αΔΗΚΟς κόπος για να τα βρούνε και ο καθένας παίρνει τον δρόμο του

Στο κενό έπεσε και η ύστατη προσπάθεια που καταβλήθηκε από στελέχη και αξιωματούχους του ΔΗΚΟ, με βασικό άξονα τη σχετική πρόταση του προέδρου της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας και μέλους του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Αλέκου Τρυφωνίδη, για παραχώρηση… κλάδου ελαίας στα διαγραφέντα μέλη με στόχο τη διασφάλιση της ενότητας και την αποφυγή μιας ενδεχόμενης-προδιαγραφόμενης διάσπασης.
 
Τόσο ο Αλέκος Τρυφωνίδης όσο και άλλα στελέχη του ΔΗΚΟ, όπως οι βουλευτές Άγγελος Βοτσής και Γιώργος Προκοπίου, ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίας του Εκτελεστικού Γραφείου έντονη επιχειρηματολογία υπέρ της προαναφερθείσας κατεύθυνσης, με το βάθος των πληγών ωστόσο να επιβεβαιώνεται ως ιδιαιτέρως μεγάλο και ουσιαστικά ανεπούλωτο.
 
Υπό το πρίσμα αυτό, η πόρτα του κόμματος για τα διαγραφέντα μέλη επαναβεβαιώθηκε πως έχει κλείσει οριστικά και ότι η κάθε πλευρά παίρνει εκ των πραγμάτων το δρόμο της.
 
Το ΔΗΚΟ, προχωρεί και κινείται πλέον στους ρυθμούς του Τακτικού/Καταστατικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου, καθώς και του Εκλογικού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, με το Νικόλα Παπαδόπουλο να οδεύει ολοταχώς για ανανέωση της θητείας του χωρίς αμφισβήτηση. Την ίδια ώρα, η ηγεσία του ΔΗΚΟ ξεκινά πορεία προς τη βάση του κόμματος, στο πλαίσιο των προσυνεδριακών διαδικασιών,  προκειμένου ν’ ακουστούν και να συζητηθούν οι απόψεις των μελών.
 
Από την άλλη, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του στρατοπέδου Μάριου Καρογιάν, δεδομένου ότι από το ΔΗΚΟ θεωρούνται πια παρελθόν.
 
Στις τελευταίες πρόσφατες δημόσιες εμφανίσεις του, ο Μάριος Καρογιάν απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του κατά πόσο στις προθέσεις του βρίσκεται η δημιουργία νέου πολιτικού σχήματος, ωστόσο δεν το απέκλεισε ως ενδεχόμενο υπό προϋποθέσεις.
 
Όπως εκτιμούν γνώστες του παρασκηνίου εντός και εκτός ΔΗΚΟ, βλέποντας την πρόταση που υπέβαλε για ανάκληση των διαγραφών και σύγκλιση Πολιτικού Συνεδρίου να μην τυγχάνει ανταπόκρισης, ο κ. Καρογιάν ενδεχομένως πλέον απέκτησε την «νομιμοποίηση» που ίσως ανέμενε για να προχωρήσει.
 
Μάλιστα, πληροφορίες φέρουν διαγραφέντα μέλη να έχουν ήδη προχωρήσει τις διαδικασίες για εγγραφή νέου κόμματος.  
  
Πάντως, αξίζει να σημειωθεί πως μιλώντας σήμερα στο κρατικό ραδιόφωνο, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος υποστήριξε πως κατά τη χθεσινή συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου δεν ετέθη από κανέναν επισήμως θέμα ανάκλησης των διαγραφών.
 
Τόνισε περαιτέρω πως το θέμα των διαγραφών έχει λήξει και πως  το ΔΗΚΟ θα συνεχίσει ενισχυμένο και ενδυναμωμένο την πορεία του.
 
Αναφερόμενος ειδικότερα στον Μάριο Καρογιάν, ο Νικόλας Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αντί ν’ απολογηθεί για τη συμπεριφορά του, εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΔΗΚΟ και του κόσμου του, διατυπώνοντας απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
 
«Όλα δείχνουν», πρόσθεσε, «ότι δεν ξεπέρασε ακόμη την πικρία για την ήττα του στις εκλογές του 2013, για την ανάδειξη της ηγεσίας του κόμματος. Είναι ξεκάθαρο ότι ο Μάριος Καρογιάν πήρε τις αποφάσεις του και ακολουθεί το δικό του δρόμο».
 
Από πλευράς του, ο Αλέκος Τρυφωνίδης, επανέλαβε πως κατέθεσε την πρότασή του στον Νικόλα Παπαδόπουλο σε κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν και συζητήθηκε και στο Εκτελεστικό Γραφείο, χωρίς ωστόσο να τίθεται σε ψηφοφορία. «Ίσως αυτό να εννοεί ο πρόεδρος του κόμματος ότι δεν τέθηκε σε ψηφοφορία», υπέδειξε.

Δειτε Επισης

Εξέπεμψε στα ίδια μήκη κύματος με τον Τατάρ ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Λύση με βάση ιστορικά και σημερινά δεδομένα»
Εκνευρισμός Χριστοδουλίδη για διαρροές από Εθνικό-«Κάποιοι δεν τηρούν αυτά που συμφωνούμε»
Επανέλαβε τη θέση του για αίτημα παύσης Ελεγκτή ο ΠτΔ-«Δεν διασυνδέομαι με καμία πλευρά, έτοιμος να καταθέσω αν κληθώ»
Έδωσε οδηγίες για ένσταση ο Ελεγκτής για την αίτηση της Εισαγγελίας-«Τον λόγο έχει πλέον η δικαιοσύνη»
Στα κατεχόμενα ο Τούρκος ΥΠΑΜ-Επιθεώρησε και έδωσε οδηγίες
Η Ελλάδα αποχαιρέτησε με συγκίνηση και υπερηφάνεια την Ολυμπιακή Φλόγα
Επιστολή Αμερικάνων Βουλευτών σε Μπλίνκεν-«Απόδειξη αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας η Αμάλθεια»
Στο περίμενε ακόμη οι εκπαιδευτικοί των ΚΙΕ για τη στελέχωση-Εξελίξεις την ερχόμενη εβδομάδα
Αφήνει την κατάσβεση εσωκομματικών φωτιών για μετά τις εκλογές ο ΔΗΣΥ
Εγκατάσταση ανελκυστήρων σε 115 πολυκατοικίες, απέμειναν άλλες 253-Το αναλυτικό πλάνο του ΥΠΕΣ