Τοποθέτηση Γενικού Διευθυντή και σε Υφυπουργείο

Με 43 ψήφους υπέρ και 3 εναντίον η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε τους κανονισμούς με τους οποίους τροποποιήθηκε το υφιστάμενο σχέδιο υπηρεσίας της θέσης Γενικού Διευθυντή και περιλήφθηκαν  σε αυτό πρόνοιες που να αφορούν την τοποθέτηση γενικού διευθυντή και σε Υφυπουργείο. Επί του παρόντος το σχέδιο υπηρεσίας αφορά τον διορισμό Γενικού Διευθυντή στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας.
 
Νωρίτερα η Ολομέλεια απέρριψε τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών – Συνεργασία Πολιτών (7 υπέρ, 37 εναντίον, 2 αποχές), που διαφωνούσε με τη αύξηση των θέσεων Γενικού Διευθυντή και εξίσωσης του Γενικού Διευθυντή Υφυπουργείου με τον Γενικό Διευθυντή Υπουργείου,
 
Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου,  ενημέρωσε την Ολομέλεια της Βουλής ότι έγιναν τεχνικές διορθώσεις στο κείμενο των κανονισμών και η Επιτροπή ομόφωνα εισηγείται την έγκριση τους.
 
Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης αναφερόμενος στην τροπολογία του Κινήματος, είπε πως, δεν έχει αντίρρηση ως προς τα προσόντα του Γενικού Διευθυντή, αλλά έχει αντίρρηση στην ισόβαθμη θέση Γενικού Διευθυντή Υφυπουργείου με Γενικό Διευθυντή Υπουργείου. Αφού παρατήρησε ότι ψηφίστηκε ήδη το κονδύλι για τη θέση, είπε πως είναι αδόκιμο και αντιδεοντολογικό να δίνονται προνόμια στον Γενικό Διευθυντή Υφυπουργείου την ώρα που δεν συμβαίνει το ίδιο με τον πολιτικό προϊστάμενο. Διερωτήθηκε περαιτέρω γιατί να μπαίνουν στο ίδιο καλάθι, Γενικός Διευθυντής Υπουργείου και Γενικός Διευθυντής Υφυπουργείου,  στο όνομα μιας εναλλαγής, από τη στιγμή που αυτή καταργείται με τη θέσπιση ειδικών προσόντων για δύο θέσεις Γενικών Διευθυντών, αναμένονται και άλλες. Ο κ. Περδίκης είπε ακόμα ότι εγκρίνουμε και άλλες θέσεις στον κρατικό προϋπολογισμό προσθέτουμε και άλλο κόστος για τη διοίκηση, παραβιάζοντας απόφαση που πήρε η Βουλή πέρσι το καλοκαίρι.
 
Στο μεταξύ, η Ολομέλεια της Βουλής με 34 ψήφους υπέρ και 4 εναντίον τροποποίησε το υφιστάμενο σχέδιο Υπηρεσία του  Διευθυντή στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι πρόνοιές του αναφορικά με τα απαιτούμενα προσόντα της θέσης
 
Κανονισμοί για κρίσεις στην Εθνική Φρουρά

Η Ολομέλεια της Βουλής με 46  ψήφους υπέρ και 2 εναντίον (ΕΛΑΜ) ενέκρινε τροποποίηση των βασικών κανονισμών, έτσι ώστε αξιωματικοί που διορίζονται στο στρατό, μετά από διαγωνισμό, στο βαθμό του υπολοχαγού ή του λοχαγού να δύναται να προαχθούν σε ανώτερο βαθμό, εφόσον προαχθεί στον ανώτερο αυτό βαθμό ένας τουλάχιστον από τους αξιωματικούς όπλων του στρατού ξηράς που κατά το έτος διορισμού των εν λόγω απευθείας διορισθέντων αξιωματικών προήχθησαν στο βαθμό του υπολοχαγού ή λοχαγού, αντίστοιχα.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιδιώκει συνάντηση με Ερντογάν για το Κυπριακό ο Εσθονός Πρόεδρος
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα
Στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα για επιτόπια αυτοψία στο ΚΣΕΔ για το Αμάλθεια
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές