Αναταράξεις στον εναέριο χώρο της Κύπρου-Σε κινητοποίηση η Πολιτική Αεροπορία

Λίγες ώρες μετά την απόφαση της Τερέζα Μέι για τη συμμετοχή της Μεγάλης Βρετανίας σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία και μετά από αίτημα των Βρετανικών Βάσεων για δέσμευση εναέριου χώρου για τις ενδεχόμενες επιχειρήσεις κατά της Συρίας, το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξέδωσε ΝΟΤΑΜ για τις ειδικές συνθήκες που ίσως διαμορφωθούν τις επόμενες μέρες στη Βάση Ακρωτηρίου.
 
Με δύο ΝΟΤΑΜ την A0453/18 και Α0454/18 στην ουσία το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας ενημερώνει ότι οι περιοχές κοντά στις Βρετανικές Βάσεις είναι υψηλού κινδύνου λόγω της στρατιωτικής δραστηριότητας των Βρετανών, ενώ έχει χαρακτήρα real time. Δηλαδή θα γίνεται άμεση ενημέρωση για τυχών επιχειρήσεις ούτως ώστε να αλλάζει το πρόγραμμα πτήσεων των πολιτικών αεροσκαφών χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
 
Όπως σημειώνεται στη ΝΟΤΑΜ οποιαδήποτε ενέργεια θα γίνεται σε πλήρη συντονισμό μεταξύ Πολιτικής Αεροπορίας και Βρετανικών Βάσεων.
 
Οι συγκεκριμένες δύο ΝΟΤΑΜ καλύπτουν μια περιοχή ανοιχτά των Βάσεων Ακρωτηρίου με την κωδική ονομασία FL300.
 
Την ίδια ώρα η Πολιτική Αεροπορία εξέδωσε και τρίτη ΝΟΤΑΜ με την οποία απαντά κατά κάποιον τρόπο στην προειδοποίηση της Eurocontrol για την κατάσταση των πτήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εν λόγω ΝΟΤΑΜ σημειώνεται:
 
Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας της Κυπριακής Δημοκρατίας παρακολουθεί τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή  και θα προβεί σε προειδοποιήσεις προς τα αεροσκάφη στην περιοχή εάν χρειαστεί για τις πληροφορίες που είναι διαθέσιμες.
 
Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας πραγματοποιεί όλες τις ενδεδειγμένες δράσεις για την ασφάλεια των πτήσεων στην περιοχή.
 
Ανησυχεί η Κυβέρνηση
 
Ερωτηθείς αν λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας λόγω των εξελίξεων στην περιοχή, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι «τα όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας σίγουρα δημιουργούν ανησυχίες.
 
Μιλάμε για πολεμικές επιχειρήσεις και για ενδεχόμενη ένταση των πολεμικών επιχειρήσεων. Όμως, φυσικά υπάρχει η επιτήρηση και τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα για την ασφαλή συνέχιση των πτήσεων. Και το EUROCONTROL που παρακολουθεί και οι αρμόδιες Αρχές σε συνεργασία με τις διεθνείς Αρχές θα διασφαλίσουν την ασφάλεια των πτήσεων.
 
Μέχρι στιγμής δεν έχουν με κανένα τρόπο διασαλευτεί οι αερομεταφορές στην περιοχή της Κύπρου και έτσι περιμένουμε και ελπίζουμε ότι θα συνεχίσει η κατάσταση».
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Πύραυλοι του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν-Διαψεύδει η Τεχεράνη
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ