Συμβούλιο Αρχηγών αύριο ενόψει του δείπνου της ερχόμενης Δευτέρας

Στις έξι αύριο το απόγευμα θα συνέλθει το Συμβούλιο των Αρχηγών ενόψει του ανεπίσημου δείπνου της προσεχούς Δευτέρας, μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κάτι περισσότερο από ένα ανεπίσημο δείπνο
 
Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει ν’ ανταλλάξει απόψεις με τους ηγέτες των πολιτικών δυνάμεων, καθότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία.
 
«Η δική μας προσπάθεια είναι στο δείπνο της ερχόμενης Δευτέρας, εφόσον κατατεθεί η θέληση της δικής μας πλευράς για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων απ’ εκεί που είχαμε μείνει στις διαπραγματεύσεις, να ξεκινήσουμε ξανά τον διάλογο», υπέδειξε ο Πρόδρομος Προδρόμου.
 
«Με όλα τα δεδομένα τα οποία υπάρχουν ενώπιον μας», σημείωσε, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλει να ανταλλάξει απόψεις, να ακούσει τις σκέψεις των πολιτικών αρχηγών, διότι τον τελευταίο καιρό ακούγονται διάφορα. Είναι μια ευκαιρία να έχει και τις δικές τους απόψεις πηγαίνοντας στο δείπνο με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη».
 
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι από τουρκικής πλευράς τίθεται ως προϋπόθεση η συζήτηση του θέματος του φυσικού αερίου, παραπέμπει σε επιβολή χρονοδιαγραμμάτων σε σχέση με την ουσία της διαπραγμάτευσης, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη Navtex, καθώς και έρευνες του «Μπαρμπαρός», ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επισήμανε πως η συζήτηση θα γίνει ανάμεσα στον Πρόεδρο Αναστασιάδη  και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη την Δευτέρα το βράδυ.
 
«Όσον αφορά τις ενέργειες της Τουρκίας, είναι από καιρό ξεκάθαρο ότι διαδικασία διαπραγματεύσεων μπορεί να υπάρχει μόνο εάν δεν υπάρχουν παράνομες ενέργειες και προκλήσεις. Προς το παρόν όμως περιμένουμε να δούμε την κατά πρόσωπο συνεννόηση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των δύο ηγετών. Εμείς ελπίζουμε ότι θα υπάρξει η πολιτική βούληση και από την τουρκοκυπριακή πλευρά για να ξεκινήσουμε κανονικά διαπραγματεύσεις», τόνισε ο Πρόδρομος Προδρόμου. 
 
Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είχε σήμερα ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ακντάγ, ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται παράνομα στα κατεχόμενα.
 
Η συνάντηση Ακιντζί-Ακντάγ διήρκεσε μία ώρα, ενώ μετά δεν έγιναν δηλώσεις.

Δειτε Επισης

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024