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και αναβαθμίζουν το κατοχικό ψευδοκράτος.

Σε ανακοίνωσή του, το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, αναφέρει ότι το Δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004 αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας της Κύπρου. Ο κυπριακός λαός κλήθηκε το 2004, για πρώτη φορά μέσω ενός δημοψηφίσματος, να εκφράσει την άποψη του για ένα σχέδιο λύσης το οποίο υποβλήθηκε από τον τότε Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν.

Υπό την καθοδήγηση του «τότε Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας, αείμνηστου Τάσσου Παπαδόπουλου, οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το Σχέδιο Ανάν με το συντριπτικό ποσοστό 76% και εξέφρασαν με σαφήνεια και αποφασιστικότητα την αντίθεση τους σε ένα διχοτομικό και απαράδεκτο σχέδιο, το οποίο διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και μετέτρεπε το νησί μας σε τουρκικό προτεκτοράτο», σημειώνει η ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι Ε/Κ εξέφρασαν τη βούληση να συνεχίσουν τον αγώνα για μια σωστή, λειτουργική και βιώσιμη λύση, η οποία να απελευθερώνει την Κύπρο από την τουρκική κατοχή και να αποκαθιστά την ενότητα και ακεραιότητα της πατρίδας μας και του κυπριακού λαού.

Στο Δημοψήφισμα του 2004, ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν απέρριψε τη λύση, σημειώνει το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος. Απέρριψε το συγκεκριμένο Σχέδιο και παράλληλα, έστειλε το μήνυμα ότι η όποια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας θα πρέπει να έχει σωστό περιεχόμενο που θα διασφαλίζει την επανένωση του χώρου, του λαού, των θεσμών και της οικονομίας, που θα σέβεται πλήρως τα ανθρώπινα δικαιώματα, χωρίς ρατσιστικές, διχοτομικές πρόνοιες, χωρίς εγγυήσεις ή επεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας ή άλλων χωρών και που θα διασφαλίζει την ειρηνική συμβίωση όλων των Κυπρίων σε συνθήκες ασφάλειας, ευημερίας και προόδου. 
 
ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Πολιτική αντιπαράθεση στα κατεχόμενα για Συμπεράσματα Ευρωπαϊκού Συμβουλίου
Δημιουργείται λόμπι πίεσης για αποχαρακτηρισμό στη Συρία-Εξασφαλίστηκε υποστήριξη από δέκα κράτη
Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ