Φταίνε όλοι εκτός από τους ίδιους στο ΔΗΚΟ για την ήττα Νικόλα στις Προεδρικές

Η Κεντρική Επιτροπή του Δημοκρατικού Κόμματος σε σημερινή συνεδρίαση της, ενέκρινε την εισήγηση του Εκτελεστικού Γραφείου και προκήρυξε το Τακτικό/Καταστατικό Συνεδρίου του κόμματος, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2018 και την Παγκύπρια Εκλογική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου 2018.
 
Ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής κατατέθηκε η έκθεση επιτροπής, υπό τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, Μάρκο Κυπριανού, για το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών.
 
Η έκθεση της επιτροπής υπό τον Αναπληρωτή Πρόεδρο αναφέρεται σε σειρά λόγων, που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών, όπως:
 
Την εμφανή, αποδεδειγμένη από δημοσκοπήσεις εξόδου και οργανωμένη από πολιτικές δυνάμεις, πριμοδότηση άλλου υποψήφιου, με στόχο να παρεμποδιστεί η είσοδος του Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλα Παπαδόπουλου, στο δεύτερο γύρο των εκλογών, οπότε και θα διεκδικούσε με αξιώσεις την εκλογή του στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

Την αποδεδειγμένη υπονόμευση της υποψηφιότητας του Προέδρου του κόμματος και τη συμμετοχή στην πριμοδότηση άλλου υποψηφίου, από ομάδα πρώην στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Την αδυναμία κάποιων εκ των κομμάτων, που υποστήριξαν την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, να επιτύχουν υψηλές συσπειρώσεις, παρά την προσπάθεια της ηγεσίας και κορυφαίων στελεχών τους.

Την αδυναμία να φθάσουν, στο βαθμό που θα έπρεπε, στους ψηφοφόρους οι προτάσεις και τα μηνύματα του Νικόλα Παπαδόπουλου, κυρίως λόγω της αντιμετώπισης των προτάσεων από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αλλά και λόγω αδυναμιών στην υλοποίηση του επικοινωνιακού σχεδιασμού.

Την αδυναμία να πειστεί η κοινή γνώμη, ότι η προεκλογική εικόνα άλλων υποψηφίων, ήταν επίπλαστη και οι υποσχέσεις τους ήταν απλώς προεκλογικές εξαγγελίες.

Την παρουσία δύο ακόμα υποψηφιοτήτων πέραν εκείνων που υποστηρίχτηκαν από ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, οι οποίες συγκέντρωσαν αθροιστικά περίπου 8% του εκλογικού σώματος.
 
Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής εξέφρασαν τις απόψεις τους, τόσο επί της έκθεσης του Αναπληρωτή Προέδρου, όσο και επί γεγονότων, που επισυνέβησαν κατά την προεκλογική περίοδο.
 
Εν κατακλείδι, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής διατράνωσαν τη  θέληση τους να συνεχίσουν να αγωνίζονται, έτσι ώστε το Δημοκρατικό Κόμμα να παραμείνει αρραγές, ενωμένο και ενισχυμένο, για να μπορέσει να σταθεί στο πλευρό του κυπριακού λαού, στις δύσκολες στιγμές που αναμένονται, τόσο σε ότι αφορά το κυπριακό, όσο και σε ότι αφορά τα κοινωνικό – οικονομικά ζητήματα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Στεφάνου: Πορευόμαστε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς τις Ευρωεκλογές
Πράσινο Βουλής για αλλαγές στις εκλογικές διατάξεις για την Τοπική Αυτοδιοίκηση
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κατηγορεί ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ για λαϊκισμό το ΔΗΚΟ στον απόηχο των αντιδράσεων για τα μέτρα
Κυπριακό, ελληνοτουρκικά, ευρωεκλογές, συζήτησαν Καρογιάν-Κουτσούμπας
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Υπ. Γεωργίας: Ευάλωτη η Κύπρος στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής
Ποσό €551,8 εκ., έχει συμψηφιστεί από την Κυβέρνηση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2024
Διαφορετικές οι αναγνώσεις των μέτρων από συμπολίτευση και αντιπολίτευση-Οι εισηγήσεις των κομμάτων