Ένεση στα ΤΑΕΠ με εξάμηνους νοσηλευτές και 11,5 εκ. για υπερωριακή απασχόληση

Την ενίσχυση των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών(ΤΑΕΠ) των κρατικών νοσηλευτηρίων σε όλες τις πόλεις της Κύπρου με 40 επιπλέον εξάμηνους νοσηλευτές, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών των Τμημάτων προς τους ασθενείς, αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικού Συμβούλιο.
 
Παράλληλα, με κονδύλι ύψους εντεκάμιση εκατομμυρίων μέχρι το τέλος του χρόνου προωθείται η αύξηση της παραγωγικότητας στα δημόσια νοσηλευτήρια. Υπολογίζεται συναφώς πως μέσω του συγκεκριμένου σχεδίου θα διενεργηθούν δυόμιση χιλιάδες επιπλέον χειρουργικές επεμβάσεις τα απογεύματα και περίπου πέντε χιλιάδες εξετάσεις στα Εξωτερικά Ιατρεία.
 
Επιπλέον, θα παραπεμφθούν 15 χιλιάδες ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα για διαγνωστικές εξετάσεις, όπως αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες.   
 
«Τα δύο αυτά μέτρα στοχεύουν στο να μειώσουν αισθητά τις λίστες αναμονές που υπάρχουν. Οι παραπομπές στον ιδιωτικό τομέα θα γίνουν στοχευμένα, όπου υπάρχουν λίστες αναμονής»,  δήλωσε μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου.

 Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό, προωθείται η αναδιοργάνωση της λειτουργίας των Κέντρων Υγείας, ώστε να παραμένουν ανοιχτά μέχρι τις οκτώ το βράδυ και να εξυπηρετούν τους πολίτες εκείνους οι οποίοι σήμερα, χωρίς η κατάσταση της υγείας τους να επιτάσσει κάτι τέτοιο, σπεύδουν στις Πρώτες Βοήθειες.
 
Η αναδιοργάνωση των Κέντρων Υγείας προβλέπει συμπλεγματοποίηση, με κάποια από τα υφιστάμενα να κλείνουν και να ενσωματώνονται σε άλλα και να λειτουργούν με εκτεταμένο ωράριο.     
 
«Στο μεσοδιάστημα», υπέδειξε ο Υπουργός Υγείας, «προχωρούμε με την αναδιοργάνωση της πρωτοβάθμιας. Αυτό σημαίνει ότι τα Κέντρα Υγείας  πλέον θα δουλεύουν και απόγευμα. Ένα 65% των περιστατικών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών δεν είναι επείγοντα περιστατικά και θα μπορούσαν να τα χειριστούμε στα Κέντρα Υγείας. Δυστυχώς τα Κέντρα Υγείας λειτουργούν μέχρι το μεσημέρι. Τώρα με την αναδιοργάνωση, ήδη κάποια Κέντρα λειτουργούν απόγευμα, τώρα με την αναδιοργάνωση υπολογίζουμε μέχρι το τέλος του Νοέμβρη, όλα τα Κέντρα που θα μπουν στο σχέδιο, θα λειτουργού και απόγευμα. Πλέον ο ασθενής θα έχει την επιλογή να μεταβεί σε Κέντρο Υγείας αντί να αποταθεί στα Επείγοντα των νοσηλευτηρίων».
 
Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου εξήγησε πως η στελέχωση των Κέντρων Υγείας ήδη υπάρχει και ότι θα γίνει συμπλεγματοποίηση. «Κάποια Κέντρα Υγείας θα κλείσουν και θα συγκεντρώσουν τη δύναμη πυρός στα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας για λειτουργούν μέχρι τις οκτώ το απόγευμα», επισήμανε ο Υπουργός Υγείας.     

Δειτε Επισης

Πιάστηκαν ξανά στον ύπνο μέρα μεσημέρι-Οργανώθηκε καλύτερα από την Αστυνομία ο υπόκοσμος, πώς στήθηκε η ενέδρα
Επιστήμονες ανακάλυψαν εξαφανισμένο φίδι στην Ινδία και είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί ποτέ
Ενέκρινε οδηγία για το δικαίωμα των καταναλωτών για επισκευή προϊόντων το Ευρωκοινοβούλιο
Άγγιξαν τα 155 εκατομμύρια οι διελεύσεις από το άνοιγμα των οδοφραγμάτων ισχυρίζονται στα κατεχόμενα
Αναγκαιότητα η φορολογική μεταρρύθμιση λένε ΑΚΕΛ-συνδικαλιστές οργανώσεις
Στα 40 εκ. ευρώ της Κύπρου οι δαπάνες για φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων-Όσα δείχνει έκθεση της Ε.Υ.
Εγκρίθηκε από Ευρωκοινοβούλιο η αναθεώρηση κανόνων για καταπολέμηση εμπορίας ανθρώπων
«Θα σε σκοτώσω»-Μαθητής γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση
Τελευταία η Κύπρος στην ΕΕ σε διαδικτυακές αγορές έντυπων και ψηφιακών βιβλίων
Υποβάλλονται την Τετάρτη οι υποψηφιότητες για τις Ευρωεκλογές