Αναπόφευκτες οι κάλπες για τις αντιπροεδρίες του ΔΗΣΥ-Αύριο οι υποψηφιότητες

Με την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις θέσεις της ανώτατης ηγετικής πυραμίδας του ΔΗΣΥ, το κυβερνών κόμμα εισέρχεται από αύριο στην αντίστροφή μέτρηση για την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου.
 
Κατά την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση θα εκλεγούν ο πρόεδρος, ο αναπληρωτής πρόεδρος και οι τρεις αντιπρόεδροι του κόμματος, με το ενδιαφέρον να εστιάζεται ουσιαστικά στην προδιαγραφόμενη μάχη που θα δοθεί για τις τρεις αντιπροεδρίες.
 
Και αυτό, καθότι δεδομένο αποτελεί πως ο Αβέρωφ Νεοφύτου θα επανεκλεγεί χωρίς ανθυποψήφιο, ενώ όπως εκτιμάται χωρίς ανθυποψήφιο θα επανεκλεγεί τελικά και ο Λευτέρης Χριστοφόρου στη θέση του αναπληρωτή προέδρου.
 
Σημειώνεται πως στο τραπέζι των ενδιαφερομένων για τη θέση του αναπληρωτή προέδρου βρέθηκαν το τελευταίο διάστημα τα ονόματα των βουλευτών Ανδρέα Κυπριανού και Κυριάκου Χατζηγιάννη, με τις εκτιμήσεις ωστόσο ν’ αναφέρουν πως στο τέλος της ημέρας μάλλον δεν θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν τον Λευτέρη Χριστοφόρου.
 
Ο ίδιος ο Αντρέας Κυπριανού πάντως, μιλώντας σήμερα στον REPORTER, ανέφερε πως δεν έλαβε ακόμη την τελική του απόφαση και παρέπεμψε περί τούτου σε αποψινή σύσκεψη που θα έχει με συνεργάτες του.
 
Ξεκαθάρισε ταυτόχρονα, πως σε περίπτωση που αποφασίσει να διεκδικήσει θέση στην ηγετική πυραμίδα του ΔΗΣΥ, αυτή θα αφορά μόνο στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και ότι δεν τον απασχολεί το ενδεχόμενο διεκδίκησης μιας εκ των τριών θέσεων αντιπροέδρων.   
 
Επισημαίνεται πως η εκλογική αναμέτρηση για τις τρεις θέσεις αντιπροέδρων φαντάζει ούτως ή άλλως αναπόφευκτη, αφού δεδομένες είναι οι υποψηφιότητες δύο εκ των τριών νυν αντιπροέδρων, του Γιώργου Γεωργίου και της Στέλλας Κυριακίδου, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν θα επαναδιεκδικήσει ο Σωτήρης Σαμψών.  
 
Δεδομένες είναι ταυτόχρονα οι υποψηφιότητες των βουλευτών Νίκου Νουρή και Ευθύμιου Δίπλαρου, την ώρα που ερωτηματικό παραμένει ακόμη κατά πόσο θα ενδιαφερθεί τελικά ή όχι και η Αννίτα Δημητρίου.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως στις 12 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί το Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ, στο πλαίσιο του οποίου θα εκλεγεί η πρόεδρος της ΓΟΔΗΣΥ και τα 20 μέλη του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Η ημερομηνία υποβολής υποψηφιοτήτων καθορίστηκε η 30η Απριλίου 2018.
 
Εξάλλου, στις 9 και 10 Ιουνίου θα συνέλθουν τα Επαρχιακά Συνέδρια του ΔΗΣΥ, ώστε να προχωρήσουν στην εκλογή των επαρχιακών αξιωματούχων του κόμματος.
 

Δειτε Επισης

Κυπριακό, μεταναστευτικό και οικονομία στο Πασχαλινό μήνυμα ΠτΔ-«Οι μέρες δεν προσφέρονται για ηχηρές διακηρύξεις»
Στέλνει μηνύματα η Πασχαλινή εγκύκλιος του Αρχιεπισκόπου-«Χρέος μας να περιφρουρήσουμε την Εθνική αξιοπρέπειά»
Εν ψυχρώ δολοφονία στη μέση του δρόμου στη Θεσσαλονίκη-Τρεις οι δράστες, η γυναίκα πάτησε τη σκανδάλη
Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
ΒΙΝΤΕΟ: «Ανάστα ο Θεός»-Σείστηκαν οι εκκλησίες στο άκουσμα της Πρώτης Αναστάσεως
Αναμένουν απαντήσεις από την πειθαρχική έρευνα για την απόδραση κρατούμενου στις Κεντρικές Φυλακές
Το αίσθημα ασφάλειας, η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και η πάταξη της αππωμάρας
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Hθοποιός στην Τουρκία αγόρασε το σχολείο που πήγε μικρός και το διέλυσε για να εκδικηθεί τους καθηγητές