Τρέχουν τις καταστατικές αλλαγές στο ΔΗΚΟ, τέλος οριστικά η Αντιγόνη

Τις εισηγήσεις για καταστατικές αλλαγές που συγκέντρωσαν οι Επαρχιακές Επιτροπές από τα μέλη του κόμματος το προηγούμενο διάστημα κωδικοποιεί στην τελική τους μορφή σήμερα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ, ενώ εντός της ημέρας θα τεθούν στο Εκτελεστικό Γραφείο προς έγκριση και παραπομπή στην Κεντρική Επιτροπή(σ.σ. έχει οριστεί συνεδρία για τη μεθεπόμενη Δευτέρα 16 του μήνα), η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για το ποιες από τις αλλαγές αυτές θα τεθούν ενώπιον του Καταστατικού Συνεδρίου της 6ης Μαΐου.
 
Στόχος των καταστατικών αλλαγών που προωθούνται στο ΔΗΚΟ είναι ο εκσυγχρονισμός και ταυτόχρονη ενδυνάμωση των δομών του κόμματος, με τρόπο που από την μια να καθίσταται ισχυρότερος ο κομματικός μηχανισμός και από την άλλη πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό το κόμμα στην παραγωγή πολιτικής-θέσεων.
 
Οι βασικότερες καταστατικές αλλαγές οι οποίες αναμένεται να εγκριθούν εν πρώτοις από το Εκτελεστικό Γραφείο αφορούν μεταξύ άλλων:
 
Πρώτο: Στην αύξηση των αντιπροέδρων σε τρεις με συνεπακόλουθο την αύξηση των μελών της Γραμματείας του κόμματος.
 
Δεύτερο: Στην ταυτόχρονη(σ.σ. την ίδια μέρα) εκλογή όλων των αξιωματούχων της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας, και όχι όπως το 2013 όταν οι εκλογές για ανάδειξη του προέδρου έγιναν σε ξεχωριστή μέρα απ’ ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των υπόλοιπων αξιωματούχων.
 
Τρίτο: Στη θεσμοθέτηση, μέσω του καταστατικού, θέσης Γενικού Διευθυντή.
 
Τέταρτο: Στη απαγόρευση διεκδίκησης πολιτειακών αξιωμάτων από τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα, ο οποίος καθίσταται έμμισθος επαγγελματίας, αλλά συνεχίζει να εκλέγεται(σ.σ. δεν θα διορίζεται).
 
Πέμπτο: Στην ενδυνάμωση του Κεντρικού Οργανωτικού Γραφείου με την εισαγωγή δεύτερων βοηθών γραμματέων και οργανωτικών.
 
Έκτο: Στη δημιουργία συμβουλευτικών προς την ηγεσία και τα συλλογικά όργανα του κόμματος επιτροπών.
 
Έβδομο: Στην μεταφορά της ευθύνης προκήρυξης των εκλογών σε ΓΟΔΗΚ και ΝΕΔΗΚ στο κόμμα, όπως και της ευθύνης του μητρώου μελών των δύο οργανώσεων.  
 
Τέλος ο οριστικά η Αντιγόνη
Στο μεταξύ, τέλος οριστικά από το ΔΗΚΟ θεωρείται η Αντιγόνη Παπαδοπούλου, καθότι το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό όργανο του κόμματος απέρριψε την έφεση που υπέβαλε η πρώην ευρωβουλευτής κατά της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού(ημερομηνίας 5 Φεβρουαρίου), για διαγραφή της.
 
Πάντως, μολονότι μετά και τη χθεσινή απόφαση το κεφάλαιο Αντιγόνη Παπαδοπούλου θεωρείται για την ηγεσία του ΔΗΚΟ πως έχει κλείσει οριστικά, πληροφορίες φέρουν την ίδια να μην έχει πει ακόμη την τελευταία της λέξη και να εξετάζει την επιλογή προσφυγής της στα πολιτικά δικαστήρια.
 

Δειτε Επισης

Λειτουργεί ξανά ο ανθρωπιστικός διάδρομος-Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα
Πορεία διαμαρτυρίας κατά της οικονομικής κρίσης και της διαφθοράς στα κατεχόμενα
Στοίχημα για το ΑΚΕΛ να επικρατήσουν οι δυνάμεις που βάζουν σε πρώτο πλάνο την πλειοψηφία
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Αυτοί είναι όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και πρόεδροι Επαρχιακών Οργανισμών
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ