Αποπαγοποιείται 20% των κενών θέσεων πρώτου διορισμού στο Δημόσιο

Την πλήρωση 436 κενών θέσεων πρώτου διορισμού στον δημόσιο τομέα, 211 θέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 93 θέσεων ωρομίσθιου προσωπικού, αποφάσισε κατά τη σημερινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη τις πιεστικές ανάγκες που υπάρχουν και με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του κράτους και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
 
Ανακοινώνοντας την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου ανέφερε πως η απόφαση λήφθηκε στη βάση της πρόνοιας για ισορροπημένη δημοσιονομική πολιτική και λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός ότι θα πρέπει να διατηρηθεί το κεκτημένο.
 
«Αποφασίστηκε να πληρωθεί ένα μικρό μέρος, λιγότερο του 20% των κενών θέσεων που υπάρχουν, με μια απόφαση για εξαίρεση από την απαγόρευση για θέσεις πρώτου διορισμού που αφορά 436 θέσεις στην Κυβέρνηση, 211 θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, δηλαδή ημικρατικούς οργανισμούς κ.α., και 93 θέσεις ωρομισθίων. Φυσικά, αυτό θα κατατεθεί στη Βουλή και θα προχωρήσει για υλοποίηση», υπέδειξε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.
 
Ερωτηθείς αναφορικά με το ετήσιο κόστος που εξυπακούει η κάλυψη των συγκεκριμένων θέσεων, ο Πρόδρομος Προδρόμου σημείωσε πως είναι στη βάση του προϋπολογισμού που υπάρχει.
 
«Δεν έχω υπόψη μου τι σημαίνουν αυτές οι θέσεις, είναι κενές θέσεις που υπάρχουν, δεν είναι καινούργιες. Είναι ένα μικρό μέρος από τις κενές θέσεις που υπάρχουν, λαμβανομένου πάντοτε υπόψη του σχεδιασμού, και ο σχεδιασμός έχει μέσα και τις θέσεις οι οποίες πρόκειται να κενωθούν και στη διάρκεια αυτής της χρόνιας. Συνολικά, η πολιτική της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών είναι πάντοτε αυτή της ισορροπίας».  

Δειτε Επισης

Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον
Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Βλέπει Πρόεδρο και κυβερνητικούς αξιωματούχους ο Λευτέρης Χριστοφόρου
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»