Απόψε το δείπνο των δύο ηγετών

Πραγματοποιείται απόψε στις 19:00 το δείπνο κοινωνικού χαρακτήρα μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Το δείπνο θα πραγματοποιηθεί στην οικία της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στη νεκρή ζώνη.
 
Σε δηλώσεις του την Παρασκευή, μετά από συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την κ. Σπέχαρ στο Προεδρικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είχε αναφέρει ότι "ο αντικειμενικός στόχος για τη δική μας πλευρά είναι η επανέναρξη των συνομιλιών".

«Δεν πρόκειται, βέβαια, για συνάντηση διαπραγμάτευσης όμως είναι μια συνάντηση μέσα από την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέπει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», είχε πει ο κ. Προδρόμου, σημειώνοντας πως θα είναι μια συνάντηση χωρίς ημερήσια διάταξη κάτι που θα επιτρέψει στους δύο ηγέτες να ανταλλάξουν ελεύθερα απόψεις.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο κ. Ακιντζί συναντώνται μετά το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά.
 
Από την άλλη ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε με αφορμή το αποψινό δείπνο πως άν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να υπάρξει διέξοδος από το σημερινό αδιέξοδο στο Κυπριακό.

Μιλώντας σε δεξίωση για την Παγκόσμια Ημέρα για τις Τέχνες, ο Μουσταφά Ακιντζί είπε πως εργάζεται για διαρκή ειρήνη, προσθέτοντας ότι δεν αναμένει μεγάλες προσδοκίες από απόψε, ούτε θέλει να παρουσιάσει μια απαισιόδοξη εικόνα για το μέλλον.

Ανέφερε ακόμα ότι και οι δύο κοινότητες υπέφεραν στο παρελθόν και επιθυμεί όπως οι μελλοντικές γενιές ζήσουν σε συνθήκες ειρήνης και μοιράζονται τον πλούτο του νησιού.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Δεκαεννιάχρονος έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο (pics)
Επικύρωσε το ψηφοδέλτιο για τις Ευρωεκλογές η ΔΗΠΑ-«Στοχεύουμε σε νούσιμες πολιτικές θέσεις »
Ποιος είναι ο αρχιτέκτονας που σχεδίασε την επίθεση Ιράν σε Ισραήλ-Βετεράνος πολέμου
Πέθανε ο άνδρας που αυτοπυρπολήθηκε έξω από τη δίκη του Τραμπ-Ήταν συνωμοσιολόγος
Άλλη ανάλυση για το πλήγμα Ισραήλ στο Ιράν-«Game changer, ίσως οδηγήσει σε ανοιχτό πόλεμο»
Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics