Ουδέν νεότερο για το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί

Συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί είχε σήμερα το πρωί στα κατεχόμενα η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, στο πλαίσιο της προσπάθειάς της για διευθέτηση κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση μεταξύ του Τ/κ ηγέτη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.
 
Μετά το τέλος της συνάντησης, σε δηλώσεις προέβη μόνο η κ. Σπέχαρ, η οποία ανέφερε ότι χθες είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και σήμερα μια καλή συνάντηση με τον κ. Ακιντζί.
 
«Ο ΟΗΕ θα συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του. Όσον αφορά τα επόμενα βήματα, φυσικά εξαρτώνται πάντοτε από τις δύο πλευρές. Θα σας ενημερώσω αν υπάρχουν περαιτέρω εξελίξεις», σημείωσε η κ. Σπέχαρ, που έφυγε χωρίς να δεχθεί ερωτήσεις.
 
 

 
Χθες, η κ. Σπέχαρ είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε την δική του ετοιμότητα για συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί χωρίς οποιεσδήποτε προϋποθέσεις.
 
Η κ. Σπέχαρ, εξερχόμενη του Προεδρικού, δεν θέλησε να προβεί σε δηλώσεις, αρκούμενη να αναφέρει απλώς πως τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν την προσπάθεια τους. 
 
«Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι συνεχίζω να συνομιλώ με τις δύο πλευρές και μόλις υπάρξουν περισσότερα νέα σίγουρα θα σας ενημερώσω», υπέδειξε.
 
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, θέλουν τον Τ/κ ηγέτη να συναινεί στην πραγματοποίηση δείπνου  με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, βάζοντας ωστόσο ως προϋπόθεση όπως κατά τη συνάντηση αυτή συζητηθεί το θέμα του φυσικού αέριου. Κάτι, που δεν αποδέχεται η δική μας πλευρά.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το πολεμά η Σπέχαρ για κοινωνικού χαρακτήρα συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί
 

Δειτε Επισης

Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ
Άφησαν αιχμές για «σκοπιμότητες» και «μαύρες λίστες» από το ΡΙΚ οι βουλευτές-Αντάλλαξαν πυρά
Απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης ο ΠτΔ-«Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που μας οδήγησαν στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα