Στέλνουν μήνυμα στους δύο ηγέτες τα μέλη της Unite Cyprus (pics-video)

-Σε εξέλιξη βρίσκεται η συγκέντρωση της Δικοινοτικής Πλατφόρμας Ενωμένη Κύπρος στον κυκλικό κόμβο Κολοκασίδη λίγη ώρα πριν την έναρξη του δείπνου Αναστασιάδη – Ακιντζί με τη συμμετοχή της Ειδική Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ.
 
Εκπρόσωποι της πλατφόμρας συνάντησαν νωρίτερα σήμερα την κυρία Σπέχαρ στην οποία παρέδωσε το μήνυμα με την παράκληση να διαβιβαστεί στους δύο ηγέτες, κατά τη διάρκεια του αποψινού δείπνου.
 

 
Στο μήνυμα αναφέρεται πως είναι αναγκαίο οι δυο ηγέτες να απαντήσουν θετικά στο κάλεσμα του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών  Αντόνιο Γκουτέρες, με το να αποδεχτούν το πλαίσιο του και να απαντήσουν εποικοδομητικά στα ανοικτά ερωτήματα, αξιοποιώντας θετικά το άτυπο έγγραφο του Γενικού Γραμματέα και πως η δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία, βασισμένη στην πολιτική ισότητα συνεχίζει να αποτελεί τη μόνη βιώσιμη λύση για ένα ειρηνικό μέλλον σε μια επανενωμένη Κύπρο.
 
Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος καλεί τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων "να ακούσουν τη φωνή των πολιτών και από τις δύο πλευρές της διαχωριστικής γραμμής και να εμπλακούν επειγόντως σε μια διαδικασία που θα έχει άμεσα αποτελέσματα και θα οδηγεί σε μια Λύση του προβλήματος στην πιο πάνω βάση. Η επανέναρξη της διαδικασίας των συνομιλιών στη βάση του πλαισίου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, χωρίς προϋποθέσεις, αποτελεί επείγουσα ανάγκη", προστίθεται.
 
"Η ειρήνη στο νησί μας είναι το στοίχημα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μια επανενωμένη ομόσπονδη Κύπρος είναι ο μόνος τρόπος για  συμφιλίωση και ειρήνη", αναφέρεται στο μήνυμα.
 
Προστίθεται πως "ένα χρόνο μετά το τελευταίο δείπνο των Ηγετών που είχε στόχο το σπάσιμο του αδιεξόδου στις  συνομιλίες, εμείς, η κοινωνία των πολιτών ολόκληρης της Κύπρου, είχαμε μαζευτεί έξω από τον τόπο της κοινωνικής σας συνάντησης ζητώντας σας να φανείτε αντάξιοι των προσδοκιών του λαού σας και να επαναρχίζατε τη διαδικασία των συνομιλιών και το πιο σημαντικό είχε η προσπάθεια  αυτή επιτυχή κατάληξη σε μια  συμφωνημένη λύση. Στο μήνυμα μας τότε είχαμε τονίσει ότι το κέρδος της Ειρήνης ήταν πιο πολύτιμο από τους συμβιβασμούς τους οποίους και οι δύο κοινότητες θα χρειαζόταν να αποδεχτούν".
 
Προστίθεται πως "στους μήνες που ακολούθησαν, οι προσδοκίες μας μετατράπηκαν σε απογοήτευση μετά την κατάρρευση των συνομιλιών στο Κρανς Μοντάνα. Αυτές οι εξελίξεις απέδειξαν ότι η πολιτική βούληση για συμβιβασμό ήταν απούσα".
 
"Βρισκόμαστε τώρα σε συνθήκες  μιας κρίσης πολύ πιο επικίνδυνης από προηγούμενες, με τον κίνδυνο η ένταση να κλιμακωθεί σε επίπεδα που μπορεί να έχουν απρόβλεπτες συνέπειες. Το ζήτημα των υδρογονανθράκων αντί να είναι καταλύτης ειρήνης εξελίσσεται σε αιτία αναθέρμανσης της αντιπαράθεσης. Η Δικοινοτική Πρωτοβουλία Ειρήνης - Ενωμένη Κύπρος θα ήθελε να εκφράσει την έντονη ανησυχία της σχετικά με τις εξελίξεις", προστίθεται.
 
 

Δειτε Επισης

Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
BINTEO: Τύπος πήγε σε πλυντήριο αυτοκινήτων το Cybertruck της Tesla και το μετάνιωσε
Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Εγκρίθηκε από τη Βουλή σχέδιο ψηφίσματος για δικαίωμα στο καθαρό περιβάλλον
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Κάλεσε την Τουρκία να αρπάξει την ευκαιρία, βλέπει διάθεση από Γερμανία για πιο πρωταγωνιστικό ρόλο ο ΠτΔ
Πράσινο Βουλής για νέες κατηγορίες δανείων από τον Κεντρικό Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών
Στεφάνου: Διαχρονική η στήριξη ΑΚΕΛ στα αιτήματα των πολύτεκνων
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι