Σάββατο 15 Δεκ, 2018 | Επικοινωνία
trans gif

Παίζει πελλόν για την κοινωνική συνάντηση με Αναστασιάδη ο Ακιντζί

  13/03/2018 12:48
Παίζει πελλόν για την κοινωνική συνάντηση με Αναστασιάδη ο Ακιντζί

Παίζει πελλόν για την κοινωνική συνάντηση με Αναστασιάδη ο Ακιντζί

  13/03/2018 12:48
Στην αναβλητικότητα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, για μια σειρά από λόγους, αποδίδει η ε/κ πλευρά την απουσία εξελίξεων σχετικά με τη διευθέτηση μιας κοινωνικής συνάντησης των δύο ηγετών, ώστε να συζητηθεί η μελλοντική κατεύθυνση των κινήσεων στο Κυπριακό.
 
Διπλωματική πηγή ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ) ότι προς το παρόν δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια εξέλιξη, τη στιγμή που ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συνεχίζει να διατυπώνει την ετοιμότητά του για μια συνάντηση με τον κ. Ακιντζί εκτός της διαπραγματευτικής διαδικασίας.
 
Σκοπός της συνάντησης είναι να υπάρξει μια αποτίμηση της παρούσας κατάστασης στο Κυπριακό, αλλά και να σκιαγραφηθούν οι προθέσεις των δύο πλευρών για μελλοντικές κινήσεις.
 
Αν και ο κ. Ακιντζί συμφωνεί επί της αρχής με την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης, ωστόσο διαφωνεί με τη δεδομένη χρονική στιγμή και όπως ανέφερε η ίδια πηγή, ο Τ/κ ηγέτης «λέει ναι, αλλά εν ευθέτω χρόνο».
 
Σύμφωνα με την εκτίμηση της ε/κ πλευράς, η αναβλητικότητα του κ. Ακιντζί δεν είναι άσχετη με τη συνάντηση Ε.Ε.-Τουρκίας στη Βάρνα, τις κινήσεις της Τουρκίας στην ΑΟΖ, αλλά και με μια σειρά από άλλους παράγοντες.
 
Όλα αυτά, καθώς και άλλα ζητήματα, συντελούν ώστε ο κ. Ακιντζί να μην βλέπει πρόσθετη αξία από μια τέτοια συνάντηση, κατέληξε η ίδια πηγή. 
 
Εξάλλου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ερωτηθείς σήμερα κατά πόσο υπάρχει κάτι νεότερο σε σχέση με πραγματοποίηση δείπνου μεταξύ του Προέδρου Αναστασιάδη και του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, υπέδειξε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο.
 
«Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα υπάρξει ανταπόκριση από την πλευρά του Τουρκοκύπριου ηγέτη για να γίνει αυτή η προκαταρκτική συνάντηση. Αν θα είναι δείπνο θα το δούμε. Πρέπει να γίνει μια συνάντηση πρόσωπο με πρόσωπο, ούτως ώστε να ξεκαθαρίσουν κάποια πράγματα. Και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, όπως είναι η θεσμική τάξη πραγμάτων και εκπροσωπώντας την ελληνοκυπριακή πλευρά, διαπραγματεύεται με τον κ. Ακιντζί, ο οποίος εκπροσωπεί την τουρκοκυπριακή πλευρά», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου. 
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας