Διπλωματικός πυρετός για ισχυρή στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία

Στις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα στις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στην ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή επικεντρώνει η Κυβέρνηση τις προσπάθειες αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα επανεξεταστεί η συμπεριφορά της Τουρκίας, όπως δηλαδή αποφασίστηκε κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 23ης Ιανουαρίου, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο πληρούνται οι όροι πραγματοποίησης της συνόδου κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας, την ερχόμενη Δευτέρα 26 του μήνα στη Βάρνα της Βουλγαρίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έβαλαν υπό αυστηρή επιτήρηση την Τουρκία ενόψει Βάρνας οι «27» για την ΑΟΖ
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Βάζουν πίεση ενόψει Βάρνας στην Τουρκία οι Ευρωπαίοι
 
Και μολονότι όλα δείχνουν πως η κρίσιμη αυτή για τις ευρωτουρκικές σχέσεις σύνοδος της Βάρνας θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί, προσπάθεια της Λευκωσίας αποτελεί η συμπερίληψη στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου αναφορών για την κυπριακή ΑΟΖ και στήριξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο πλαίσιο της δήλωσης Ντόλαντ Ντουσκ πριν από ένα μήνα.
 
Ταυτοχρόνως, η Λευκωσία επιδιώκει όπως το θέμα των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ μπει στην ατζέντα της συνόδου της Βάρνας και τεθεί από τους Ντονάλντ Ντουσκ και Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.  
 
Σε προετοιμασία του εδάφους ενόψει Ευρωπαϊκού Συμβουλίου προβαίνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος βρίσκεται από χθες στις Βρυξέλλες.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Θέσαμε υπό παρακολούθηση την Τουρκία, κάναμε ευρωπαϊκό το πρόβλημα»

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει διμερείς συναντήσεις με την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, τους Επιτρόπους για θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας Γιοχάνες Χαν και Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρη Αβραμόπουλο, καθώς και με άλλους Ευρωπαίους αξιωματούχους.Η συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον πρώτο αντιπρόεδρο της Κομισιόν Φρανς Τίμμερμανς, ακυρώθηκε λόγω ασθενείας του πρώτου αντιπροέδρου.

 

Χθες, ο υπουργός Εξωτερικών παρακάθισε σε δείπνο εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην παρουσία του Επιτρόπου για θέματα Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνων Πόρων κ. Έττινγκερ όπου συζητήθηκε το μελλοντικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο της Ε.Ε., καθώς επίσης θέματα Εξωτερικών Σχέσεων της Ε.Ε.
 
Αύριο, ο κ. Χριστοδουλίδης θα παρακαθίσει σε πρόγευμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα που άπτονται της προετοιμασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, συμπεριλαμβανομένων και των σχέσεων Ε.Ε.-Τουρκίας.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: «Άσχημος εκβιασμός από την Ε.Ε. εναντίον Τουρκίας»
 

Δειτε Επισης

Δημοτικός σύμβουλος στην Ελλάδα γρονθοκόπησε αντιδήμαρχο και τον έστειλε στο νοσοκομείο
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Συνελήφθη επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο που προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
LIVE: Στην μάχη για τον ΕΟΑ Λευκωσίας Ασσιώτης και Γιωρκάτζης-Έδωσαν το στίγμα του οράματός τους
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα