Ξόφλησε η ΕΔΕΚ… Εξυγιάνθηκε οικονομικά

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε ότι παρέδωσε το πρωί τους ελεγμένους λογαριασμούς του κόμματός του για το 2017 στον Έφορο πολιτικών κομμάτων, λέγοντας ότι «από τη στιγμή που εξυγιάναμε το σπίτι μας και το βάλαμε σε σωστό δρόμο, νομιμοποιούμαστε να ασκούμε κριτική και προς όλους τους υπόλοιπους».
 
Αφού ανέφερε ότι η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των πολιτικών κομμάτων υποχρεώνει τα κόμματα μέχρι την 31η Μαρτίου να υποβάλουν τις οικονομικές τους εκθέσεις στον Έφορο πολιτικών κομμάτων, που είναι ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ επισκέφθηκε σήμερα τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών και του παρέδωσε τις ελεγμένες καταστάσεις της ΕΔΕΚ για το 2017.
 
Ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε ότι οι καταστάσεις αυτές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του κόμματος, προσθέτοντας ότι ο καθένας μπορεί να επισκεφθεί την ιστοσελίδα και να μελετήσει συνολικά τις καταστάσεις.
 
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Γενικό Ελεγκτή του κράτους, ο οποίος, τα δύο προηγούμενα χρόνια μέσα από αυστηρούς ελέγχους, που διεξήγαγε η ομάδα του στα οικονομικά της ΕΔΕΚ, βοήθησε ώστε να επέλθει αυτή η σημαντική βελτίωση.
 
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι μέσα από σκληρή δουλειά και ορθολογιστικό προγραμματισμό και διαχείριση των οικονομικών του κόμματος, κατορθώσαμε το χρέος και τα ελλείμματα που ξεπερνούσαν το ένα εκατομμύριο ευρώ, πριν από δυόμισι χρόνια, να μετατραπούν σε πλεόνασμα χωρίς να υπάρχουν οποιεσδήποτε ύποπτες χρηματοδοτήσεις προς το κόμμα», πρόσθεσε.
 
Ανέφερε ακόμα πως οι όποιες εισφορές είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του κόμματος και στη διάθεση του οποιουδήποτε να τις ελέγξει, όπως και του Γενικού Ελεγκτή.
 
Περαιτέρω, είπε πως οι εκκρεμότητες που έχει η ΕΔΕΚ είναι ένα εξυπηρετούμενο δάνειο 100.000 ευρώ, το οποίο αποπληρώνεται μηνιαίως, και ένα πλεόνασμα που δημιουργήθηκε μέσα από εξοικονομήσεις, που δίνει τη δυνατότητα κάλυψης των λειτουργικών δαπανών του κόμματος μέχρι το τέλος του έτους.
 
«Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΔΕΚ είναι μια οικονομικά υγιής κατάσταση μέσα από μία σωστή οικονομική εταιρική διαχείριση και ένα κόμμα που πρόσθεσε πέρα από το ελεγκτικό γραφείο που ετοιμάζει τις ετήσιες εκθέσεις και δεύτερο ελεγκτικό γραφείο που αποτελεί τον εσωτερικό ελεγκτή για επιβεβαίωση της σωστής διαχείρισης των οικονομικών», κατέληξε ο Μαρίνος Σιζόπουλος.
 

Δειτε Επισης

Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Κρίσιμος τραυματισμός για 56χρονο-Έπεσε στο κενό από τον δεύτερο όροφο οικίας
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Ιράν: Απόλυτα ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ισφαχάν
LIVE: Επιβεβαιώνεται ότι δεν πλήγηκαν πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Καταρρίφθηκαν drones αλλά δεν έγινε επίθεση με πυραύλους υποστηρίζει το Ιράν-Kανένα σχόλιο από Ισραήλ
Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...