Στα… άκρα ΑΚΕΛ και ΕΛΑΜ για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη (video)

Για το σάλο που προκλήθηκε μετά τη δήλωση του Υπουργού Παιδείας μετά τη συνάντηση του με τον πρόεδρο και βουλευτή του ΕΛΑΜ Χρίστο Χρίστου μίλησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι ο Χρίστος Χριστόφιας,  μέλος της Κεντρικής του ΑΚΕΛ, Γενικός Γραμματέας της ΕΔΟΝ και υιός του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.
 
O Εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ αρνήθηκε να καθίσει στο ίδιο πάνελ με τον εκπρόσωπο τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδη Γεάδη.  Για αυτό το λόγο η δημοσιογράφος του ΣΙΓΜΑ δέχθηκε μεμονωμένα τους δύο άνδρες οι οποίοι αν και δεν βρέθηκαν εκ του σύνεγγυς στον αέρα, αντάλλαξαν πυρά με ιδεολογικό υπόβαθρο για τα όσα πρεσβεύουν τα κόμματα που αντιπροσωπεύουν.
 
Ο κύριος Γεάδη σημείωσε πως ίσως στο ΑΚΕΛ δεν συμφωνούν με την πολυφωνία και ίσως να μην συμφωνούν με την Δημοκρατία κάνοντας λόγο για τους υμνητές της Σοβιετικής Ένωσης και των Γκουλάκ ενώ αναφέρθηκε σε κόκκινο φασισμό του ΑΚΕΛ.

 
Στη συνέχεια της εκπομπής ο Χρίστος Χριστόφιας επιτέθηκε στο ΕΛΑΜ. «Εμείς δεν έχουμε κανένα φόβο και κανένα θέμα να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με τον οποιονδήποτε. Εμείς θεωρούμε πως δεν μπορούμε να αντιπαρατεθούμε πολιτικά με ένα μόρφωμα. Η σχέση που έχει με τη Χρυσή Αυγή και το NPD, τον όψιμο ρατσισμό, την ξενοφοβία. Για εμάς αυτά είναι τόσο επικίνδυνα που δεν θέλουμε να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι. Θεωρούμε ότι υποθηκεύουν την ανθρώπινη ύπαρξη.»
 
«O ναζισμός και ο φασισμός στη σύγχρονη του έκφραση βάζει ένα προσωπείο και κρύβει τις μισαλλόδοξες προτάσεις, επικαλούνται τις πιο καυτές ανάγκες του κόσμου, ότι και καλά είναι αντισυστιμικοί φορώντας ένα προσωπείο» σημείωσε μεταξύ άλλων.
 
Απαντώντας για τον κόκκινο φασισμό ο κύριος Χριστόφιας υποστήριξε πως αυτά «είναι τα ψέματα του χειρίστου είδους που μπορεί να επικαλείται ένας φασίστας για να καλύψει το μισάνθρωπο ιδεολόγημα του».
 
Ξεκαθάρισε πάτνως πως «είμαστε Έλληνες Ορθόδοξοι, είμαστε Έλληνες της Κύπρου. Αυτό που μας ενοχλεί είναι ότι την ώρα που εντείνεται η προκλητικότητα της Τουρκίας, δεν μπορεί την ίδια ώρα που θέλουμε να βάλουμε στη γωνιά την Τουρκία».
 
Για το ΑΚΕΛ επεσήμανε «το επίμαχο σημείο είναι πως την ώρα που θα έπρεπε το Υπουργείο Παιδείας να προωθεί την ειρήνη και την πολυπολυτισμικότητα ο Υπουργός Παιδείας συναντήθηκε με το ΕΛΑΜ και μίλησε για τα ελληνοχριστιανικά ιδεώδη. Αυτός ο συνδυασμός είναι που μας ενοχλεί».
 

Δειτε Επισης

Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα